Пловдив си иска панаира от държавата

Кметът Славчо Атанасов поема нова битка с правителството
Обновена: 4 фев 2011 14:02 | 4 фев 2011 13:34,
41
Пловдив си иска панаира от държавата
Снимка: Булфото

Пловдив си иска панаира от държавата. В Общинския съвет ще бъде внесено решението, с което официално ще се поиска развалянето на договора за две от палатите на панаирното градче, след което сделката ще бъде дадена на прокуратурата, която ще прецени има ли престъпление с вдигането на капитала през 2006 и 2007 година.

"Смесеното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов работи добре и не виждам смисъл да разваляме сделката за Панаира”, коментира пред Dnes.bg заместник-кметът по общинска собственост на Пловдив Александър Долев.

Градоначалникът Славчо Атанасов пък изказа още по-твърдо мнение.

"Отправям директно думите си към министър Трайчо Трайков – след като е поел битка за панаира, нека държавата да прехвърли акциите на пловдивчани. Така ще бъде най-справедливо и този стратегически за Пловдив обект ще бъде собственост на града и ще се управлява от пловдивчани”, заяви Атанасов.

По думите му Международният панаир винаги е управляван от софиянци, защото е бил собственост на държавата и от столицата е диктувано какво да се случва с него.

Още по темата

"Понеже непрекъснато има спекулации, искам дебело да подчертая, че не съм аз този, който е създал дружеството „Пълдинтур инвест”, заяви пловдивският градоначалник.

Според него, ако в това дружество има нещо добро, то е, че общината все пак притежава някакъв дял от акции.

Лошото е, че този дял е нищожно малък и така общината не може реално да се намеси в управленските решения там.

Dnes.bg припомня, че преди дни Окръжният съд в Пловдив взе решение, с което връща контрола върху Панаира на държавата.

Бизнесменът Георги Гергов заяви, че ще обжалва това решение и че се бърза с коментарите.

Според общинския съветник от БСП в Пловдив Николай Радев, няма опасност пловдивската община да загуби своя дял от Панаира, каквито опасения бяха изразени от общинските юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
местен преди 13 години
И да го върнат... и да не го... късно е, никога няма да бъде това, което беше - Международен Пловдивски Панаир. Тъжно е да ходиш там - чужденци не идват, само коли /ясно защо/, а българските производители са на специализираните изложения в София, ако могат да си го позволят.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
голем панаир стана с тоя панаир! целата ни държава е един панаир
39
0
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Този *** Славчо Атанасов вместо да си довърши разкопаните булеварди и да си оправя неосветеният и мръсен град включително и главната, реши от общинските пари да купи 100 000 хил. билета за футболни мачове и да ги раздава безплатно. Хомосексуалист пълен.
38
0
 
8
 
! Отговори
$ $ $ преди 13 години
"Смесеното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов работи добре"Сигурно - няма как да не е доволен кмета от Гергов, то и във Варна комплекс "Слънчев ден" е много добре, само дето приходите влизатв джоба на Гергов и още някой , но не на варненци - това е и в Пловдив..Държи му края Гергов....
37
3
 
14
 
! Отговори
сдг преди 13 години
Значи искаме държавата да даде собствеността на Пловдив че да върнем ПАНАИРА на Г.ГЕРГОВ.*** и подкупните кметове.*** и тъпите ПЛОВДИВЧАНИ дето са си избрали този кмет.Значи през съда не стана сега пробваме нова тактика,ще е прз кмета.То Болницата им червен я управлява и я вкара в дългове сега ще им дадем и панаира,частен.
36
0
 
11
 
! Отговори
Пловдивчанка преди 13 години
Само искам да кажа, че в София се опитват да правят нещо подобно на панаирните изложения. Там строят доста хубав интерекспо център на Цариградско и вече някои традиционни доскоро за Пловдив изложения и прояви се преместиха в него. Ако Панаира не заработи както трябва, много ще загуби не само града, но и района...
35
1
 
20
 
! Отговори
От Пловдив преди 13 години
Тя работата е ясна. Целта е преди края на мандата групата на Славчо, групата на гергов и Тютюковата група да сложат ръка на панаира. И сега понеже ги резнаха, започнаха много да реват. Славчо Атанасов пък прилага селските номера от комунизма - Пловдив срещу София. Само че никой вече не вярва на тези му приказки. Никой не му е виновен, че не си държи на думата, че е лековерен и позволява да го шантажират. Няма човек, който да ме убеди, че Славчо не е марионетка на СВИНАРЯ!
34
1
 
10
 
! Отговори
ВМРО преди 13 години
ВМРО няма нищо общо със Славчо Атанасов. Моля, да не ни намесвате в делата на това лице. То е изключено от ВМРО, както и неговите авери от Общинския съвет. ВМРО-Пловдив публично се разграничи от Славчо и неговото управление. Славчо и Петко Атанасови си направиха нова партия с подкрепата на Гоце - Вяра Морал Родолюбие и отечество - НИЕ. Те незаконно използват символите на ВМРО и съдиите на Гоце ги подкрепят, защото Гоце също е слуга на Гергов-Свинаря.
33
1
 
11
 
! Отговори
Asen преди 13 години
Slavchooo omrazna ni stiga si se pravil na batman,i ti si kato svinaria i my celyvash zadnika az sam ot plovdiv kakvo napravi svinaria za panaira,xaide izchezvai che ni stava losho ot teb
32
2
 
24
 
! Отговори
пловдивчанин преди 13 години
панайра трябва да е държавен,ако се остави общината да се разпорежда с него ще го приватизират за жълти стотинки.Относно напъните на Славчо и на децата е ясно за чий интереси лобира
31
4
 
4
 
! Отговори
katil преди 13 години
Do BURGAZLIAMNOGO SI MECHTAESH NESHTO TOVA CHE VARNA I PLOVDIV SEGASHNOTO PRAVITELSTVO GI DISKRIMINIRA E MOMENTNO TE PAK SHTE SE OPRAVQT,NO VIE NE ZNAM KAK SHTE SE OPRAVITE KATO DOIDE DRUGO KOETO DA NE E NA BOIKO
30
1
 
15
 
! Отговори
plovdiv преди 13 години
Слявчо е бебето на Гергов-Свинаря. Още един път го доказа. Тази година кмет догодина за смет! ВМРО не е Слявчо, той е изключен от ВМРО, заради връзките си с олигарсите и си направи собствена партия - НИЕ.
29
1
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Тя работата е ясна. Целта е преди края на мандата групата на Славчо, групата на гергов и Тютюковата група да сложат ръка на панаира. И сега понеже ги резнаха, започнаха много да реват. Славчо Атанасов пък прилага селските номера от комунизма - Пловдив срещу София. Само че никой вече не вярва на тези му приказки. Никой не му е виновен, че не си държи на думата, че е лековерен и позволява да го шантажират. Няма човек, който да ме убеди, че Славчо не е марионетка на СВИНАРЯ!
28
1
 
21
 
! Отговори
Пловдив преди 13 години
кмета в някои случаи го подкрепям в трика - например за парите от ***, но в случая не е прав, ако иска панаира само за да го върне на Гергов. И ако единствено това е причината, нека си остане държавен.
27
3
 
16
 
! Отговори
хам преди 13 години
кмета се опитва да манипулира общественото мнение със стария и доста изтъркан трик:"провинцията срещу софия"Да върнем пловдивския панаир на пловдивчани!На кои точно?На гергов?
26
4
 
4
 
! Отговори
от 16 преди 13 години
burgazlia,Най-много работа има ама само през лятото, поради разбираеми причини - както казах, добре че имате море. Най-много инвестиции къде пък ги видя? Не знам по какви критерии сравняваш двата големи морски града Варна и Бургас, но не мисля, че има такъв, по който да биете първия.
25
0
 
16
 
! Отговори
Хахахаха преди 13 години
Абе кво си мерим селата бе хора ! По света има над 10 милионни мегаполиси , а тук някви смешни паланки !
24
0
 
12
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Кмета на Пловдив, да си поиска и Палатата, която Бившич Президент - Стоянов взеха под масата с брат му, от Евгени Бакърджиев също!!Защо ако сделката е неправомерна, не се търси отговорност от тези, които са участвали в нея??С колко са се облагодетлствали ЛИЧНО???Чомаков???И той, Недялко Генчев също, построи си хотел и изчезна, пък после се чудим, защо Пловдив го превзеха ???И защо Сините били зле, защото не им се търсси ОТГОВОРНОСТ !!!Гърневски и той "Консултант" станал - ДОКОГА ??????????
23
3
 
3
 
! Отговори
burgazlia преди 13 години
Do-21---ami tochno tova kazvam i az dobe che v oblasta vi zhiveqt okolo 800 000hil. dushi i Pazardzhik i Asenovgrad sa nablizo ta da idvat hora da zhiveqt v Plovdiv,ama i te veche bqgat kam Burgas i Sofia inache otdavna da ste 4-ti ili 5-ti grad
22
1
 
5
 
! Отговори
aha преди 13 години
Да бе аз винаги съм казвала че ако морето се отдръпне навътре с 20 километра Варна и Перник няма да стигне