Над 200 камиона чакат на Кулата

На граничния пункт очакват реакцията на родния бизнес
40
Над 200 камиона чакат на Кулата
Снимка: Булфото

ГКПП Кулата - Промахон остава затворен от блокадата, като на граничния пункт чакат над 200 товарни автомобила, съобщиха от областната дирекция на полицията в Благоевград.

В петък до 18 часа протестиращите гръцки фермери са пропускали леки автомобили и автобуси, но товарните камиони продължават да чакат.

През изминалия ден част от опашката от товарни автомобили се насочиха към съседния ГКПП Илинден - Ексохи, който бе отворен, след като фермерите от област Драма спряха протестите.

Възможно е през днешния ден да се появи допълнително напрежение на граничния пункт, след като представители на българския бизнес се заканиха да пробият блокадата.

Няма да допуснем конфронтация между протестиращите от двете страни на граничния пункт, имаме целия наличен ресурс това да не се случи, обяви шефа на ОД на МВР - Благоевград комисар Константин Титянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Марта преди 14 години
На "фермерите"им омръзна вече скарата ,пиенето и казиното,прави им се нещо друго и си тръгват...ето останаха четирима,но всички им козируват...хайде , до следващия януари!
37
1
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Fermerite sa pravi za sebe si.Sa6toto trqbva da storqt i na6ite proizvoditeli,samo,4e qvno te nqmat tozi kuraj i organizaciq.Bravo na vsi4ki,koito si znaqt pravata i si gi otstoqvat!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бре, толкова години не съм видял гръцки фермер да се гаври с България. Обаче гледам гърци прекупвачи и български бизнесмени да се гаврят с труда на българския селянин. И как по-точно "византийското" правителство, което сега дори и на гъдулка е готово да свири и мечка да води, само и само да види някоя пара, подкрепя фермерите? Не са виновни хората, че произвеждат на загуба. Виновни са дерибеите от двете страни, които задушават поминъка и в двете държави.
35
1
 
0
 
! Отговори
шофьор преди 14 години
Неразбрахте ли че тази византийска стачка се поддържа и от византийското правителство.А какаво прави нашето правителство,ми прависе че прави нещо,което всъщност е НИЩО. А НИЩО също трудно се прави,защото не е лесно да баламосваш така ,че да ти повярват че правиш нещо.А ние будалите овци,пак повярвахме на михаля.Горкия българин,като си трае,така му се пада!Е чуват се някакви закани,но до тогава я камилата,я камилара,......
34
1
 
0
 
! Отговори
Да направим нещо! преди 14 години
Хайде да НЕ купуваме ЗЕМЕДЕЛСКАТА продукция на ГРЪЦКИТЕ фермери!?Всяка година гръцките фермери подкрепени от държавата им, се гаврят с българския бизнес и с българския народ.И защо моля ви се, този наш бизнес, който търпи огромни загуби - продължава да купува гръцка земеделска продукция?!И защо ние, българските потребители - продължаваме да купуваме гръцки плодове и зеленчуци?Можем да им обявим бойкот, както преди време швейцарците решиха да си подкрепят швейцарското селско стопанство и въпреки изобилието на земеделски стоки от съседните държави, купуваха само продукцията - Произведено в Швейцария!Какво ни липсва на нас българите да направим като швейцарците, кажете!!! А само се оплакваме...
33
1
 
0
 
! Отговори
подводни преди 14 години
Ако ние блокираме границете си каква, ще е реакцията на "демократична и цивилизована Европа"?П.П. Къде е Борисов с неговата подкрепа от Брюксел? Нали за него най-важното мнение е това на Брюксел и Вашингтон?
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А бе, ей - стотина гръцки - селски трактористи ни направиха на хаховци бе.Баси държавата и управията където имаме.
31
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
4. С истинските Европейци "на запад" проблеми нямам.ПП Не знаех, че практикуването на древнатата "професия" е обида за теб. Възможно е още да си във възрастта, при която всичко летящо да става за ядене... ;)
30
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
1.Аз не мразя американците - презирам ги само за простотията им!2.Като минеш границата с Турция и особено като навлезеш в Анадола към Диярбекир, попадаш в друг свят - този на СРЕДНИТЕ векове! Само глупците се "заслепяват" от показно-"европейска" Турция, съставляваща 1/6 от останалата пустинно-камениста и дивашка територия..3.Не мразя Гърция - само презирам диваците-маляци/на гръцки - ***/, седнали в трактори - купени с парите на ЕС и нарушаващи точно с тях законите на същия ЕС!
29
1
 
0
 
! Отговори
Здравно осигурен преди 14 години
Да живее външно министерство,да живее Румяна-Желевщинината!Нека им простим,те явно са обсебени от случая Спаска Митрова..
28
1
 
0
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Българин, казвала съм и друг път за края на аргументите и началото на обидите.Ние сме интересен народ. Мразим американците, ама чичо Сам не се притеснява дали ще има с какво да стане от 200 на 300 кила. Мразим турците, ама като минеш границата с Турция, попадаш в друг свят. Мразим гърците, но и в Гърция е триста пъти по-подредено (ако и те да са същите нехранимайковци като нас). Мразим европееца, но "на запад" се живее добре дори и по време на криза. Кой не мразим ми кажи?
27
1
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Петстотин трябва да станат и тогава ще ни отпуснат обезщетението.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вицът е пълен! Изведнъж целокупното народонаселение на Лъчезария забрави, че ще го тровят с ДДТ, пардон, с ГМО, ще умира от настинка на улицата и ще блъска като скот до 70 години, за да засипе дитирамби за група кокошкари, които с ненормалния и ненормирания си внос съспиха българското земеделие. Ако българските земеделци блокират границата нашите "бизнесмени-патриоти" пак ще ревнат, ... че им пречат да внасят с тонове чужда продукция, изкупена за жълти стотинки.
25
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 14 години
Разликата е, че когато гръцките трактористи-диваци блокират пътища и КПП-та, срещу правилата и законите на ЕС, гръцките власти ги приютяват в сградите на митничарите - да не измръзнат случайно...Докато ако нашите "представители на бизнеса" се опитат - ЗАКОННО да разчистят блокадата - такива като милиционера Титянов и подобни ще изпратят жандармерията да ги разбива и арестува...Проста държава - слабо управление!
24
1
 
0
 
! Отговори
не им обръщат вниман преди 14 години
18 щом не искат да протестират значи няма защо.Ти искаш като тъпите гърци-има няма защо -на протест.Те вече са смешни с стачките си ама ги е срам да спрат.
23
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Ти - manuelche постоянно правиш "евала" ту на турците, ту на гръцките трактористи-маляци! Ми земи се определи накрая - на коя магистрала ще заработваш ..
22
1
 
0
 
! Отговори
ХАХА преди 14 години
СТРАНДЖАТА Бойко само говори а нищо не върши Станишев беше друго нещоХахах да той само крадеше и лапаше на *** доган резания
21
1
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ЗНАЧИ ЗА НАС ИМА ПРАВИЛА А ЗА ГЪРЧОЛЯТА НЕ???ИСТИНАТА Е ЧЕ ЗАД ГРЪЦКИТЕ ФЕРМЕРИ ДЯВОЛИТО НАДНИЧАТ ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ...
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да сте чували израза "Вашите права свършват там, където започват моите?" И точно Кулата ли е мястото, на където ще си решат проблемите ? Кой ще им ги реши по-точно - митничарите или гранична полиция или тираджиите, дето мръзнат по 5 дена ? Като искат протест - имат си парламент, правителство, ако искат Акропола могат да блокират - да се обърнат към тези, които могат да им помогнат. А сега освен че нищо няма да постигнат, настройват и няколко държави срещу себе си
19
1
 
0
 
! Отговори
Paf преди 14 години
Абе те защо протестират тези гърци че забравих вече? И никой не пише защо? Една по подробна статия защо протестират Гърците и просветете повечето хора като мене моля !