Шави остава още един сезон в Барселона

Договорът му е до юни 2025 година
25 апр 2024 17:22, Инна Ангелова
1
Шави остава още един сезон в Барселона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Барселона Шави Ернандес промени решението си това да е последния му сезон начело на отбора. Той заяви, че ще остане още един сезон в клуба, до изтичането на договора му през юни 2025 година.

По-рано тази година Шави каза, че това е последния му сезон като треньор на „Камп Ноу“, а като причина изтъкна, че не усеща достатъчно подкрепа от ръководството и няма ясна посока на развитие. По-късно президентът каталунците Жоан Лапорта изяви желание той да остане. След среща и разговор между двамата Шави промени решенето си.

Шави бе назначен за наставник на „блаугранас“ през ноември 2021, след като напусна катарския Ал Сад и изведе Барса до триумф в Ла Лига в първия си пълен сезон начело през 2022/23. През настоящия сезон тимът изостава на 11 точки от лидера в първенството Реал Мадрид, при шест оставащи кръга до края на шампионата. Барселона отпадна и от Шампионската лига миналата седмица след поражение от Пари Сен Жермен в четвъртфиналната фаза на турнира.

В момента отборът е в добра серия след като записа десет последователни срещи без загуба в първенството. Барселона обаче загуби "Ел Класико" с 2:3.

Докато беше футболит Шави има спечелени 25 трофея с екипа на Барселона.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Спорт
Евертън попари шампионските амбиции на Ливърпул
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари