Дунав мост 2 готов до края на ноември

Уговорката ще бъде спазена, уверяват министрите Московски и Дончев
Обновена: 26 мар 2012 16:14 | 26 мар 2012 16:13, Красимир Ангелов
57
Дунав мост 2 готов до края на ноември
Томислав Дончев и Ивайло Московски инспектират Дунав мост 2. Снимка: БТА

Дунав мост 2 при Видин-Калафат ще бъде завършен до края на ноември, съобщиха при инспекция на строителната площадка министрите Ивайло Московски и Томислав Дончев.

По думите им такава е уговорката с изпълнителите на проекта и темповете, с които се работи, показват, че тя ще бъде спазена.

"Възможно е единствено в този срок да не бъдат завършени асфалтирането на моста и изолацията, които изискват определена температура на въздуха, за да се работи", уточни Московски.

Той добави, че до момента изпълнението на проекта е на 72 процента, а на прилежащата инфраструктура - 88 %.

Още по темата

До 10 дни от Министерския съвет ще бъде разрешена още една концесия за добив на материали за строителството на моста и с това всички технически въпроси по изграждането на съоръжението ще са решени, каза Томислав Дончев.

Близо 26 млн. лв. са осигурени допълнително за завършването на моста.

В момента се извършва проектиране на така наречената "тапа" от инфраструктура в участъка от международния път "Е 79" от Димово до Ружинци.

Въпреки че тя не е включена за изграждане в този програмен период, през 2014 година ще започне нейното изграждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Покрай дунав мост има раздвижване.. Скоро отваря врати МЕТРО! Скоро ще дойдат и немски и австрийски инвеститори! Градът ви ще стане за чудо и приказ. Имайте още малко търпение!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Близо 26 млн. лв. са осигурени допълнително за завършване (Mинистрите Московски и Дончев)
41
3
 
2
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Готов...таратанци...
40
5
 
0
 
! Отговори
ina преди 12 години
registrirai te se predi 9,04.2012Вземете своята част от парите, които мултимилиардните компании като Гугъл и Фейсбук печелят, само за това че ползвате страниците им. На 09 април стратира нова страница, която съчетава търсачка и социална мрежа. Всички които се регистрират до 09 април 2012 ще получават 50% от приходите и до живот! Всеки месец, като заплата! Регистрацията е напълно безплатна и проста - име и имейл и става с покана. Колкото повече хора поканите, толкова повече пари ще спечелите! Но това не е пирамида, защото хората които ще получат дивидент, трябва да са регистрирани до 9 април! След това тази опция отпада! Това е бонус само към първите, за доверието! Те възприемат първите си клиенти като основни акционери, които ще бъдат наградени с месечен дивидент! Kомпанията е сериозна американска и е вложила милиони в проекта си, а очакванията са за милиони, дори милиарди долари от реклама! Част от тях са за Вас! Шанса наистина е уникален! Вашата покана е тук: signup.wazzub.info/?lrRef=9e8504af
39
0
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Мноо си ***, ама мноо!
38
2
 
1
 
! Отговори
апартаментите! преди 12 години
Цецо: мен мостове не ме интересуват. Мен ме интересуват апартаментите!
37
0
 
1
 
! Отговори
две кокетки преди 12 години
На снимката - две кокетки - две марионетки!
36
3
 
6
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Ура, другари и другарки! След като бъде построен мостът, БСП ще има нова възможност да организира стада от хъшове на румънска територия и след това да ги използва за саботажни акции по обекти на империалистическия враг, работещ срещу интересите на пролетариата! Веднага след XXVIII конгрес на БСП, другари, Партията ще започне набиране на доброволци сред най-добрите синове на българската работническа класа и ще сформира партизански отряди на румънска територия. Непосредствено след като научи новината нашият велик партиен лидер другарят Станишев влезе във връзка с румънския другар и организира доставките на кебапчета и бира от България, както и друго вещево доволствие за осигуряване пребиваването на новите хъшове на румънска земя. Румънският другар обеща да осигури полеви лазарет за обслужване на българските герои!Ура, другари и другарки! Да живее XIII-ия конгрес на БКП!
35
1
 
2
 
! Отговори
пътуващ преди 12 години
До шофер!Километрите са точно 26, Засичано до кръговото на изхода на Монтана.
34
9
 
8
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Да бе тои Станишко и магистрала Люлин постои нали !? Айде не на нас тия, моста беше до никъде като дойде ББ и бяхме заплашени не само да загубим парите, а и да връщамеТака че тези приказки какво направил Станишко ги празправяй в клуба на пенсионера в Люлин 153
33
5
 
1
 
! Отговори
до Уке преди 12 години
Защото пътят през Димово ти излиза 2 пъти по дълъг и почти никой не минава от там , дори и тираджиите и автобусите на Алексиев и Карат-С минават през Арчар.
32
0
 
9
 
! Отговори
Уке преди 12 години
Е ти защо минаваш през Смирненски, бе уке, международният Е - 79 е през Димово, не че там няма завои, де. Истината е в тунел под Петрохан, ако трябва да сме коректни.
31
0
 
9
 
! Отговори
тиквен фен преди 12 години
Мост има, път няма. Мбуахахахахаа
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мен не ме е яд ,че рапона говори глупости яд ме ,че има наивници които му вярват.Кажете ми как може да не виждате какви золуми прави тиквата? Примери бол ,хванете едно нещо да прочетете по подробно с което се е захванал и ще ви стане ясно какъв мошенник и манипулатор е.
29
0
 
20
 
! Отговори
до номер19-ти преди 12 години
Всеки месец пътувам до ВИдин. Ти къде видя ПЪТ до Видин ?Това път ли е ??? Скапана козя пътека , която минава и прави резки 90 градуса завой вътре в някакви забутани селца , асфалта е надупчен като през войната. Всеки път ми падат пломбите и бъбреците когато минавам през едно скапано смрадливо село Смирненски . Тоя път не е за коли , а за танкове , кози и камили. Боко да асфалтира пътя до Видин , защото след 10 години , само с хеликоптер ще се стига до там.
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичко това бе започнато от предишното правителство на тиквата му остана само да го довърши и той взе ,че го оскъпи друго нищо не е направил
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я КАЖЕТЕ ВЗИМАТ ЛИ ПАРИ РАБОТНИЦИТЕ ИСПАНЦИТЕ НЕ СЕ ЛИ ГАВРЯТ С ТЯХ И КОЛКО КОМИСИОНА СА ДАЛИ НА ТИЯ ОТ ФОТОСА
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе много се оскъпил тоя мост бе Бойче не можа ли да свалиш цената като на зала Армеец или тук при моста няма как да намалиш капацитета :) а можеше да го направиш само в едната посока и да намалиш цената на половина ,и после по медийте "аз намалих цената аз това аз онова" а ние шопаците да ти вярваме колко си добър и честен.*** ***
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да , ВИДИН , защото е по-близо до Софията. Там е международен път Е-79На кой му трябва мост , заврян в некви села на майната си - Силистра , Оряхово и други селца и паланки , дето никой не ги знае.
24
7
 
11
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
А Станишко колко моста и магистрали направи !?