Дядо и баба от старчески дом се взеха

Преклонната възраст не ги спря
20
Дядо и баба от старчески дом се взеха
88-годишният Райчо Петров взе днес 72-годишната Иванка Тянева. Снимка: Булфото

88-годишният Райчо Петров взе днес 72-годишната Иванка Тянева за съпруга.

Бракът на двамата обитатели на Старческия дом в Кенана се сключи в село Узунджово, за да спестят младоженците малко пари – там таксата била само 40 лева за разлика от областния град, където излиза над 100 лева.

Кумове на младото семейство са Величка и Герасим Христови, които също живеят в Старческия дом в Кенана, съобщи Булфото. Семейството с 63-годишен брачен стаж познава Райчо и Иванка едва от няколко месеца, но въпреки това решили да ги подкрепят.

"За любов на тези години не може да се говори, става дума за двама души, които търсят опора един в друг", казаха кумовете. Персоналът на старческия дом пък подготвя самостоятелна стая за новото семейство.

Това е 15-ият брак на възрастни хора в Дома за 5 години, поясни шефът на дома Вълко Пехливанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: дядоХасковосватбабаба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Никодим преди 11 години
Да са живи и здрави и дето се вика комина им да пуши.Дядката е голяма работа -уредил се с младо бабе.Все пак са късметлии ,че са в старчески дом вместо да треперят в селската си къщица всяка нощ ,че ще ги нападнат *** ...
18
1
 
1
 
! Отговори
Debora преди 11 години
Edinstvenoto neshto koeto chovek moje da vzeme sas sebe si ot tozi sviat tova sa prejiviavaniata ! Parite i imotite ostavat tuk.Svaliam im SHAPO ! Dokato chovek e jiv triabva da ima pozitivno mislene . Pozitivnoto mislene pomaga na jivota :)
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Взели са им 40 лева напразно, узлугата е безплатна, ако се иде в общината само с кумове, без церемония. Ето и извадка от закона, вижте! Правно основание Глава втора от Семейния кодекс, чл.35, ал.1, чл.37, чл.40, ал.1, чл.51, чл.53 и от Закона за гражданската регистрация.Необходими документи o декларация, съгласно чл.9, ал.1, т.1 и т.3 от Семейния кодекс (предоставя се безплатно в стая 122);o медицински свидетелства за сключване на граждански брак; o документи за самоличност на встъпващи
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви 40 лева, бре? за брак? Бракът по закон е БЕЗПЛАТЕН! Аз се подписах преди 2 години в София без пари, през седмицата, плаща се само през уикенда. Ама, това трябва да се артикулира там на служителката да види, че знаете, иначе не 40, ами и 400 ще вземат. Вижте закона!
15
1
 
2
 
! Отговори
do 16 ot Debora преди 11 години
Ako този пълен член, пълнeшe i hladilnika na horata, shteshe da e mnogo dobre .. .. ama хич не го пълни ! И c член и бeз член, да са живи и здрави ! Животът е прeкраceн !;)
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебора, тоя пълен член хич не го ползваш май...или не знамеш как?
13
24
 
0
 
! Отговори
и аз преди 11 години
Никога не е късно да станеш за резил!!!!!! Старческата деменция не прощава.
12
1
 
18
 
! Отговори
Debora преди 11 години
MHOГO MИЛO ! Животa е прeкраceн ! Животa e caмo тук, нa тoзи cвят ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ !
11
1
 
20
 
! Отговори
vania преди 11 години
да им е честито! всеки има нужда от опора дори, няма значение от годините
10
6
 
2
 
! Отговори
Boroka преди 11 години
Аз ще играя с чаршафа и ще пия блага ракия.
9
1
 
7
 
! Отговори
* преди 11 години
Дано са се сетили да сключат пердбрачен договор , че парите , които се спестили от стаятя после децата им ще ги дават по нотариуси
8
3
 
6
 
! Отговори
София преди 11 години
Да не забравяме, че има и някои изгоди, като самостоятелна стая с някой, койти ти е симпатичен, а не за 3-4 души, с които трудно се понасяш. Има и някои финансови страни. Това е доста популярно да се сключват бракове по старческите домове. Едва ли е само по "любов". Социолозите, каква им е работата, нека изследват този факт, а не само с политиците да се занимават. Както и това, че младите избягват все повече да сключват брак.
7
1
 
30
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
Защо пък да не може да става дума за любов на тези години? Любовта е чувство странно и непонятно, за което никога не знаеш кога ще те удари. И колко силно ще те тресне. :> Да са живи и здрави бабата и дядото и още много години щастие им желая!
6
2
 
24
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
До 4- Не ти ли прави впечатление, че днешните младежи се страхуват да се женят?- Така е. Ние бяхме съвсем други. Аз например, въобще не знаех какво е това страх, преди да се оженя.
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ha 4estito dano imate mom4ence
4
4
 
60
 
! Отговори
Дядо от село преди 11 години
Старите дават пример на младите, които ги е страх да се оженят. Български младежи, следвайте примера на българските старежи, за да я има България! Да живеят староженците! Горчиво!
3
2
 
81
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 11 години
Животът е...движение и промяна.Значи тези хора са живи,поздрави.
2
3
 
85
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА.ДА ЖИВЕЯТ ДЪЛГИ ГОДИНИ И ДА СЕ ПОДКРЕПЯТ.
1
3
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Да са живи и здрави, годините нямат значение!