Разрешават организирани пътувания от края на месеца

Туроператори започнаха подготовката за сезона
18 апр 2021 10:16, Петя Славова
24
Разрешават организирани пътувания от края на месеца
Снимка: БГНЕС

Разрешават се организирани пътувания от 30 юни. Така туроператори започнаха подготовката за сезона. Тази година основно ще заложат на екскурзии с една или две нощувки в България, както и на почивки през лятото на родното Черноморие за 5 или 7 дни.

Интерес за почивки у нас има и туроператори вече правят първите записвания.

Заради пандемията вече втора година туристически агенции се преориентират към предлагане на екскурзии и почивки основно в България. За една екскурзия с една нощувка в къща за гости и посещение на различни туристически обекти, офертата излиза до 100 лева на човек.

Още по темата

"Трябва да се пренастрои и психиката на хората, че трябва да опознаят родината и както казва Алеко Константинов, да я обикнат, нали", заяви  пред БНТ Здравка Чимева, която е управител на туристическа агенция.

 "Ние с моето семейство всяка година почиваме в България, за нас това е една наистина пълноценна почивка. Предпочитаме повече да ходим на планина, на палатки, бунгала, на такива неща по да имаме пряка връзка с природата", коментира Кирил Михитарски.

  "И преди пандемията ние почивахме тук. Защото ни харесва, имаме си абсолютно всички условия, имаме си и прекрасни планини, хубаво море, така че защо да избираме чужбина", каза Надя Боринарова.

Мишо и Тинка Стоилови пък се надяват да могат да използват депозита си от миналата година и да почиват в Гърция това лято.

 "Ние сме предплатили за Гърция, още седят парите, една година стоят там парите в туристическата агенция за миналата да ходим, обаче отпадна, покрай пандемията се промениха нещата и не сме ходили и не са ни върнали парите и чакаме сега, като се оправи, сега ще ги ползваме", коментира Мишо.

 "Нещата са много сложни да се надяваме живи и здрави и това ще мине", допълни Чимева.

За момента повечето резервации за екскурзии в България са предимно за къщи за гости и семейни хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е. Махайте тъпите маски и пътувайте. Животът продължава, няма да се дадем на една Корона.
7
7
 
8
 
! Отговори
Да пътуват преди 3 години
Но да знаят че легла в болницата няма. Хиляди българи се лекуват вкъщи по телефона. Повечето нямат ковид тест и ако умрат не влизат в статистиката. Ако ги устройва да пътуват;)
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв 30-ти юни??? Поправете си грешката.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ората немат пари за леп тия за почивка мислят.
4
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Много ми е интересно дали този сайт взима пари запубликуването на такива глупости, че излагацията е наистина уникална. Ако взема - Сигурно никак не са малко. Ако невзема значи наистина юнашката са я закъсали.
3
3
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бе вие тия песни за круши ги разправяйте на мечката, аз родината си съм я обикнал и я познавам!По чужбина ми се ходи, и то чужбина за мен не означава Гърция!
2
4
 
9
 
! Отговори
мунчо преди 3 години
резервирайте от сега! щом имате пари и втори и трети депозит да загубите, а защо не и авансово всичко да платите, а да си останете вкъщи по независещи от свободната ви воля причини. и туроператорите трябва да ядат, "НАЛИ?"
1
2
 
15
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Да наемам турагенция за пътуване в България или Гърция, за какъв ***?