Над 30 бойни кораба на НАТО акостираха във Варна

В учението ще участват вертолети и самолети. Вижте ги!
4 юли 2015 17:51,
283

Снимка: Булфото

От 3 юли до 12 юли 2015 г., Военноморските сили на Република България ще проведат  национално военноморско учение "Бриз 2015" отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО (от Плана на Българската армия за 2015 година).

В учението ще участват над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, съобщи "Булфото".

В учението ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

Целта на "Бриз 2015" е усъвършенстването на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
23
 
! Отговори
Гого Откачения преди 8 години
Абе не съм русофил на каквито се обиждате във форума, но все пак ми е много странно да сме съюзници с Турция и САЩ и врагове с Русия. Пък вие си пишете каквото искате...
52
3
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Инджев/Одисей, още се сещам за некадърните ти прояви като водещ на новините по Босфор тв преди години. Няма такъв *** като теб. Те и затова те изритаха като мръсно куче от тази медия.Заекваше като първолак!
51
4
 
4
 
! Отговори
кака от околовръстно преди 8 години
Като сте взели парите-ще преглъщате.Те гърците се опитват да плюят,но и те ще преглътнат.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте лъгали хората- това са туристическите корабчета, дето разкарват туристите по крайбрежието.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво, започна ли войната?
48
4
 
26
 
! Отговори
хитър потър преди 8 години
ИЗВИНЯВАЙТЕ....ЗАЩИТАВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД....?! ОТ КОГО,ЗАЩО...?!НЯКОЙ ДА ПОПИТА НАРОДА,КАК,КОГА И КОЙ ТРЯБВА ДА ГО ЗАЩИТАВА...БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ЧЛЕНСТВО..... В НАТО....КОЕТО ДА БЪДЕ КОМАНДВАНО ОТ АМЕРИКА...?!ВЪОБЩЕ НА КОГО Е НУЖНА НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА???? Т Ъ П А Н А Р И...!!!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно това е начинът да оцеляваме-като *
46
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne mi stana iasno kakvo oznachava vav voennomorsko obuchenie da uchastvat nepravitelstvenni i chastni organizacii?niakoi moje li da go obiasni.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо, че пак участваме в театър,чиято сцената за всички е ясно,но ни като гладни шарани кълвем.Не можем ли като говорим за суверенитет да го показваме и в действия.България за няколко часа е аут от сцената-и всички знаем защо. Но пък го отнася отвсякъде.Ето Полша,Прибалтика,Англия и Северните страни.Там да правят учения за вероятно мащабно разгъване на военноморски сили.Там поне има какво да се пази.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност във ВСВ Турция запазва неутралитет,докато не става ясно кой взема надмощие и чак тогава се присъединява към Съюзниците под натиска на Англия.Мъдро!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдейки по трагикомичната гледка на снимките, се радвам, че тези лодки не ни защитават в условия на война....
42
1
 
9
 
! Отговори
До 77 преди 8 години
0" България и в Първата и Втората световни войни е съюзник на Турция " !!!!! Да! Затова резултатът беше толкова катастрофален ! "
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами не знам, аз само една шепа гемии с турски флаг виждам на снимките.
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България и в Първата и Втората световни войни е съюзник на Турция.
39
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е,че повечето българи са за ЕС и НАТО просто ,защото са част от тази система,която ако я няма-няма да имат работа.Хората обичат да ги пращат служебно на командировки в хубави държави,да имат хубави доходи,почивки,домове,коли.Никой не иска да му отнемат хубава длъжност било то в администрация или частна фирма и никой не иска да знае дали парите му са чисти.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво наблюдавам на снимките ?България се съюзява с Турция срещу Русия!WTF !?
37
1
 
8
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Какви сили бре? Имахме две подводници, вече нямаме. Платноходка и половина, другата ръждясала. А агресора да се прибира от кьдето е дошъл, но с кракта напред.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** жалката флотилия ахахахахахах
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това рибарски лодчици ли са или бойни кораби ахаххаха
34
5
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Вместо туристи посрещаме щатски железа!Догодина още по-слаб сезон...Да им го туря у ду-***!