Спешни медици с протестни ленти: "Не на насилието!"

Символичен лекарски протест тръгна в страната
Обновена: 27 май 2013 12:47 | 27 май 2013 12:46,
15
Спешни медици с протестни ленти: "Не на насилието!"

Медиците от Центровете за спешна медицинска помощ в страната започнаха символичен протест в подкрепа на колегите си от София, които преди дни бяха нападнати в кв. "Овча Купел".

Момичето, заради което беше нападнат и пребит екипът на "Спешна помощ", оказа се препило с концентрат, а пробите отчетоха зашеметяващите 4,32 промила алкохол в кръвта й.

"Смятаме, че са необходими законодателни промени, които да инкриминират насилието над лекарите в центровете за спешна помощ в страната и те да се чувстват сигурни и защитени от закона при изпълнение на служебните си задължения", коментира директорът на спешния център в Шумен Илиян Илиев.

Още по темата
По думите му символичните протестни действия ще продължат няколко дни.

Работещите в Центровете за спешна медицинска помощ носят ленти с надпис "Не на насилието". Същият надпис ще бъде поставен и на линейките на центъра.

Председателят на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ д-р Десислава Кателиева обясни, че протестът е в подкрепа на всички техни бити и поругавани колеги и е проява на недовоство на медиците, че доста обещания са били дадени, но не са били реализирани.

"Обидени и наранени сме, но продължаваме да работим в името на хората, които разчитат и вярват в нас", заяви лекарят. По думите й спешност може да се работи само когато лекарите имат пълното доверие на пациентите си.

Когато ни посрещат с агресия и недоверие, няма как да бъдем достатъчно ефективни в работата си и това ни пречи, категорична бе Кателиева.

Попитана за евентуални ефективни стачни действия, тя обясни, че според закона те нямат право на такива действия.

"Като лекар смятам, че не всичките пациенти са недоволни от нас, болшинството разчитат на нас и вярват на способностите и уменията ни", каза Кателиева и допълни, че в името на тези хоране е редно те да бъдат лишени от спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 11 години
ЕТО ЗАЩО ИМА РАБОТНИЧЕСКО -СЕЛСКО -ТУРСКО -ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ИСКА ДА УНИЩОЖИ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА В ЛИЦЕТО НА ЛЕКАРИТЕ,ЗАЩОТО ПРОСТАЦИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА РАЗБИРАТ ОТ РАКИЯ ,ТУРШИЯ ,ПОЛИТИКА И ФУТБОЛ.ЗАТОВА ДА НЯМА ЛЕКАРИ И ВСИЧКИ ДА *** ПО УЛИЦИТЕ ИЛИ ДА СЕ САМОЛЕКУВАТ ХАХАХАХАХАХА
12
3
 
4
 
! Отговори
БЯЛА МАФИЯ преди 11 години
ВИЕ ЛЕКАРИТЕ КЪДЕ СЕ ПРАВИТЕ НА ВЕЛИКИ ОЩЕ КОЛКО ШАМАРИ ЩЕ ЯДЕТЕ!
11
2
 
7
 
! Отговори
gandi.daow преди 11 години
до: лекар-психологЛогиката ти е безупречна!"а без храна лекаря няма шанс да бъде жив"... пичага, всички могат да правят баница, ама не всички могат да правят операции и спасяват живот!! Точно, за това някой професии трябва да се уважават повече от други:) Или всички са равни, еднакво сиви и уважаващи се.. опа, тук се сещам за една провалила се утопия..
10
5
 
5
 
! Отговори
лекар-психолог преди 11 години
Никой не е против лекарите, никой не е против хлебарите , никой не е против месарите, никой не е против фармацевтите и т.н. Всички професии са за уважение, защото както лекаря те лекува така и хлебаря те храни, а без храна лекаря няма шанс да бъде жив. Само , че те лекарите воюват за статут на богове. Да ама не. В цял свят се плаща за грешките на лекарите, но в България те са недосегаеми, даже и когато те умъртвят.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм за ,дасе осигурят нормални условия за работа в спешна помощ. За заплатите-заплатите на лекарите в едно лечебно заведение са почти еднакви,разликата е че в бърза помощ и ТЕЛК няма частно.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблемът е в 112, а не в бърза помощ. И в ниските им заплати, затова няма и желаещи добри медици да работят там.
7
3
 
14
 
! Отговори
gandi.daow преди 11 години
Лекар - това е една от най-уважаваните професии в 'нормалните' държави! Сега в благодарение на политиката на едни тъпоъгълници имаме обществената нагласа, че това са някакви *** едва ли не.. Така реформирахте здравеопазването, че направо ни е*ахте м*мата на хората и от двете страни:(
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно 1000 минуса ще ми сложат, но аз от Бърза помощ не мога да се оплача! идват хората! и помагат.Да не говорим, че на практика те лекуваха лежащо болната ми майка, защото *** й джипи, категорично отказваше да я посещава.Даже и като почина, тоя п*дал ми каза да звънна в бърза помощ!И преди да ги плюем, да преброим линейките на паркинга им и да го разделим на 2 милиона, защото София е толкова!И да се сетим за закритите болници в страната, защото хората пак на Бързата помощ разчитат
5
14
 
6
 
! Отговори
varg преди 11 години
Преди 4 години когато хамава ми лична лекарка беше ми дала един отровен антибиотик се обадих на Бърза помощ и да оставим на страна,че се чуваше като от пещерата на Бин Ладен и оная ми вика ми пии още той антибиотика не е подействал.Ако я бях послушал сега щяхте да ми гледате некролога.
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да стане по този начин. Защо не направят една 24-часова ефективна стачка, за да разбере тъпия български народ кое как става. Плюят лекарите от спешните центрове /и не само тях/, а като опре ножа в кокала търсят помощ от същите тези "некадърници". Ами оправяйте се сами бе ***. Нали всичко знаете, от всичко разбирате, всичко можете. Пълна идиотщина, която я има само в България. Човек трябва да има уважение към институциите /образование, здравеопазване, МВР/.
3
14
 
5
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
То хубаво, че протестирате срещу насилието, ами за липсата на професионализъм и пълното ви бездушие какво ще кажете, не са ли това основните причини заради които от време на време ядете боя?
2
22
 
4
 
! Отговори
П преди 11 години
Ама и те когато трябва да бързат се мъкнат като *** затова измряха толкова хора
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата и Пудела могат да се разкарват с цяла кохорта бодигардове и бронирани коли за да им пазят "скъпоценния" живот,а тези на които разчитаме в трудни моменти- кучета ти яли!