30% от варненските плажове са неохраняеми

Текат процедури за концесия на ивиците
18 юни 2010 16:50,
21
30% от варненските плажове са неохраняеми
Снимка: БГНЕС

Една трета от плажовете във Варненска област ще останат неохраняеми до средата на лятото.

В момента тече процедурата по отдаване на плажните ивици под наем, а срокът за закупуване на тръжните книжа изтича днес.

Въпреки че за да привлече наематели, тази година регионалното министерство намали наемните цени на плажовете с 30%, това не предизвика интерес у кандидат-концесионерите.

Причината е, че голяма част от плажовете са отдалечени от големите курорти и се посещават от по-малко туристи.

Това лято най-ниската цена е за плажа "Минерален басейн-юг" в курорта "Свети Константин и Елена", а най-високата за "Камчия-север". Плажовете се наемат за срок от 5 години.

Още преди сезона беше ясно, че две от плажните ивици край Варна са опасни заради близките свлачища, а други две - "Самотино" и "Камчия-юг", със сигурност ще останат неохраняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Попов преди 14 години
Kак да има спасители по плажовете, когато всеки, който е дал 105 лв. , може да плува що годе и е изкарал кетап за подобна професия, предпочита да отиде да работи на някой басейн, а не за 300 лв на плажа.
20
0
 
3
 
! Отговори
до 18-ти преди 14 години
извинявай пич,ама май си много заблуден варналия (кон с капаци)обиколил съм цялото черноморие през годините и да ти кажа честно най-слабите плажове са точно във Варнаиначе аз предпочитам да почивам на Дюни,а ти ми кажи дали там е за евтини туристи...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На този пък пак кмета му виновен...стига де изтърка се тази плоча вече...чак взе да дразни слуха...
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма да ти стъпи крака,защото не можеш да си го позволиш...ясно е като бял денОт край време във варненските курорти са чужденците,а малкото българи,който могат да си позволят морска почивка са по южното черноморие....е някой направиха жалки опити да дойдат-но тука шопски номера не се търпят
17
0
 
7
 
! Отговори
иии преди 14 години
Няма условия за туризъм защото кмета е ***!пътища също няма, устройство няма, градски транспорт няма, има само една община дето стърчи като някой...
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то па едни плажове във Варна...там повече не ми стъпва кракаиначе хубави жени има,но не и условия за туризъм
15
0
 
5
 
! Отговори
ох, баня... преди 14 години
то пък едни спасители...
14
0
 
10
 
! Отговори
ох, баня... преди 14 години
те, концесионерите, да вземат и да ги попочистят тези плажове преди да ти поискат 6 лв за чадърчепредпочитам неохраняемите плажове - безплатни са и няма много народ. та къде казвате , че са?
13
0
 
20
 
! Отговори
варненец преди 14 години
пак наредили чадъри, шезлонги и какво ли не - къде е 50% безплатното по закон???На Ривиера искат за да влезеш 6лв вход - плажната ивица е държавна, да осигурят път до нея, а не огради и да се правят на "частен курорт - плащай". Нещастни мангизлии, подкупна държава ей..... НЯМА КОНТРОЛ, ИМА САМО ДВОЙНО СЧЕТОВОДСТВО.
12
0
 
7
 
! Отговори
крайбрежен преди 14 години
Има много и добри спасители българи,но заплатите са ниски и се хващат на друга работа.На мястото на напусналите спасители идват некадърници ,които дори не могат да плуват добре..!
11
3
 
2
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Като знам какви спасители има,по добре да си се спасявам сам.Миналото лято един от спасителите щеше да се удави,добре е,че го измъкнахме с един приятел
10
0
 
6
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Дражко, това твоето "по-добре" ще е докато не се удави някой, а още по-лошо да е детенце. Тогава ще писнете до небесата къде са били спасителите и ще се сещали как сте каканижели, че било по-добре да ги няма. Дано само не се стига до там...
9
3
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
И по-добре!Нека.....!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
охраняем неохраняем отивам да пия бира на Кубо ..
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ISTINATA E NA 3 METRA, OT BREGA. TOGAVA NQMA DA IMA, NITO EDIN UDAVEN
6
6
 
8
 
! Отговори
an преди 14 години
ISTINATA E, NA 3 METRA OT BREGA. TOGAVA NQMA DA IMA, NITO EDIN UDAVEN.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Св. св. Константин и Еленадвама са светците!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Неохраняеми, или неохраняВАНИ? Има разлика - всеки плаж е охраняем, но не всеки плаж е охраняван.
3
1
 
13
 
! Отговори
Ice преди 14 години
Важното е да се пазите от нещата, които наричаме ями, но по-скоро ги търсете като "rip currents". Простичък съвет - ако на плажа има вълнение и водата е бяла, но има лента (то си е направо черта) от привидно неподвижна вода, над която няма пяна - НЕ ПЛУВАЙТЕ към нея. Ако попаднете плувайте настрани , а централно към брега. Поздрави на всички сърфисти и приятно лято без инциденти :)
2
1
 
22
 
! Отговори
перт преди 14 години
по принцип морето не е до колене и дънните ями яко дърпат, от рязкото променяне посоката и нивото на течението. Аз съм пропадал и ме е повличала с десетки меттри надалеч. Рисково си е да няма кой да ти помогне. Но и не бива да се страхуваме от неохраняеми места, а да сме внимателни, предпазливи и ако не познаваме обстановката да не се правим на Баттманн! Просто внимателно и по на плиткото да я караме! Иначе може да се удави човек и добър плувец да е. Винаги да си имаме наум едно!