Лионел Меси в мач за историята

Аржентинецът с пет асистенции в един мач
5 май 2024 10:58, Петър Бойчев
7
Лионел Меси в мач за историята
Снимка БГНЕС

Лионел Меси записа името си в историята на американската Мейджър лийг сокър. Осемкратният носител на "Златната топка" стана първият с пет асистенции в един мач от създаването на Лигата, както и първият, който участва пряко в шест гола в един двубой.

Меси записа историческото постижение при победата на Интер Маями с 6:2 над Ню Йорк Ред Булс в среща от редовния сезон. "Бълхата" вкара един от головете за "чаплите" и подаде за другите пет, а хеттрик заби неговият близък приятел Луис Суарес. Така той се изравни с аржентинеца, като двамата имат по 10 попадения от началото на сезона и оглавяват листата на голмайсторите в МЛС.

Меси не пропусна да отбележи гол в седми пореден мач в шампионата. Бившата звезда на Барселона е убедителен лидер и при асистенциите с общо 13 от старта на сезона.

След третата си поредна победа Интер Маями е начело в класирането на Източната конференция с 24 точки и е отборът с най-добри показатели в цялата лига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Спорт
Шейхът на Кувейт бе отстранен за 15 години от МОК
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
6
 
! Отговори
Футболен Експерт преди 1 седмица
Месю Дузпата е един фалшив герой! Комерсиален продукт с подарени ЗТ и даже една световна титла!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кралят на ШЛ се казва Франсиско Хенто - в периода 1956-66 печели ШЕСТ Ушати. Дори и това не знаят фенките на португалския балон, толкова са ограничени.
2
7
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Историята се пише на световните първенства, а там португалското менте е кръгла нула.
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Историята се пише в Шаммпионската лига - там има един единствен крал - Кристиано. В мачове в Америка срещу бургерджии и бармани всеки може да "пише история".