Пуснаха багерите в рибарското селище край Бургас

До 10 декември ще бъдат премахнати 25 незаконни постройки
Обновена: 10 ное 2010 15:14 | 10 ное 2010 15:12,
102
Пуснаха багерите в рибарското селище край Бургас
Снимка: Булфото

Започна събарянето на къщи в рибарското селище край Бургас. Багер вече влезе в селището, за да премахне първия масивен строеж на номер 12 "Б".

Акцията трябваше да започне в 10,00 часа, но собствениците на постройките отказаха да приберат покъщнината си. Наложи се екипи от община Бургас принудително да извадят и опишат вещите им.

След началото на събарянето на първата къща собственици на съседни имоти и постройки започнаха сами да изнасят вещите си и да складират настрани строителен материал – керемиди, тухли, греди.

Акцията по премахването на незаконните постройки в местността Ченгене скеле ще завърши до 10 декември. Засега има излезли заповеди и приключени съдебни производства за 25 от постройките.

Ще бъдат сринати вилите, разположени около каналите, по пътя за нефтобазата и в близост до параклиса.

Това е поредната акция в рибарското селище, в което незаконните вили са повече от 200. 

Застрояването е извършено върху терен, представляващ държавен горски фонд, съобщиха от ДНСК.

Още по темата

През годините собствениците на сградите многократно са правили опити да бъде променено предназначението на терена, като той бъде изключен от държавния горски фонд и бъде създаден градоустройствен статут, като се отредят урегулирани поземлени имоти и се одобри застроителен план.

До момента обаче това не е направено и терените са заети без правно основание в нарушение на Закона за горите и Закона за устройство на територията, уточняват от ДНСК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
5
 
! Отговори
yoo преди 13 години
Оазис ВИП Клуб - Сл. бряг ?
98
1
 
3
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Когато застрояваха държавна гора като бащиния питаха ли някой? Сега реват...
97
0
 
3
 
! Отговори
ico преди 13 години
А кога багерите ще ходят и на язовира в Ивайловград?
96
1
 
5
 
! Отговори
пак съм 96 преди 13 години
Най-после справедливостта възтържествува . И за да ви забърша сълзичките-там няма бедни,само рибарите с колибите,които отдавна също не са колиби,понеже се заразиха от наглеците и вдигнаха къщички,ама по-скромни и без яхтички,а само лодки рибарски :)
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой от ревящите ходил ли е там,че врещите??? Това са точно палати ,строени с ограбени пари,препраха ги.Жалко,че не мога да пусна снимка-да видите какви дворци са накацали на брега-в гората,морето им се плиска пред вратите,няма канализация,за всичко си плащаха под масата-на енерго,ВИК,кмет и разни други корумпирани гадини. Отидоха и си заградиха държавна гора,а сега реват и вие тук покрай тях. Ако не ги събарят-защо,като ги сринаха/има още над 200/-пак защо . А в Бургас чакаме този ден над 15 г
94
3
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
А законно ли са вземали данъци, как са им пуснали ток и вода без акт 16. Значи данък лукс е малко, а тези хорица, на които години наред им е обещавано узаконяване дали ще могат с тези отпадъчни вече строителни материали да направят луксозни сгради и този, който ги събори да ги узакони. Има една народна поговорка "*** *** не хваща." срам и позор на босия да вземат и цървулите.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е трабва да се имитира че се работи здраво..тия къщи са незакони..е как са построени така...е хайде бтв снимайте като започнат да събарят някой незаконен дворец или хотел..ама няма да стане това ..хвърлят прах в очите на хората и ни правят на глупави.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На рибарите бараките ,ами на мутрите палатите?
91
5
 
4
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Няма такава гавра...извършва се геноцид на българите в собствената им държава!Ако тия къщи бяха на *** никой нямаше да ги пипне....смърт за еврейското и анти-българско правителство на ГЕРБ!
90
2
 
1
 
! Отговори
extr3m1st преди 13 години
и айде сега да ви каже, пророк Илия, к'во ще стане..днеска ги събарят,щото са построени върху "държавен горски фонд"...утре си правят една заменка..някой ги купува за 2лв. квадратният метър, а в други ден хоп: хотелчета, бунгалца, магазинчета...и вие тука ще кажете: Ееее, имаше един екстремист в днес.бг, прав излезе...
89
2
 
0
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Някой пак не си е пларил там където трябва!!!
88
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А предната новина - к.рвата на престъпника Борисов - в топ 5 на най-богатите българи... как става тая, бе ?!?
87
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Току-що ги гледах по телевизията - хората плачат и в прав текст казват "Ако бяхме ***, нямаше да смеят да ни бутнат домовете" - ама не са... и разни 100-килограмови мръсни ушеви ***, които иначе треперят от страх и се свиват като попярени пред всеки крастав ***, блъскаха жени и възрастни хорица !!!!Повтарям тук съветът си - тия хора да съдят престъпното правителство за расова дискриминация, защото наистина гнусните катуни на циганорите са неприкосновени, макар един законен да няма !
86
0
 
1
 
! Отговори
Jitan преди 13 години
Бах маааму!....От снимката имам усещането ще събират *** от падналите кули в Америка!!!...Ако пък наистина фотоса е актуален,то със сигурност вече сме ги задминали американците отсекъде!
85
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
Във всеки град съществуват *** махали ,където незаконните "къщи",бараки ,картонени колиби , огромни палати на сводници *** са повече от 50% .Да не говорим , че в наглостта си *** дори секат борови гори с дървета от по 10,15,20м. и си строят къщите необезпокоявани от никого ! Такъв е случаят в Стара Загора-кв.Лозенец!Местната управа от ГЕРБ се прави ,че нищо не вижда,предишните също !
84
1
 
1
 
! Отговори
liar преди 13 години
Управляващите, явно ни имат за ***. Палатите кога ще съборите гербери лъжливи?????
83
2
 
5
 
! Отговори
петак преди 13 години
В защитената местност живеят над 180 вида птици.Тук се среща блестящият ибис и тънкоклюният свирец.Рядко срещани и защитени видове.Та тази великолепна местност се е превърнала в бунище за строителни отпадъци.Това пишете, господа журналисти.Липсва ви гражданска съвест.Уви.
82
2
 
6
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
мф, те от ДНЕС.БГ са правили много по-големи гафове, ти за една снимка утре не се шашкай ако видиш снимка на Шварценегер а отдолу новина за ... Путин примерно
81
1
 
10
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
бе незнам! Ние сме такъв народ, че на твърде много шаяци ще им стане густо. Ей така, просто защото на някой друг му е гадно! Тук е скрит нов ресурс в подкрепата за Бойчето!Иначе съм ЗА събарянето на незконните строежи, ама да се кара наред! Да нема ваши, наши, бедни, богати.
80
1
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
Снимката е трепач- това да не е от разрушаването на вековния ГУМ в центъра на града?....Като гледам какво бетонни колони, не ми се вярва в ребарско селище да има такива.....