Положението със снега е критично, призна Павлова

Не може да оправим всичко с магическа пръчка, обяви министърът
82
Положението със снега е критично, призна Павлова
Снимка: БТА

Положението в страната след падналия сняг наистина е притеснително и критично, призна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Тази неделя" по bTV.

"Гражданите не могат да очакват пътищата да се изчистят, а токът да се възстанови с магическа пръчка, при условие, че снеговалежите не спират повече от 48 часа. Срещу природата много трудно се върви”, добави Павлова.

Тя отчете, че има две области с обявено бедствено положение. "Именно за това през цялото денонощие, от снощи от 7 часа до тази сутрин, беше затворени изцяло цялата третокласна мрежа, защото 48 часа вали, има навявания и на пътя и снегът е над един метър и половина”, посочи министърът.

Павлова увери, че властите в бедстващите райони – Кърджалийско, Смолянско и Хасковско работят непрекъснато за нормализиране на ситуацията. "Има свръхочакване – не може през зимата пътищата да са сухи. Съгласно стандартите, ако има 3 см сняг на магистралата, това се счита за перфектно изчистена магистрала. Нормално е на магистралата през зимата да има сняг. 5 см сняг е стандартът за почистване на второкласните пътища и 10 см утъпкан сняг по третокласните пътища”, обясни Лиляна Павлова.

Тя посочи, че магистралите вече са обработени при зимни условия и усилията вече са насочени към второкласна и третокласна мрежа.

Лиляна Павлова допълни, че е разговаряла с енергийния министър Теменужка Петкова, която уверила, че тече ремонт на всички аварирали далекопроводи. „Дори аварийните екипи закъсват в дълбокия сняг и са изпратени специални шейни, с които да се придвижват”, изтъкна регионалният министър.

Тя информира още, че е прелял язовирът в близост до Мини „Марица Изток” в Стара Загора и заплашва да залее жп релсите, по които се доставят въглища от рудника до най-големия ТЕЦ в страната – „Марица Изток 2”. „Взети мерки да не се залеят жп линиите”, увери Павлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От седмица насам се метеоролозите предупреждават за възможни силни снеговалежи и навявания. Въпросът е ЗАЩО чакате да завали и пращате по снегорин и половина да чисти километри магистрали и проходи, когато вече е натрупало доста?
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е от най-леките със сигурност, но това което го прави критично е вопиющата ви некадърност!
32
0
 
23
 
! Отговори
??? преди 9 години
Няма как да е почистено в хасковско , Смолянско и Кърджали.Защото там чисти фирма"итан" собсввеност на Величко Минев,Той е най-големия измамник и играч със солта по пътищата.Плаща си на *** и не чистят въобще, а да хвърлят сол не си и помисляйте , тя се хвърля само по документи.
31
1
 
19
 
! Отговори
янковия.. преди 9 години
ако имах възможността би задал само един въпрос на Палова...Признава ли тя партизанското движение и ако е така защо предава повелите на деда си...?!....много предатели се навъдиха в тазии държава
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъ , чи как , само в България вали сняг!
29
0
 
15
 
! Отговори
майор Деанов преди 9 години
особено много ми дреме на набора за БТВ,почти колкото и за НОВА ...много малко изключение прави Канал 1...но това е защото е "много малко".....
28
1
 
29
 
! Отговори
джентълмен-комунист преди 9 години
Лиляна Павлова не става за нищо повече от това да организира едно тържество по случай 8 март и то на квартално ниво...Искам да поздравя всички дами,които чувстват себе си празнично на днешната дата в календара...Поклон,жени !
27
8
 
19
 
! Отговори
аноннимен преди 9 години
Българския народ когато отива да гласува преди да стигне до секцията за гласуване да си за даде следния въпрос за кого да гласува ане да посочва ГЕРБ . Защотото БСП са по - справедливи във всяко едно отношение поне при тях е имало работа заводи са работели итн .
26
0
 
29
 
! Отговори
и преди 9 години
Когато нямаше сняг щяха да ловят снежинките още във въздуха,сега когато заваля друга песен запя.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами сега като започнат да падат талпи. натежали от снега, какво ще правим? Добре че е студено и скаридите не могат да забременяват.;)
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да повика на помощ магьосника Буда Тиквоний. Той нали разказваше, че можел да лови снежинките във въздуха. Или се спраска?
23
2
 
33
 
! Отговори
АМИ преди 9 години
АМИ НЕ ЗНАМ НА КОГО Е ВНУЧКА,АМА ЗНАМ,ЧЕ НАЙ НАПРЕД ТРЯБВА ДА ПОРАСНЕШ,ДА СЕ НАУЧИШ НА ТРУД,ДА ГО ПРИЗНАВАШ И ТОГАВА ДА РЪКОВОДИШ.НЕ МОЖЕ ОТ ЛЮЛКАТА ДА СТАВАШ МИНИСТЪР,КАТО ГЛЕДАМ ПОВЕЧКОТО СА ТАКИВА.ТЕ ОБЕСЦЕНИХА ПРОФЕСИИТЕ,А БЕ ТО ЕДНО МАГАРЕ ДА ВЪРЖЕШ И ТОЙ МОЖЕ ДА Е МИНИСТЪР ПРИ ГЕРБЕРАСТИТЕ/БИВШИТЕ ***/.НАЙ ОБЩО КАЗАНО ОТ 25 ГОД.*ТИ ДЕМОКРАЦИЯТА,ЕГАТИ КРАДЕНЕТО,*ТИ ЖИВОТА,АГАТИ БИЗНЕСА,АБАТИ ПРОИЗВОДСТВОТО,ЕГАТИ ИКОНОМИКАТА,*ТИ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА,ЕГАТИ ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА, И Т.Н.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Талпи с голям диаметър, падат ли пак? Уредена некадърна партизанска внучка.
21
1
 
32
 
! Отговори
Свиняна Павлова преди 9 години
Снегът пак ни изненада през зимата.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само при герб има кризи
19
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
признай си, че вече сте издумкали парите за почистване и не сте очаквали да завали през март.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не може да оправим всичко с магическа пръчка, обяви министърът"На интересна ли се правиш ***? Не ти трябва магическа пръчка, а мозък, когато идва кофти време, значи трябва да си предварително подготвен, а не да чакаш да завали и тогава да действаш. *** "министъра", че то и аз мога да си седя на тлъстия ***, да бездействам и да обяснявам, че нямам магическа пръчка.
17
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага подавай оставка ,независимо на кой сте внучка.Вчера 15см. Сняг с [+]температури затвориха автомагистрала Люлин.Факт е,че където падна малко снежец бе катестрофа .Не се справяте ОСТАВКА.Писна ми от невежи и необразовани политичета хора плащат с живота си за вашата некпмпетентност
16
1
 
24
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Ама ние в порносайт ли сме?
15
2
 
38
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Скрийте се бе, нещастни ГРОБари!Вършете си работата, за която получавате тлъстите си заплати, и ни оставете на мира.Защото сме виждали зима мно-о-ого преди да сте се пръкнали на тоя свят.И все някакси сме се оправяли и без вас.