Желаещите за ваксина в Кюстендилско повече от дозите

Записаните за ваксинация са над 100 души
22 фев 2021 13:27, Ния Христова
6
Желаещите за ваксина в Кюстендилско повече от дозите
Снимка: БГНЕС

Дават само по 3 флакона с ваксини на личните лекари в Кюстендилска област от Регионалната здравна инспекция, а предварително записаните, които желаят да се имунизират, са над 100 души. Това съобщи за БНР д-р Румен Алексов - член на Областния кризисен щаб и бивш председател на Българския лекарски съюз в региона.

"Желаещите да се ваксинират стават все повече", уточни д-р Алексов, който освен в Кюстендил има и кабинет в с.Драговищица с пациенти от 5-6 съседни села:
 
"Получаваме дозите. Аз съм на работа в момента в Драговищица, но колеги ми се обадиха и казаха, че им дават в момента по 3 флакона - т.е. по 30 дози. При мен са се записали 100 човека. Те само днес се записаха десетина човека".
Още по темата
 
Най-трудно е за лични лекари от отдалечените общини - например Рила, където двете джипита ще трябва да идват по-често до РЗИ в областния град. Това са 70 километра в едната посока, ако от инспекцията продъжават да дават о 3 флакона, добави д-р Алексов:
 
"Не знам, колко ще ми дадат. На 100 човека какъв отговор мога да дам?! Не мога! Колежки от Рила - 70 км според мен са най-малко. 70 на тук - 70 на там. 140 км. ще извъртят, ще вземат три дози".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
У нашето село пък няма нито един,който да иска да се ваксинира.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 дози за цял окръг. Срамота! Разпищолили са се! Ха-ха-ха!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
над СТО... СТО представяте ли СТО души докато доклатите до 3 млн в цялата страна ще свърши света
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жаклки сте с манипулациите ви... в САЩ ваксинират по МИЛИОН и ПОЛОВИНА на ДЕН, в Турция по 300 000 човека на ден, тука ми говорите за 100 човека :)... дали имате толкова спринцовки и игли, че последният като ме шиха ме караха да ходя да си купя консумативите в аптеката срещу пирогов - игли конци, скалпел, марли и бинт....
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желаещите за ваксина, повече от дозите.А, ко прайм ся? Нали кунчев каза вчера че вече сме в масова ваксинация и ваксини има за всички. Обаче се оказа че не е така. Ко прайм ся? Кунчев, къде си, отговори на хората защо няма ваксини, след като вчера каза че има за всички. Ко прайм ве, а?