Какъв е потенциалът за развитие на селския туризъм у нас?

Лесните пари от еврофондовете унищожиха предприемаческите усилия
24 юни 2016 12:14, Екип на Bloomberg
7
Какъв е потенциалът за развитие на селския туризъм у нас?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Един от проблемите пред развитието на селските региони в България е, че класическото предприемачество вече го няма. То беше унищожено с лесните пари, които идват от еврофондовете. Освен това има много голяма пропаст между големите и малките градове по отношение на образователния потенциал. Това коментира Гавраил Гавраилов, един от тримата автори на книгата "Села и туризъм – посоки за пътешествия из България", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Това е втората от поредица книги за пътешественици. Информацията е събирана от човек на човек, като авторите посещават интересни и малко познати места в нашата страна.

"Обикновено хората не осъзнават какви ресурси имат, защото за тях те са ежедневие", каза Гавраилов. 

Според него трудностите за бизнеса идват по линия на прекалените регулации. Той обяви, че две трети от обема на туризма идва от морските курорти. В 75%от територията, съставляваща селски общини, се формира 2-3% от обема на туризма. По думите на Гавраилов основните пречки пред развитието на селския туризъм са лошата инфраструктура и липсата на цялостна държавна политика. 

Целия разгово може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
ааа преди 7 години
Потенциала е точно толкова голям, колкото и за развитието на селското стопанство, тоест клони към нула.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако със селския туризъм не се заемат селяните, които окепазиха останалите видове туризъм, перспективите са големи.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли този "селски туризъм" ми прилича на ловния туризъм в африканските държави, *** получават бонбонки, докато богатия турист избива животните на страната им.Нещо подобно на туристите по морето, местните им слугуват, а пияните англи ги псуват.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесните мангизи направиха някои другари милионери без да си мръднат пръста. Уж развиват някаква дейност а всъщност си напазарунваха джипчета мезонетчета и яхтички. Честито на тарикатчетата гласуватели!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
".....липсата на цялостна държавна политика." - Това е основна причина
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е потенциалът за развитие на селския туризъм у нас? Никакъв, защото:На никой не му харесва да си паркира колата на улица която се стичат животински фекалии от съседната къща.Животните миришат лошо.Хигиената на село е под всякаква критика.В България се краде от всичко в туризма, като на село не прави изключение.В България всеки мисли, че е по-хитър от Хитър Петър и Бай *** и взети заедно и са по-черни от дявола - Не сте!В България няма селски туризъм. И туризъм няма отдавна.