Утре вятър и студ, но пък и слънчеви лъчи

Снеговалежът обаче ще спре над цялата страна през нощта
19 дек 2017 14:00,
1
Утре вятър и студ, но пък и слънчеви лъчи
Снимка: архив Reuters

През нощта снеговалежът над цялата страна ще спре, а облачността над много райони ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, по морския бряг - малко по-високи.

Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна България и поради ниските температури там ще прехвърча сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да прониква студен въздух. Максимални температури: между минус 1 и 4 градуса, в София - минус 1- 0 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 3-4 градуса. Температурата на морската вода е между 9 и 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но студено. Ще духа слаб, след обяд по високите части - умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

През следващите два дни ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад. В четвъртък ще е доста студено, минималните температури ще са между минус 12 и минус 7 градуса, а максималните - между минус 3 и 2 градуса. В петък ще са с 3-4 градуса по-високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иде зиме