Разузнаването се отчете, увеличило източниците си

Има информация за действия, създаващи рискове за страната ни
Обновена: 4 сеп 2017 22:43 | 4 сеп 2017 22:39, Веселина Йорданова
14
Разузнаването се отчете, увеличило източниците си
Снимка: flickr

Държавната агенция "Разузнаване" е придобила изпреварваща информация за действия, които създават рискове за териториалната цялост на страната, за политическата и икономическата сигурност. Това се посочва в отчета за изпълнение на бюджета на службата, резюме от който е публикуван на сайта й.

Информацията е придобита по линия на противодействие на тероризма, трансграничната организирана престъпност и факторите, оказващи катализиращо влияние върху миграционните процеси.

Разузнаването е предоставило информацията на президента, премиера, председателя на Народното събрание, ДАНС и други, като материалите са общо 1259.

От тях най-много са по линия на вътрешно-политическото направление - 592. 181 касаят нелегалната миграция, 153 материала са по линията на икономическата сигурност и 149 са за дейността на международната организирана престъпност.

На партньорите от НАТО и ЕС и по линия на двустранното сътрудничество са изпратени общо 784 материала.

От разузнаването отчитат още, че за първото полугодие на 2017 година са увеличили източниците си на информация.

В отчета се казва още, че кадровият недостиг в Агенцията все още не е преодолян, въпреки назначаването на 43-ма нови служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: разузнаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
"В отчета се казва още, че кадровият недостиг в Агенцията все още не е преодолян, въпреки назначаването на 43-*** нови служители." - Кадровият недостиг от времето на министър Йордан Соколов ли? Напълнихте службите със "свои" хора и после се чудим защо няма информация.
10
0
 
3
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
За първите 6 м. разузнаването е осигурило изпреварваща информация от изрезки от стари вестници, за действия...
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Разузнаването" пази онез дебелог*зите и хич не му дреме за друго, освен за техните интереси.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега по "демократичен" обичай трябва да поместят списъка им във Фейсбук.
7
0
 
9
 
! Отговори
Ами махнете ги Тия преди 6 години
Цитирам изповед на МВР от вашия сайтАвтокрадци от провинцията са задигнали автомобила "Шкода Фабиа", с който беше отвлечен Адриан - синът на шефа на "Софавто" Тони Златков. До този извод стигнали разследвщите, след като разпитали столичния контингент от апаши.През коридорите на СДВР минали всички бандити, известни с подвизите си в краденето на автомобили - около 150 души. Всички до един били категорични, че не са откраднали шкодата и не са получавали такава поръчка.Честити резултати
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един виц за конференция на хирурзи и нашите учудили света с пациент, на който единствените здрави органи му били гз и ушите. И всички присъстващи учудени попитали:- И как е пациента в момента? Какво е състоянието му?- Ми как? Пър'ди и се услушва.Кой сектор от икономиката работи и допринася за развитието на държавата, а не само за пълненето на другарски джобове? Или вече се завръщат хората с два пръста челца?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При наличието на настоящата политическа ситема,от такива "разузнавателни" и не само,структури,няма никакъв смисъл!Цялата тяхна дейност се обезмисля от политическите решения,които се базират не на обективната преценка да данни,от кйто и да е сектор,А СА ДИРЕКТНО НАЛОЖЕНИ ОТ ВЪНШНИ ГОСПОДАРИ!ДАЖЕ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ИЗБОРИ",СА НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНИ,ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА!Всики тези залъгалки,като "избори","политическа система","държавни независими структури",са просто залъгалки за управление на стадо
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей цъфнахме и вързахме при суджука. Тази асфалт кокона, симитлийската мома от банкя накара всичко да работи на триста процента, седмично. Ей го и каналджията далавери, сменил оня тупань, завряният зет, цецо ухото, и той уредби събира. А баце вече е оръжеен търговец и то гоуем от банки,позаряза захарта.
3
0
 
8
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Оххххх
2
0
 
15
 
! Отговори
новите източници преди 6 години
Банда ид.иоти
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кого са близки тези нови източници? За един приятел питам!