ЦСКА-София би Беласица при дебюта на Стипич

Контролата се игра на базата в Панчарево
22 юни 2024 13:19, Александър Попов
0
ЦСКА-София би Беласица при дебюта на Стипич
Снимка: Lap.bg

ЦСКА победи с 2:0 Беласица в първа си контрола от лятната подготовка, играна на базата на "червените" в Панчарево. Това бе и неофициален дебют за Томислав Стипич начело на "армейците".

Попаденията реализираха Тобиас Хайнц и Симеон Александров.

На мача присъстваха изпълнителните директор Стоян Орманджиев и Филип Филипов, както и техническият директор Михаил Александров. Сред зрителите беше и клубната легенда Димитър Пенев, както и бившият играч и треньор на ЦСКА Христо Янев.

ЦСКА откри резултата още в седмата минута, когато Тобиас Хайнц се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на Беласица след центриране. Четири минути по-късно, след центриране отляво на Шопов, Улаус Скаршем се освободи от двама защитници и стреля, но топката се отби от десния страничен стълб на вратата на Захари Димитров.

В 38-ата минута удар на Скаршем мина встрани от левия страничен стълб на вратата на петричани. Две минути преди почивката Беласица имаше шанс да изравни резултата. При удар на играч на петричани Димитър Евтимов изпусна топката, която впоследствие беше избита от голлинията от Джонатан Линдсет.

В началото на второто полувреме Томислав Стипич направи осем промени и от започналите мача полеви футболисти на терена останаха само Станислав Шопов и Лъчезар Иванов. В игра за първи път с екипа на „армейците“ се появи новото попълнение Иван Тасев.

В 71-ата минута Георги Чорбаджийски отправи добър удар с глава след центриране от корнер, но не успя да затрудни резервния вратар Кирил Георгиев. Три минути по-късно Беласица отговори с удар на Живко Димитров от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

В 74-ата минута Иван Тасев проби по дясното крило и подаде по земя към връхлитащия Симеон Александров, който от точката на дузпата прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Георгиев - 2:0.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ЦСКА- Софиястипич
Още от Спорт
Нидерландия и Франция се занулиха на Евро 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари