Строеж до свлачище напука къщи във Варна

Хората се притесняват, че могат да останат без домовете си
34
Строеж до свлачище напука къщи във Варна
Снимка: Булфото, архив

Във селищно образование "Акчелар" във Варна повечето постройки са вили или нискоетажни къщи. Строежът на 9-етажен блок обаче предизвика недоумение и страх сред съседите, които се оплакаха, че по къщите има пукнатини, откакто е стартирало строителството на високата сграда.

"Ограничението за височина тук беше 7 метра  и така си и остана. Миналата година разбрахме, че ще се строи 9 - етажна сграда. Откакто започна да се строи, оградата на къщата се свлича, в банята паднаха плочки", каза по bTV Диана Петрова.

Хората се оплакват, че в дворовете им вече има пукнатини, защото мястото  е свлачище. Още от миналата година те пишат жалби до различни институции и от регионалния строителен контрол са започнали проверка по случая. 

Според съседите блокът няма да има нужното отстояние от къщите им.

Главният архитект на Варна Виктор Бузев коментира, че територията е устойчива за такъв вид застояване и това е доказано от геоложко проучване.

Според геолозите пък няма нужда от допълнително укрепване, защото мястото не е свлачище. Въпреки уверенията на общината, за хората е въпрос на време свлачището да се активизира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Варна - морето преди 8 години
Гладния архитект на Варна винаги е бил "ненаситен" и преяждащ с всякакви валути и облаги... Този пост е в топ 3 по най-голяма наглост и ненаядност в нашата инак скромна Община.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днесаджии , проверявайте си информацията преди да пишете . Става въпрос за ПЧЕЛИНА а не АКЧЕЛАР ! Разликата е има няма 3 километра посока кварталите аа ...аха ахаха
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас първо се строят къщи без канализация масово, септиките бълват *** вода в почвата и после свлачище имало - има ми. Нормално първо се прави инфраструктура после се правят къщи, ама нали сме вси-те хитри, можем и в *** да живеем. Важното е на мен да ми е кеф. Пък съседа в моите фекалии, на онзи над мен в моята градина и т.н. :)))
12
1
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
Бузев вече е взел парите, така че блок ще има. Свлачището не е проблем.
11
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
гласувайте за герб и се притеснявайте за къщите си
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
arhitekta e O L I G O F R E N
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва ,както във всяка нормална държава да има закони неоспорими и железни.Това са законите касаещи сигурността на хората.Ако подобни закони се прилагат избирателно ужасяващите събития ,свързани с неспазването им и закончета направени за наши хора,то последствията ще бъдат страшни.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагляра иска 9 етажа блок в квартал с къщи , не го ли е срам? Все едно някой в холивуд да построи блок егаси ,корумпирания главен архитект имаме ммааам....му
7
1
 
5
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Честито на бъдещите " Н О В О Д О М Ц И "
6
1
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
Главния архитект бил казъл, че там даже и 200 етажен небостъргач можело да се построй! Епа сега, питам аз и отговор не искам, колко пари е взел главния архитект за да говори ТОЛКОЗ ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ!?
5
6
 
9
 
! Отговори
неархитект преди 8 години
Голяма част от Българите първо действат , а после мислят . След като сте убедени , че е свлачище , защо сте си построили къщи там . Сега олеле майко кой ми с-а в гащите .
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то е ясно че от който е зависело разрешението е прибрал парите.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пътят там за Виница и Кичево пропада и движението е ограничено .... та какво да кажем като се строи такъв блок ...пълен абсурд!
2
1
 
9
 
! Отговори
заплеса преди 8 години
не ги жалете хорицата... всички знаят, че там е свлачищен район и строят!!! после държавата( респ. държавните служби им виновни) ??? защо ??? намерили начин да заобиколят забраните за строителство , ама свлачището не можали да заобиколят :) ..... аре у лево и у морето ... що тия дето са спазвали разпоредбите и са строили както трябва и където е позволено не се свличат ? ама нали първа линия с изглед към морето е ларж...
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като се появи свлачище кво ли ще кажат тогава тез геолози и архитекти. Или ще мълчът и дума няма да се чуе от тях. Скапана държавица бе.