ЧЕЗ иска над 13% по-скъп ток от 1 юли

Трябвали им пари за "неотложни инвестиции" в мрежата
Обновена: 28 фев 2011 14:50 | 28 фев 2011 13:56,
412
ЧЕЗ иска над 13% по-скъп ток от 1 юли
Снимка: Булфото

ЧЕЗ иска увеличение на цената на тока към крайните клиенти с 13,12 процента от 1 юли 2011 г., се посочва в съобщение на компанията до медиите.

Според компанията подобно поскъпване ще доведе до скок на крайната цена на електроенергията от 1,9 ст. на киловатчас без ДДС.

За битовите клиенти цената би била по-висока с 2,3 стотинки на киловатчас (16,9 ст./квтч дневна и 11,8 ст./квтч нощна тарифа), а за бизнес клиентите на компанията – с 1,5 стотинки без ДДС, сочат изчисленията на ЧЕЗ.

Предложението е изготвено на база утвърдената от ДКЕВР структура на цената и не предвижда такса мощност под никаква форма и за нито една група потребители, подчертават от дружеството.

Исканото от ЧЕЗ увеличение на цената е заради планираните от компанията по-високи разходи за инвестиции в мрежата.

Необходимите инвестиции за поддържане и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България за периода 1 юли 2011 – 1 юли 2012 г. са 152 млн. лева, смятат от ЧЕЗ.

Само преди ден от EVN и Е.ОN поискаха също повишение в цената, съответно с 5% и 14,3 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: токЧЕЗДКЕВРEVNЕОN
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
2
 
2
 
! Отговори
до мрънкачите преди 13 години
Не виждаш ли какво общо имат - тактиката е да се измуфтат компаниите-майки да плащат за инвестиции под мотото "еми ние немаме..." - точно като *** сме - не знам с какви очи виним *** за асоциалност, като ние сме същите!Регулаторът като иска да подържа изкуствено най-ниските цени в Европа (понеже на булгармангала не му се плаща) трябва да свали и критериите за услугата, т.е. инвестиционната необходимост. Какво неясно може да има по това?
382
1
 
1
 
! Отговори
До 405 преди 13 години
Какво общо имат "чеХските потребители"? Те никога няма да плащат заради нас, но и никога не биха търпели чужди енергоразпределителни дружества да командват условията в собствената им страна, както ние позволяваме. Откъде дойде всичко това, кой всъщност за пръв път ги допусна у нас? За какво беше измислена тази ДКЕВР, за да защищава техните интереси ли? Защо винаги отстъпва пред исканията им? Защо нашите политици мълчат? Доколко обвързващи са договорите, за колко години напред? Каква е истината?
381
2
 
2
 
! Отговори
до мрънкачите преди 13 години
Какво искате бе - чехските потребители ли да плащат за скапаните български мрежи?Имате най-евтиния ток в Европа, при еднакво скъпи и поскъпващи ресурси навсякъде! До кога се надявате на безплатна храненица - мързеливи *** - как един не каза как смята да си повиши производителността, а всички - как да лапат ток аванта... Българинът е *** на Европа!
380
0
 
1
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Стига де!
379
0
 
0
 
! Отговори
Ножът опря до кокала преди 13 години
Най-доброто е да спрем всички да плащаме. Но има стари и болни хора, има малки деца. Как да стане. Яд ме е само, че тези престъпници са абсолютно сигурни, че ние пак ще преглътнем. Но този път май бъркат, не за друго, а просто средният българин НЯМА откъде да вземе пари за всички сметки. Той и децата му отдавна ядат *** и се обличат от "Втора употреба", сега и това няма да са в състояние. За безработните не ми се мисли как ще се справят.
378
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кръвопийци....достатъчно е само единия от 3-те ЕРП-та да се размрънка за по-високи цени и другите два и те скачат като лешояди на ***! Какво стана с контрола, Боко?
377
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ги пусна тез ЧЕЗ в България да ни пият кръвчицата и няма ли кой да ги изрита,оня Вония Сидеров къде се изгуби, нали обещаваше
376
0
 
0
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
КОЛКО ИМ ПЛАЩА МВР И ДАНС ЗА ДА ТОРМОЗИ ГРАЖДАНИТЕ ПОСРЕДСТВОМ СРС ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЛАЗЪР.БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТООГРАБВАТ БАНКИ-ТРЕЗОРИ И БАНКОМАТИ НА СОТ ИЛИ НСОД МВР.
375
0
 
2
 
! Отговори
ПР мейкър преди 13 години
Боко национализирай ги набързо без да те е еня за закони и пр. капани и ще имаш 2 мандата в кърпа вързани. Учи се от Тато - еФтина бира, еФтини кебапчета и ефтин ток е равно на развит социализъм, демек мрънкащи на маса с бира и кебапчета.............а не демонстрации на паветата
374
0
 
3
 
! Отговори
398 преди 13 години
bez komentar ... az sym systo za masovi deistviq
373
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 13 години
NA 03.03 2011 PRED PARLAMENTA !!!
372
0
 
15
 
! Отговори
оня същия преди 13 години
този път вече наистина трябва масов национален протест,без шикалкавене,всички на площада,енерг.компании си правят пир по време на чума,още ли да ги търпим,трябва да им покажем и другата страна....опаката..
371
0
 
9
 
! Отговори
до 364 преди 13 години
Глупчо,ако рабиеш доходите на готованците,ще видиш къде са парите на НАРОДА!!!И като им смачкаме фасона Европа ще се събуди за това което става в България 20 години!!!На революция!!!
370
0
 
12
 
! Отговори
Е, до гуша дойде преди 13 години
Време е за : " ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ". Крайцера "Аврора". Крайцера "Аврора".Крайцера "Аврора". Крайцера "Аврора". Перефразирано звуче ТАКА: ГЛАДНИ и ИЗСТРАДАЛИ БЪЛГАРИ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДА НИ ТЪПЧАТ. Изборите идат, ПИШЕТЕ СЕ РОМИ или, айде ДПС. мамка им БИЗНЕСМЕНИ, кръвопийци и изедници. АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ.АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ. АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ.АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ.АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ.АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ. АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ.АКО ВИ ХАРЕСВА ТАКА МЪЛЧЕТЕ.
369
0
 
9
 
! Отговори
набабаимфърчилото преди 13 години
кой ги пусна в небраното лозе България , тези ***. апетита им идва с яденето.единствените им инвестиции са в модерни електромери,и удобни офис кресла,клатещи се , от естествена кожа. от нашата кожа !
368
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
"Магарето се товари да носи докато умре"
367
0
 
10
 
! Отговори
До 377 преди 13 години
Братко, и при мен е същата сметка. Само че имам и болно дете и всеки месец купувам и лекарства. До скоро давах по 80 лв., сега по 20. Моите лекарства са също 20 лв. Вдигам кръвно от зор. Какво да кажа - ужас. В тая държава ни умориха. Не виждам изход. Работя, а от 15 г не съм бил на почивка семейно. Няма и да отида сигурно докато съм жив. Какво да правим ??????????? Кой ще даде съвет??????
366
0
 
8
 
! Отговори
ала бала преди 13 години
Аку прудължавате тъй и на нашия *** народец ша му избий чивията и ша ва насмете кат ърабите кадафито
365
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога заплатите нагоре???????КОГА???Пенсиите???КОГА???А соц.помощи само на *** ли се полагат???КОГА, в кой век живеем бе ***???!
364
0
 
11
 
! Отговори
ТиТо-Ти преди 13 години
Дали ще вдигнат тока а????????????? Ще вдигнат цената щото::::::::: Млада учителка започва първия си учебен час. След 5 мин. разревана влиза в стаята на Директора. Хлипайки обяснява:Г-н директор, един от учениците каза, че ще ме е.е.Директора: - Кой е тоя, един такъв сресан, високичък????-Аха,аха да, кима учителката.Директора с респект: ДА ЗНАЙШ ЩЕ ГО НАПРАВИ.