Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков

Причината е "махленската" заплаха на вицето
Обновена: 10 ное 2011 14:30 | 10 ное 2011 11:36,
200
Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков
През март зърнопроизводителите от цялата страна блокираха по-големите градове от страната. Протестираха отново заради неспазени споразумения от страна на правителството. Снимка: Архив, Булфото

Зърнопроизводителите поискаха оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради "недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: „Да кротуват, че да не вадя сатъра!”.

Вчера финансовият министър заплаши фермерите, че ако стачкуват, ще им отнеме и парите, предвидени в бюджет 2012. В него средствата за бранша са намалени с 230 млн. лв. заради преразпределянето им по други сектори в земеделието, като зеленчукопроизводство и пчеларство.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите имат и още една причина за исканата оставка. Вчера имаше заседание на Комисията по земеделие и гори, която разглежда проектобюджета.

Още по темата

На обсъждането от асоциацията попитали Дянков дали се отказва от подписа си под финансовата рамка за сектор „Земеделие“, която подписа 20 дни преди изборите.

Категоричният, публичен отговор на министъра на финансите бил: „Да, отказвам се!”.

Зърнопроизводителите искат оставката на Дянков в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, на когото земеделците задават няколко въпроса.

"Ще се докаже ли отговорното държавническо мислене с изпълнение на подписаните договорености? Или гражданското общество на земеделските производители да прецени само колко струват преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието, докато не им се каже: мълчете, че иначе по-лошо".

Зърнопроизводителите питат и останалите държавници, подписали споразуменията със сектора, отказват ли се от отговорните си подписи.

В момента се водят разговори между ръководния екип на Министерството на земеделието и храните и браншовите организации, подписали договорката за бюджетната рамка за земеделския сектор за 2012 г.

Преди нея председателят на асоциацията на зърнопроизводителите Стелиян Стоянов коментира, че иска да чуе мнението по субсидията за сектора и от другите браншови организации.

По думите му орязаният бюджет за 2012 г. ще намали приходите на зърнопроизводителите, а оттам – и на собствениците на земя.

„По-малко средства за производство и ще намали производството на земеделска продукция. И да има, и да няма протести, ще се намали производството и ще подтисне всички сектори“, коментира още Стоянов преди срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
0
 
! Отговори
смахон дянков преди 12 години
Аз не се научих да се подписвам, щото като ученик в бележника се подписвах тате. И сега това е на тате подписа, не е моят. Отказвам се от подписа на тате - него да дирят
198
2
 
5
 
! Отговори
ТКЗС преди 12 години
Тая сволачь добруджанска - арендаторите са алчни и тъпоъгълни. Нямате представа за каква байганьовщина иде реч. Дано не ви се наложи да се сблъскате с подобно творение адово. Вярно, не всички са така, но повечето са направо - къртят мивки.
197
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В родното земеделие има много трески за дялане. Това, което се случва сега е следствие от неусвояване на фондовете отпуснати за развитие на тоя бранш-един от основните заедно с туризма в икономиката на малка България.Лично познавам много частни зърнопроизводители, които се отказаха от това да преливат от пусто в празно.Акулите земеделската мафия просто ги изядоха. Така че, никак не ви съчувствам. Троянският край буквално е изкупен от бивши партийни и парламентарни звезди.Техни са всички мандри.
196
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не знам някой нормален човек да не иска оставката на това пискливо гейче.Най-некадърния министър на финансите.Пести , а не спестява.
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За доходите на земеделците заслужава да се грижим, ама що трябва да се притесняваме за намаляването на доходите на собствениците на земя от земята...ми като искат те доходи вземат ралото ида сеят......страшен довод извадиха тези от тоя бранш!Тва намемодателите са едни от най-наглите еснафи на света !
194
2
 
11
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Е те сега ще видите кон боб яде ли ...Тоя пинчер Дянков му дреме дедовия за зърнопроизводители и тем подобни провинциалисти дето вадят хляба ни ...Важното е след време в биографията му когато иде на работа в Америка да пише, че е бил министър...но шибаното е ,че където и да е бил пратен преди това са го изтърпяли 3-4дни , а ние вече май 2г. което па значи , че у нас си е направо експеримент по оцеляване на един народ.
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Верно не вдявате. Всеки едър зърнопроизводител е "чуек на наш чуек"... По време на поземлените комисии малко ли хора изпозастреляха и изпопребиха та да се окрупнят хубо земите в най-плодородните райони и там да работят ъъъъъ който трябва а ? И сега тръгнали да се жалват....Ми от бивщите ТКЗС-та кат крадоха машините не риваха тогава нали...и базите...и складове ... и т.н. никой не ривеши...само гледаха да окрадът колкото се може повече....Сета се разреваха като потекоха пари от ЕС ...
192
4
 
4
 
! Отговори
към 190 преди 12 години
С джиповете е по добре да се тръгне, новички, с много екстри,скъпички, лъстнати с труд и мъка.....
191
0
 
4
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Земевладелци - лошо, много лошо и още по лошо ще става
190
6
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
120 000 земеделски производители = 120 000трактора половината да тръгнат и работата е готова,ама май само се пъчим и се заканваме и типично по български чакаме друг да я свърши вместо нас.
189
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Всеобща национална стачка до оставката на Боко и пратилеството му!!!! Да блокираме цялата страна, и никакво плащане на задъжения към държавата. Каквото повикало, ткова се обадило!
188
2
 
7
 
! Отговори
до 186 преди 12 години
Да не си полицай ? Те така вадят слънчогледа и почват да жънат мпс водачи. А ти виждал ли си 3 последователно лоши години/ само разходи , знаеш ли с колко милиона си на червено , идея някаква , и да те притискат банки ?
187
0
 
9
 
! Отговори
до 186 преди 12 години
А фермерите да не би да сеят само по един декар бе, кратун! То и цървула Боко държа сметка на хирурзите - колко струвало да е "отвори един корем"....
186
8
 
3
 
! Отговори
до № 184 преди 12 години
Въобще не бъркам! Колко трудо дни има в един декар пшеница? От седем до десет! Не ми ги разтягай за един месец жътва! Тази жътва е за ечемика и овеса, и житото, и за хилади декари, нали? А за хлубаря не говори, че дебел хлебар няма, а познай защо? Но тлъсти, охранени, с джипове и имоти много и в чужбина "зърнопроизводители" много!
185
6
 
3
 
! Отговори
Цачо преди 12 години
Не ги жали, Бойко; можем и без зърното и хляба на тези НАГЛИ ***!(Пардон, *** ; по новому). Ще живеем само от твоите мъдри мисли, хлеб ни не требе!
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя един месец ха ха аха ха гражданче ,по един месец е само жътвата , то сеене не му трябва да знаеш , отиваш и директно жънеш ха ах аха ха ха кът на морето ха ха ха ха и бъркаш зърнопроизводителите с хлебарите и сладкарите .
183
2
 
9
 
! Отговори
Изрод Дянков преди 12 години
Защо ми искате оставката бе, овце прости? Та само преди 2 седмици имахте възможност да ме пенсионирате ЗАВИНАГИ. Сега си трайте, да не стане по-лошо!
182
1
 
26
 
! Отговори
до преди 12 години
Бързаха с изборите,криеха бюджета за 2012 г ,Ц.Цачева даже разпусна парламента данеби опозицията за иска да види проектобюджета,хора вие поне малко ли не се досещахте защо го правят.То беше ясно като бял ден че чакаха да минат изборите да гласувате за тях и после да ви го ***. Сега трайте и се спасявайте поединично защото ако чакате на държавата кучета ви яли.
181
1
 
7
 
! Отговори
До 178 преди 12 години
Дори да приемем че зърнопроизводителите работят около месец годишно - другите се хранят с труда им целогодишно!
180
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой гласува за ГРОБ сега да си признае......или просто Те си се провъзгласиха сами...искам много минуси!