ВМРО с протестно писмо до Външно заради Гюл

Отказал превод в с. Хитрино. Говорил близо 10 минути
13 юли 2011 14:37,
438
ВМРО с протестно писмо до Външно заради Гюл
Президентът на Турция Абдуллах Гюл в Шумен, където разгледа Томбул джамия. Снимка: БТА

Българското гостоприемство трябва да има граници. Така е озаглавено протестното писмо на ВМРО до министъра на външните работи Николай Младенов, изпратено и до медиите.

Воеводите искат извинение и обяснение от държавния протокол на българските граждани, защо е било позволено на Абдуллах Гюл да държи близо 10-минутно си слово в шуменското село Хитрино, „сякаш беше у дома си, без да позволи на преводача да се включи“.

От партията обясняват, че именно дирекцията „Държавен протокол“, подчинена на министър Младенов, организира провеждането на събития от ранга на посещението на турския президент у нас.

Още по темата
От ВМРО определят отказа на превод на официалния език на страната домакин като съзнателна, „симптоматична демонстрация на сила от страна на турската държава“.

Посланието, което турският президент излъчва по този начин, е „няма нужда от превод, в този район не се говори друг език освен турски”, обясняват воеводите.

„ВМРО смята, че поведението на турския президент е неморално, нагло и насаждащо етническо напрежение“, пише още в писмото.

От партията изтъкват, че се нарушава държавният протокол, не се спазва „елементарна любезност към страната домакин и нейните закони“, и не на последно място обществото се лишава от информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
3
 
! Отговори
anonumousX преди 12 години
Хасанчо,злобата и обиждането са черти на низка култура!Интересно каква националност имаш и какъв хляб ядеш :-) виий даже не можеш и да ме ядосаш,само ме дразниш.Нямаш си на представа колко ми костваше да се съглася да загубя 2 мин от безценното ми време да пиша за комплексар като теб.Няма да пиша повече но ще ти кажа едно-не казвай хоп преди да си скочил и че всичко в живота се връща с лихвите.Айде сполай ти и да знаеш че ти прощавам цялото повръщане дето го издраифа досега.Нашия Бог tova u4i
354
2
 
0
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
ISP- има една друга поговорка- господаря на земята е един а останалите просто присъстват!-за семейството съм спокоен!за катърина и татарина знам.това се отнася за вас българите!няма смисал да ти напомням какво е катър и за петте века!
353
0
 
0
 
! Отговори
ISP преди 12 години
hasane, ste ti kaja nesto,....! ako si imash semeistvo , pazi go,,kardashim''.,4e ste ti stane mnogo m14no za nqkoi ot tqh! . nali me razbra. ima edna BG. prikazka[ samo planina ss planina ne se sresta , no 4OVEK s 4OVEKA ,,,DA''!!.I oste nesto..mejdi ..,kat1r.pomak i tatarin.. golqma razlika nqmq.
352
0
 
0
 
! Отговори
12343 преди 12 години
че почти цяла бг е неграмотна и без самоличност, го разбраха всички, така че си стойте на *** и не се напъвайте много.............
351
0
 
0
 
! Отговори
12343 преди 12 години
до по-долу пишещият........... хубаво че тоя път не сте взели пак чуждата фамилия, щото се засягам лично, иначе аз щях да режа глави...........
350
5
 
0
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
426- АЗ СЪМ РОБОВЛАДЕЛЕЦА А ТИ СИ РОБА!!!МАЛКО СМЕ КЛАЛИ МАЙКА МУ СТАРА ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ВА ИМА!
349
0
 
0
 
! Отговори
haydee преди 12 години
I tuk sa se hvanali za turskiq rqzan...I tuk veliki, lato na6iq bolen4o i tezi pi6man voivodi sakat politika da pravqt kato hvanat turskiq rqzan ot danoto lapat i duhat silno.Sme6niiii,sme6ni ste...hahahaha
348
0
 
3
 
! Отговори
до 426 преди 12 години
Бе и ти ставаш само за да оцветиш с кръвта си дръвника в червено от отсечената ти *** тиква, но никой не ти го казва.
347
6
 
3
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
424- САМО ЧЕ ЗАВАРШВА- СИН СЪМ НА КРАДЛИВО ПЛЕМЕ!!!!!!!!!!!ХАХАХАХАХАХАХААХАХ САМО ЗА *** СТАВАТЕ! ЧЕРГАТА ВИ ДОЛНА
346
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако знаеш с какъв патос го рецитират циганчетата в Столипиново това стихотворение! Мнго им отива!
345
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм българче и силнамайка мене е родила;с хубости, блага обилнамойта родина е мила.Аз съм българче. Обичамнаште планини зелени,българин да се наричам -първа радост е за мене.Аз съм българче свободно,в край свободен аз живея,всичко българско и роднолюбя, тача и милея.Аз съм българче и раснав дни велики, в славно време,син съм на земя прекрасна,син съм на юнашко племе.
344
2
 
1
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
422- ИНТЕРЕСНО МИ Е ТИ С КАКВА НАРОДНОСТ СЕ ОПРЕДЕЛЯШ!ИЛИ ТРЯБВА ДА ПИТАМ ПРА БАБАТИ!?
343
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демек си п.утка.Е.ал бил,ама май само мъжко!***,дори нямаш народност.Дори сам не можеш да я определиш.Ясен си ми.Айде утре отивай на обекта-общак!
342
4
 
1
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
420-хубав вапрос!бащината ми страна ви заробил 550 години па майчината ми страна ви е освободила така че както и да го погледнеш сам ва ибал точно 700 години! националноста ми е ибач на балгари!!хахахахахах голям *** си минавам с вас тука.чергата ви долна
341
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майка му била не знам си каква,баща му и той к'ъв бил.ХАХ.Пита ,и сам си отговаря на въпросите.....! Добре ,че дядо ти ,някога ти е разправял някаква история,която дори не си разбрал правилно,че сега да има с какво да ни забавляваш тук.***. Само не разбрах,и съм сигурен не само на мен ми е любопитно! ВИЕ ДРАГИ , С КАКВА НАЦИОНАЛНОСТ СЕ САМООПРЕДЕЛЯТЕ????
340
1
 
2
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
Струва ми се, че всички булгари ми завиждате за 2 неща:1.Якото име - ХаСанЧу!2.Чистокръвният татарски произход!
339
1
 
3
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
Бягам, бягам! Вземам също "БГ" Турчин и Ибрахимчо - всичките до един мъжкари и майстори на духането! А и братя мюсюлмани са все пак... Само не знам как ще се уредим, защото татар чок - 150 000 000 000 000 000 000 000 000!
338
1
 
1
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
413- да ти одговоря аз ако неможеш!защото откраднахте коня на татарския хан- излиза че cте крадлива нация от пантивека!дойдохте до дунава пак там почнахте да крадете овцете на византийците и за това цяла европа ви нарича крадци на оце от долното течение на дунава!сега пак се пръснахте в европа и крадете всичко което ви падне!крадливоста е в гените ви и за това трябва да се лекувате генетично а не психологично!лошото е че научихте и *** да крадат че славата ви се носи вече чак в индиа!!!хаха
337
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасане, брачедите ти БГ турчина и Кара Ибрахим отдавна правят *** на Гюл, ти какво чакаш още? Присъедини се към съвместното братско продухване на президентската турска тръба. Бягай бързо, че ще закъснееш за купона!
336
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо най-много хапят женските български комари? Защото няма отдавна мъжки!