Мъж загина след взрив в хотел в Разлог

Избухнало е котле на парно, пострадала е и жена
Обновена: 17 дек 2013 14:12 | 17 дек 2013 13:31, Камелия Цветанова
11
Мъж загина след взрив в хотел в Разлог
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 47 години от Разлог загина, а 46-годишна жена също от Разлог е с порезни и охлузни рани, след като в ресторантската част на хотел в местността "Бельов баир" е избухнало котле на парно.

Сигналът за инцидента е получен в РУП-Разлог около 11.40 часа.

Хотелският комплекс "Две реки" не е функционирал и пострадалите са от персонала, уточниха от МВР.

По първоначални данни към 11.30 часа парнаджията запалил камината в ресторанта на комплекса. Тъй като той не е работил от 10 дни, а и нямало електричество, при запалването на камината, която е на твърдо гориво, се нагрява водната риза на парното, с което се отоплява целият ресторант.

За нещастие водата е била замръзнала, вследствие на което при разширяването от нагряването на камината водната риза е експлодирала, съобщи bTV.

Експлозията е избила външната стена на ресторанта откъм езеро. Навън е било изхвърлено оборудването – столове, маси, изпочупени са витрини. Паднал е и окаченият таван над камината.

На мястото на инцидента се прави оглед от екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицейското управление в Разлог. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Разлогвзривхотел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
кольо преди 10 години
хотела е на Бирмата и на жена ме - скалата.
8
2
 
0
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Мъж на 47 години от Разлог загина, а 46-годишна жена също от Разлог е с порезни и охлузни рани, след като в ресторантската част на хотел в местността "Бельов баир" е избухнало котле на парно.Реформата победи!
7
8
 
3
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Тоя рано е започнал с пиратките.....
6
2
 
7
 
! Отговори
съвет преди 10 години
Да са заредили системата с антифриз щом я изпозват отвреме навреме и нямаше да има проблеми
5
2
 
26
 
! Отговори
Go преди 10 години
А сега заради престъпното му отношение към хората си отиват хора. Комплекса не е работил защото тока е бил спрян поради неплатени сметки! Това е довело и до тази трагедия. Мир на праха на човечеца. Хората от този регион са страшно работливи и ми е жал, че стават жертва на такива измамници!
4
2
 
26
 
! Отговори
Go преди 10 години
Този комплекс е на видния "бизнесмен" Динко Калайджиев, най-големия измамник в региона. Няма човек който да е работил с него и да не е бил измамен. Този човек и кликата около него живеят за да правят далавери и да лъжат хората. Десетки дела има заведени срещу негови фирми от пострадали служители и партньори а още стотици не им се занимава защото знаят че няма смисъл!!!
3
12
 
4
 
! Отговори
Меметина преди 10 години
Това е талибанска атака ! Тренират верояно не са знаели вфекта от взрива на парен котел ! Ако е било обаче електропарен кухненски казан да са го оставили включен и без вода то тогава белята става много бързо но хотела не е работил . Като не е работил хотела кой луд ще пусне котела ? Значи нещо са мушнали там да направи БУМ В Германия от три години е мода да се палят частни къщи последно чух че даже вътре залостили и старците та ги опекоха живи докато пристигнат пожарнкарите
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той човека починал......мир на праха му!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той почина вече бе псевдо новинари. Лека му пръст.