Гръм и мълнии в пет области днес

Максималните температури ще са между 22° и 27°
20 май 2015 07:41,
5
Гръм и мълнии в пет области днес
Снимка: архив Булфото

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за пет области в Южна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението важи за областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Превалявания и гръмотевици се очакват главно следобeд.

Максималните температури, в повечето места, ще са между 22° и 27°, по морския бряг 20-22°, в София около 23°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще е с променлива облачност. По южното крайбрежие е възможно краткотрайно да превали. Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Максимални температури 20-22°. Температурата на морската вода е от 17° по северното, до 20° по южното крайбрежие. Вълнението ще е около 3 бала, съобщи „Фокус”.

Неустойчиво ще е времето в планините. Около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи съпроводени с гръмотевична дейност. Вятърът по билата ще е умерен до силен от североизток. Температурите слабо ще се понижат. Очаквана дневна температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра около 11°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
А *** ще ги прескочи, понеже главите им са дървени :)
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да удари софия те са корави