Дърво падна върху момиче в Пловдив

Пострадалата е в болница, но без опасност за живота
27 ное 2013 15:45,
13
Дърво падна върху момиче в Пловдив
Снимка: БТА

Младо момиче беше ранено, след като дърво на половин век падна върху него. Инцидентът стана по обяд в Цар Симеоновата градина на Пловдив. Момичето е вървяло по една от алеите на градината, когато 50-годишното дърво пада.

Момичето е направило опит да избяга, но клоните се стоварват върху нея. Пострадалата е откарана в болница с наранявания, но животът й е вън от опасност. 

„Дървото е паднало заради изгнила коренова система”, съобщиха от общинското предприятие „Градини и паркове”.
Оказва се, че подобно е състоянието на голяма част от дърветата в градината, но сечта се извършва трудно, защото районът е резерват. 

„Стари дървета има много, които са увити с бръшлян, който смуче хранителни сокове от дърветата, и те стареят и падат.”, разказва пред Dnes.bg Георги, който е служител в градинарското предприятие.

„Много често падат дървета, преди 2-3 години имаше и смъртен случай, една жена отива да си хвърли сметта и дърво върху нея пада и я убива”, сподели 50-годишната Мария Иванова от Пловдив. 

На външен вид дърветата изглеждат здрави, но корените им са изгнили и това е причината за подобни инциденти, твърдят еколози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ПловдивГрадинадърво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СоциалистТИХО БЕ!
7
4
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
От коя партия е кметът на Пловдив!?
6
0
 
2
 
! Отговори
КАТЯ ПЛЕЙБОЙ МИЛФКА преди 10 години
Вместо Депресирани МЕЧКИ Да Спасим ДЪРВО
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми изрежете ги бе и на тяхно място направете нещо по безопасна като например фигурки от разни храстчета за които ще се грижат градинари. Ама не бе забравих че държавата не може да плаща по 4-500лв на 1 градинар понеже трябва да се дават 258мил за бежанците.
4
1
 
6
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До AsТрябва някой да загине и тогава ще се сетят да проверяват обстойно всички паркове, градини, гори и какво ли не. В България така става...
3
2
 
4
 
! Отговори
As преди 10 години
Ami po4istete q tazi gradina,lqtoto e full s maiki i deca,ako stane ne6to koi 6tenosi otgovornost????????
2
2
 
32
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Откакто дойде демокрацията никой не поддържа инфраструктурата и зелените площи. Парите предназначени за тези цели се крадат най-нагло а специалистите, които са отговорни са некомпетентни и мързеливи. Не се осъществява контрол от никого за нищо и най-важното никой за нищо вече не носи отговорност.
1
5
 
20
 
! Отговори
M преди 10 години
На външен вид дърветата изглеждат здрави, но корените им са изгнили и това е причината за подобни инциденти, твърдят еколози.Ot tova izkazvane si lichi shto za eksperti sa tova!!!!