Солени глоби за коли, замърсяващи въздуха

Санкциите от 50 до 500 лева, предвиждат законодателни промени
4 фев 2021 13:28, Петя Славова
34
Солени глоби за коли, замърсяващи въздуха
Снимка: БГНЕС

Коли със силно пушещи ауспуси временно да бъдат спирани от движение, а на собствениците да се налагат солени глоби. Санкциите са залегнали в проект за законодателни промени на група депутати от ГЕРБ.

Предвижда се и създаване на еко зони, защитени от вредни емисии.  В тях няма да се допускат возила, които замърсяват въздуха. Санкциите, които се предвиждат, са межу 50 и 500 лв.

"Темата е обширна и трябва да се решат много казуси”, смята блогърът Филип Лазаров – Бричката.”Основният проблем, че тези казуси трябва да се решават от хора, които разбират от автомобили. Ние гледаме от чужбина, но не може да се сравняваме с Европа", каза още той пред Нова тв.

Според него контролът при годишните технически прегледи трябва да се затегне. Също така автомобилите не бива да се делят по възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го имаше през 1980г през соца.Лепяха едни кръгли стикери,уж измерили нещо.Милиционерите спираха и мереха газовете с уред на пътя и проверяваха дали не караш с държавен(краден) бензин,оцветяваха го в червено.Нищо ново всичко се повтаря,даже се връща соца,ама само гадните му работи.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да субсидират закупуването на нови автомобили, туй че някой платил глоба няма да пречисти въздуха.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където няма капиталисти да инвестират и намаляват парите преведени от гастарбайтерите се измислят глоби.В Глобинистан е така,иначе няма да има пари за заплати на 900 000 чиновници,които могат да бъдат заместени от електронно правителство.Нито усетиха,че има криза,нито ходеха на работа,дори им увеличиха заплатите с 30%!Защо ли?Ами защото гласуват за властта,а машините не гласуват!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А глоби за терор и гонения срещу неудобни хорица от мутри на Борисов и Гешев кога!?
6
3
 
28
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Все си мисля, че от Герб няма как, невъзможно е да родят по голяма глупотевина, но те ме изненадват и поставят нови граници на менталната ощетеност. Как точно катаджията ще рещи, че ми е "силно пушещ" ауспуха, че да ми спре колата от движение?
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако си купя Порше от 80-те или 90-те години, което струва колкото 10 нови Дачии също ли ще имам забрана да влизам в центъра ? Да не би моята кола да мърси повече от разни грохнали 1,9ТДИ-та и БМВ Е60-тки дизеляци ?
4
6
 
20
 
! Отговори
az преди 3 години
Ами вместо да санират копторите да бяха подпомогнали закупуването на нови автомобили
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще да е поредната герберастка неработеща още в зародиш шитня. Те автомобилите имат странното свойство, да се повреждат по време на движение, а не на паркинга пред блока.
2
42
 
4
 
! Отговори
Куч Елюб преди 3 години
Отдавна трябваше да има забрана за движение на коли над 10 години, макар че и това е супер стара кола. Но понеже лесно можеш да шибкаш планктона през возилото му - тук глобичка, там скобичка... Затова промяна няма, няма и да има!
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да започнат проверките с бусовете Ивеко на жандармерията, които бълват облаци. Да продължат с рейсовете по крайните линии на София и след това по махалите на избирателите си.