Безработен от Клисура изнудвал млади жени с голи снимки в интернет

Жени на 21 и 33 години са жертвите на изнудвача
19 авг 2020 16:00, Ния Христова
53
Безработен от Клисура изнудвал млади жени с голи снимки в интернет
Снимка: Pixabay
26-годишен безработен мъж от Клисура е изнудвал по Фейсбук две жени на по 21 и на 33 години с техни голи снимки за пари.
 
21-годишното момиче не му е превела исканата сума и е уведомила полицията, но втората на 12 август му е превела 500 лева.
 
Това съобщиха на пресконференция новият апелативен прокурор на Пловдив Тодор Деянов и шефът на ОД на МВР в града ст. ком. Йордан Рогачев, цитирани от "Монитор". Те уточниха, че случаят е бил разкрит по време на последната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която е била проведена в карловските села Розино и Христо Даново.
 
Мъжът е бил задържан за 72 часа и му е било повдигнато обвинение.
 
"На 17 август 2020г. в Районното управление в Карлово се е оплакала 21-годишна жена, че с нея в социалната мрежа „Фейсбук“ на 16 август се е свързал мъж. Той е бил с фалшив профил. Поставил й е условие, че ако до 17 часа на 17 август не му преведе сумата от 350 лева, ще я злепостави в публичен сайт в интернет, като смята да качи нейни неприлични снимки. Той й изпратил банкова сметка, в която тя да преведе сумата", разказа Деянов. 
 
По думите му случаят е докладван на Районна прокуратура в Карлово. Наблюдаващият прокурор ще трябва да прецени дали да поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо задържания 26-годишен мъж.
 
21-годишното момиче от Карлово се сетила, че преди около две години и половина участвала в конкурс за манекенки. Тогава отново по интернет с нея се свързал мъж й и предложил да участва в този конкурс, като трябва да изпрати свои снимки. Първите били с дрехи, имало такива по бански, но и голи снимки. Момичето тогава признало на близките си за снимките и не се поддала на изнудването на мъжа от Клисура. Излиза обаче, че той е открил нейните снимки в интернет и е решил да я изнудва. Разследващите смятат, че компютърната му грамотност е на много добро ниво. Мъжът няма криминални прояви и до момента не е влизал в полезрението на властите.
 
Повдигнато му е обвинение за изнудване по член 213А, ал1, за което законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 3 000 лева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
След като си отишла и си си снимала разкрачената 'мандолина" или си пратила на някой по нета голи снимки-КАКВО ОЧАКВАТ?? АМИ МЛАДИТЕ МОМЧЕТА В ДНЕШНО ВРЕМЕ ТЪРСЯТ ПАРИ -БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАК ИЛИ КАКВА МОРАЛНА СТОИНОСТ ИМА ТОВА! АЗ ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ЕДНО ГАМЕНЧЕ ОТ БУРГАС -НА 22Г СИМПАТЯГА -МАЦКИТЕ ПРИПАДАТ ПО НЕГО-- ПОСЛЕ РАЗПРАВЯ ВСИЧКО ИНТИМНО ЗА ТЯХ ,, НА КОЙТО МУ ПАДНЕ !!
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Розино и Христо Даново има толкова шведи за прибиране на топло по линия на битовата престъпност, че свят ще ви се завие, а полицията се занимава с пълни глупости като този случай!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярваме, това са клевети срещу човека, това е несправедливо арестуван.Покажете снимките и ще повярваме.
15
5
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
E, явно "компютърната му грамотност" НЕ е на много високо ниво след като са го хванали толкова лесно.Най добрите хакери и измамници обикновено никога не ги хващат. Ченгетата само установяват престъпление с неизвестен извършител, и толкова.
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
двете раз***поретини си пращат снимите на куцо и кьораво в надежда да си намерят чичко паричко да ги издържа срещу духане а после риват
13
3
 
31
 
! Отговори
две кила мозък преди 3 години
Ама и умна тази, снимала се в конкурс за манекенки гола?!?!?
12
4
 
31
 
! Отговори
Лиляна преди 3 години
Че добре е правил човека. Който си го може...
11
2
 
33
 
! Отговори
Пич преди 3 години
"Излиза обаче, че той е открил нейните снимки в интернет и е решил да я изнудва. Разследващите смятат, че компютърната му грамотност е на много добро ниво."Хахахахаах компютърната му грамотност била на много високо ниво защото е намерил някакви снимки качени в Интернет? :))) Иначе тия девойки като пращат голотии наляво надясно, какво точно очакват?! То е ясно ...
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съответно 33 годишната е с мъж, който 'много бие по глава' :) и решила да даде 500 лв
9
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Щом се събличат.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате голи снимки ги покажете на живо, като човека с когото си чатите се съгласи на среща.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Защото още не са осъдили човека. Има само обвинение.Проблемът е е че изнудвал за пари.Ако беше написал може ли гола снимка нямаше да има проблем
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разследващите смятат, че компютърната му грамотност е на много добро ниво."Явно тяхното не е и го смятат за компютърен боК, компютърно грамотните хора работят за доста повече пари и не изнудват некви патки за по 500 лева. Да ви имам резултатите в борбата с престъпността.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голи снимки не се изпращат по нета понеже всеки след това може да те изнудва.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покажете снимките или е фейк нюз!
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах този лош батко как се е възползвал от готините мацки, които пращат голи снимки на лошоте батковци в интернет.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не му казвате името и не му показвате лицето? Публикувайте ги тези неща, за де не се сети вече никога, никой да не изнудва!
1
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще е безработен . Работил е в фейсбук като изнудвач