С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Поставяме си нови цели гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия"" !?!?!?от къде до бургас?хайде всички на пързалката
237
14
 
5
 
! Отговори
Жмуда преди 13 години
тия *** НИТО ЕДНА цел не са изпълнили, ама все нови си поставят
236
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mom4eto e iskalo da kaje 4e ne kolite ste pristigat za tri casa , a 4e ste pristigat na tri 4asti: kola, patnik i kov4eg. Edin den, towa e w politi4eskata programa na GERB, kato otkriat tazi mykastrala, ste i turnat karnetki, no w sobota i nedelia ste e bezplatna, za *** i ubiici- kato vidia tazi magistrali i 4e ot sofia do Burgas se roiat grobista za vatomobili, i hora-ste glasuvam za gerb da postroi vadushna magistrala za samoleti stigasti za 3 minuti do moreto- da iztrepat i highlifa!
235
6
 
5
 
! Отговори
лил преди 13 години
убедена съм , че това ако се постави за цел, ще бъде постигната !
234
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това вече не се издържа , тия *** съвсем се напушиха, какви влакове , какви магистрали , какви трамваи. Двайсет години методично бе унищожаван какъвто и да е транспорт освен автомобилния и сега взеха да дрънкат за заводи за вагони локомотиви и трамваи , ами анколу то имаше бе такива даже още ги има ама в тях се гонят прилепите. Пък и то вече производството явно е възстановено , след като за миналата година статистиката отчита милиони износ от производство на пътнически жп вагони за Люксембург , значи е крайно време през 2011 да се отчете и да се прибере ДДС от производството на локомотиви за Германия.Плевнелиев си е типичен опортюнист преди 10 години направи милиони от строежите на хотели и офис сгради в Бизнес парка. Днес когато партийната повеля е магистрали , Главбулгарстрой, Жп.линии Черепа , Трейс , *** стана върл противник на строежа на въпросните бизнес сгради и прочие , даже има нахалството да ги обяви в интервю за "ниско ефективни и с ниско ниво на принадена стойност"Тия са толкова далече от реалния живот че наистина започвам да си мисля че са за освидетелстване
233
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Влакът - стрела на Плевнелиев ще се състои от парен локомотив модел 1936 г. с тендер ивъглища, вагон за пощата, и три класи пътнически дървени вагони. Всеки вагон щи има пристав с пръчка за неплащащите билети *** и други нарушители. Скоростта ще бъде умопомрачителна - цели 40 километра в час! Тоалетни по стара българска традиция няма да има, ще се пикае извън вагоните, прави, независимо от пола. Пътуванията , както обещават от БДЖ, щели да бъдат вълнуващи и незабравими за цял живот, особенно когато се събудите сред цедилници и торби и не откриете куфара си. Изрично се препоръчва да не се яде чесът и лук, по понятни причини. Тъй като зачестиха пожарите във влаковете, ще има кофи с вода от двата края на вагона. Поради несигурността на частните автобуси на всякакви /цензурирано/, то пред гарите ще има файтони /пайтони/, като билетите за войници и слугинчета ще са с намаление. Лудите ще пътуват безплатно, но вързани за седалките. Така България напълно естественно ще се впише в разбиранията на новия ни елит с втори клас за прогреса и модерна Европа, към която ние никога не искаме да принадлежим. Вие, ако я искате, се махайте зад граница.
232
2
 
1
 
! Отговори
замислен преди 13 години
Най-сериозно предлагам да организираме референдум за отлагане на изборите с 8 до 18 месеца. Много ще ми е интересно какво ще стане.
231
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Поставяме си нови цели - гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.Е, добре де, как да гласува човек за тези ***.Не разбраха ли, че в България има граждани, които не са от София.Като например гражданите на Созопол; Карнобат; Айтос; Ямбол и т.н.Пуста независимост, ще трябва да се борим и за нея.
230
5
 
2
 
! Отговори
abe ti 4e iztrepas o преди 13 години
И Плевнелиев се кани да пуска влак-стрела. "Поставяме си нови цели - гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.Ot Vidin do Burgas oba4e ostva 3 casa Cf-Bur, i oste 10 casa Vidin-Sofia.Plenialiev. Plevnialief, ia si fakni Fedoska predi da si idesh doma da gleda v televizora kolko e dligo ot Sf do Bur, *** za da stignes za tri 4asa ste trea da karas sys sredna skoros 170km/h
229
3
 
5
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Е това пък са пълни глупости.Тракия била за шопите ,ми тогава "Марица" пак е за шопите ама за тия дето им се ходи в Турция ,Струма за тия към Гърция и "Хемус" за северното черноморие.Смешно изглеждат отстрани тия приказки.
228
7
 
3
 
! Отговори
Николаъ преди 13 години
То всичко хубаво , ама открай време всичко за София..., а София не е България какво ни топли магистрала Тракия, като няма създадени работни места и младите хора продължават да бягат от страната ни...както е тръгнало хора няма да останат.А истината е, че магистралата се прави с една единствена цел и тя е шопите да могат да ходят на море, а останала част от България да се спасява.ЖАЛКО
227
3
 
3
 
! Отговори
до Деница преди 13 години
Теоретичните параметри на сегашното жп трасе позволяват 4ч и 50 мин, със спиране в Пловдив, Ст.Загора и Ямбол. Реално е постигано 4ч и 58 през 1987/8. "черните дупки" Побит Камък Вакарел, Костенец-Белово и Черна Гора-Михайлово, но точно те са последни в програмата за ремонти и модернизация! През Карлово става и за 4ч и 20 (реално постигани 4ч и 35 през 1978-9) и подържано под 5 часа до средата на 90те...
226
6
 
6
 
! Отговори
Деница преди 13 години
Преди броени дни пътувах по точно това направление за около 6 часа с влак. А ако пътувам с кола, е около 4-5 часа груби изчисления. Силно се надявам, ако не догодина, то поне след две, да мога да пътувам за почивката си за три часа!
225
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев."... а това ,че има голяма безработица и поръчките се дават на "наши" фирми и на чужди кой го гледа
224
8
 
12
 
! Отговори
Владо преди 13 години
От Околовръсното до входа на Бургас е 390 км. не знам кви сметки си правите "ШОФЬОРИ".Щом Тракия не е голяма работа за 20 години що никой не я направи.Комплексираният и изкривен български народ не заслужава такива магистрали.Заслужава да си кара по тясния двулентов път до морето 5 часа през Петолъчката ,защото нали не ядем асфалт.
223
4
 
1
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
АБЕ КОЙ ТЕ ИЗЛЪГА ПРИ СРЕДНА СКОРОСТ 110 ПОСТОЯННА Е ЗА 4.00 ЧАСА ДО БУРГАС БЕЗ ПОЧИВКА КОЕТО Е НЕРАЗУМНО .
222
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чудесно! Това чакаме от години. Инвестициите в инфраструктура са една добра мярка за подобряване на икономиката и промяна на цялостният облик на страната ни. Поздравления!
221
4
 
2
 
! Отговори
До226 преди 13 години
Аве от София до Бургас по въздухЪТ е 341.754 км Тъя магистрала абсолютно направо ли е построена че не съм пътувал по нея нещо
220
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аве проста сметка : 500 км разделено на 3 часа е 167 км/ч средна скорост. При ограничени от 130 км/ч явно Плевнелиев иска а на накара да плащаме на Цецо.
219
3
 
2
 
! Отговори
батето преди 13 години
Там където свършва магистралаТракия - на десетина км до Бургас- има знак км 358. Значи когато се изгради напълно АМ ТРАКИЯ за 3 часа и 20 минути може да се изминава тази отсечка. Но по-нататък се преминава през целия Бургас за 40 минути. Така че правете си сметката когато искате да отидете до нашето южно черноморие...