Земеделски производители отново на протест край Сандански

Даряват продукцията си на социални домове
12
Земеделски производители отново на протест край Сандански
Производителите се заканиха, че утре отново ще изхвърлят продукцията си на пътя. Снимка: БТА

Над 20 земеделски производители от района на Сандански и Петрич отново протестираха на главен път Е-79 край Сандански срещу ниските изкупни цени на продукцията им.

Те настояват за изплащане на обезщетения, тъй като цената на доматите вече се е сринала до 20 стотинки за килограм и загубите за тях са големи.

Заради огромното количество на вносна продукция нашата изобщо не може да се реализира на пазара, категорични са производителите. В тази връзка представители на протестиращите вече са връчили протестна декларация в земеделското министерство, парламента и президентството и настояват за среща с евродепутати.

Днес обаче зеленчукопроизводителите няма да изхвърлят домати на пътя, а ще ги дарят на социалните заведения в община Струмяни, каза за БТА Кирил Писков, земеделски производител от село Струмяни.

Протестиращите заявиха, че от утре ще преминат към гражданско неподчинение и ще блокират с жива верига около 13 часа главен път Е-79 и ще изхвърлят домати на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Arthas преди 10 години
Решението е производителите да си създадат частен пазар и сами да си пласират стоката.Така ще се премахнат посредниците търговци ,които само надуват цените докато продуктите стигнат до крайния потребител.От това печелят хем производители ,хем и ние купувачите,защото цените ще паднат.
10
3
 
2
 
! Отговори
toi преди 10 години
bokluci dolni kato vi davat subsidii e dobre a sega mi revete !!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Ало Корнелия, явно ходиш по турските гешафти. Днес на REWE, доматите бяха 1.20 Е килото. Произход Испания. На 3.20 Е продаваха 1 кг. свински врат.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези "български" домати ми изглеждат от едни холандски сортове...същите са като турските и гръцките. Да си хранят прасетата с тях.Аз си ходя на определена сергия на пазара и знам какво ям.
7
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
До +-+-+-+-Паднали са, но не НА 20 ст, а СЪС 20 ст! От 3 лв на 2.80 лв
6
1
 
5
 
! Отговори
Kornelija преди 10 години
Zashto ni gi dadat na bednite ili da gi dokarat v Germanija,tuka moje da gi prodatat za 3 Euro lkiloto.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СУБСИДИИ САМО ЗА ЗЕЛЕНИЯ ТОК НА ОЛИГАРСИТЕ !!! ЗА ВАС ХУРКА ПОНЕЖЕ НЕ ДАВАТЕ РУШВЕТ.
4
2
 
15
 
! Отговори
Рали преди 10 години
Хайде малко уважение към труда на хората . Не може една държава след всяка национална катастрофа точно селяните да са я вадили от блатото и сега да внасяме и да ядем ***. Само ,че някой трябва да познава и историята си ,а не да плюе по народа си. Подкрепям ви напълно,защото знам цената на този труд.
3
6
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 10 години
Народа няма пари как да ги купи тия домати
2
15
 
9
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
А аз по зарзаватчийниците не виждам цените да са паднали! Да фърлят, когато се научат да вадят домати през януари и дини през февруари, да се пънат. Когато вече имам зрели домати в градината, а те тогава да цвилят - да го ду--т!Като искат нормален пазар, да си правят кооперативи, а не всеки извадил 4 щайги и да вика аз съм производител! Производител си льольоооо ама на мукавей!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, какво е това - ръководствата на съюзите на зеленчукопроизводителите нямат връзка с хората си по места?!? Та нали се договориха с Орешарски за мерки , с които да се подкрепи родния бизнес!