През тераса в Шумен: Над 20 бона за ало измамници

75-годишна била заблудена, че участва в полицейска акция
30 яну 2018 13:50,
18
През тераса в Шумен: Над 20 бона за ало измамници
Снимка: Reuters, архив

Жена на 75 години от Шумен е измамена по телефона от мъж, който се представил за полицай, съобщават от МВР.

В ранния следобед на стационарния й телефон позвънила жена, която започнала да плаче и да й казва "майко, помогни ми". Шуменката разбрала, че става въпрос за измама и затворила телефона.

Малко след това й се обадил мъж, който се представил за полицай. Той казал на жената, че в града се провежда акция за залавяне на измамници и я помолил за съдействие. Обяснил й, че са заловени трима души, но на свобода са още двама от групата. Казал й още, че в тефтер на единия от задържаните е вписан нейният телефон и е твърде вероятно да я потърсят.

Жената му съобщила, че вече е получила подобно обаждане, а мъжът я убедил да се включи "в акцията за залавяне на измамниците". Той й дал указания като й се обадят отново да бъде любезна, да изпълнява каквото й се каже и да предаде пари и ценности, както й се поиска. В това време на място щяло да има полицаи и измамниците щели да бъдат заловени.

Малко след това на жената се обадил непознат, който й казал, че трябва да предаде всичките си налични пари и ценности, а ако откаже - щял да отиде до дома й и да й нанесе побой.

След това отново се обадил "полицаят". Той й казал, че са на път да задържат измамниците, но за целта е необходимо да хвърли през терасата на жилището си парите в торба и да се прибере веднага в някоя стая, за да не пострада, ако има престрелка при задържането им.

С мисълта, че помага на полицията, жената поставила в торба 19 500 лева и 2 000 евро и ги хвърлила през тераса на седмия етаж на жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Zavera преди 6 години
Ohranitelite na bankite i telefonnite operatori sa bili.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бушона 15Че милиционерите/ките остаряват ли?:)))) Те са вечно алени като знамето на партията. :))))
13
1
 
6
 
! Отговори
Бушона преди 6 години
Повечето от вас тук, дето плюете старите хора - няма да видите 20К на куп през живота си...Освен ако не продадете жилищата на родителите си!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименabsolutno
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fake
10
0
 
8
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До БГМного гледаш телевизия. Като гледам колите по улиците, цените на имотите, заетите места по курортите, опашките в строителните магазини, новините за хвърлените през прозореца хилядарки всеки ден, май друга е истината за българина. Просто е свикнал да плаче, за да вземе от ближния.
9
2
 
7
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
20 хил.без да ходи до банката! Джобни! И това се случва по няколко пъти на ден, години наред? Къде е българския президент с отвратителната реч на Нова година за БЕДНИТЕ?!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, айде бабите и дядовците на тези години вече не са с всичкия си, кобкото и грубо да звучи, но къде са децата, внуците на тези хора.Не знаят ли, че родителите им имат такива стпестявания, защо не ги предопреждават?
7
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ТАЗИ БАБА ДА НЕ Е ОТ РЕСТИТУТКИТЕ,КАК НОРМАЛНА БАБА ЩЕ ИМА ТОЛКОВА ПАРИ,КЪДЕ Е СЪОБЩЕНИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА,КАКВА Е ТАЗИ ДЕМОКРАТИЧНА БАБА,УЖАС АКО Е ВЕРНО.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богат народ !
5
5
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ето това е "умният" електорат на БСП. Ама то техни хора си ги доят.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си, ако на мен ми поискат пари, ще ме съжалят и ще ми оставят някой лев :-). И аз съм пенсионерка, но как се спестяват такива пари? И как се дават спестени стотинка по стотинка 19000 лв. +2000 ?? Ало-милионери, Тото-милионери, не вярвам на такива новини, има нещо гнило в тези акции.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na tazi tolkova bogata i sastradatelna dama
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** мноо бивши милиционерки са се пръкнали!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Biva prostotia ama taka li ne razbraha za tia moshenici.Pak da vi kaja bednite pensioneri kadeto vse plachat ot kade imat tezi pari,to s dveta leva pensia trudno se pesti.Kakva prostotia.*** sa po-umni ot nas bulgarite