Още разхлабване на мерки - отварят детски центрове, театри и кина на 50%

Те ще могат да работят при 50% капацитет на залите
19 апр 2021 06:40, Ния Христова
55
Още разхлабване на мерки - отварят детски центрове, театри и кина на 50%
Снимка: БГНЕС
Допълнително разхлабване на противоепидемичните мерки в страната влиза в сила от днес - 19 април.
 
Според издадената заповед на здравния министър, от понеделник посещенията в детски центрове и клубове се допускат, но при запълване на 50% от капацитета на помещението. Носенето на защитни маски за лице от персонала е задължително.
 
Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – театри, кина, опери, концерти, циркови представления, галерии и др., се допуска при 50% от капацитета на помещенията.
 
Също при използване на 50% от капацитета на залите и спазване на физическа дистанция могат официално да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.
 
Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.
 
До 27 април остават преустановени груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
37
0
 
0
 
! Отговори
! преди 2 години
Подливат яко на следващото правителство. Жалко за хората които ще пострадат.
36
0
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Това, с отварянето на 50% е някаква своеобразна глупост, съвместима с това, една жена да каже на някой мъж ще ме е&eш, но ще ми го вкараш само половината! Лунатици!
35
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да ви разхлабят джендърите дано.
34
5
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи аз си мисял, че така е много по добре! Не за друго ами тоя вирус ще спре когато умрът всички които могат да се заразят и умрът от него! Инак тука мерки не са спазвани почти никога! Но да така е по-добре! След като измрът всички дето могат и другите се заразят и се излекуват тогава нещата ще се нормализират и ще можем пак да фърляме гюбеци по кръчми и дискотеки!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде на ластика, отвараме, затвараме,..
32
4
 
3
 
! Отговори
SP преди 2 години
Кога ще отворите стадионите?
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кофти Петров"То убаво разхлабват, ама пролетариата все повече затяга коланите:"Нема проблеми. 90% от хората ще изкарат поскъпването на олиото безсимптомно, 10% ще имат някакви затруднения и много, ама много малка част от тях наистина ще умрат от глад. Не си струва заради толкова малко хора да се тревожим.Ако не ви харесва мнението - сменете "поскъпването на... " и "... глад" с "Ковид".
30
3
 
6
 
! Отговори
Кофти Петров преди 2 години
Деееее!... Чудя се кое ще ми липсва повече - Пандемиката или Борисоф?! Без тях светът няма да бъде същия.То убаво разхлабват, ама пролетариата все повече затяга коланите: че литър олио стана 4 кинта... с любезното съдействие на ГРОБ, Шиши, Ахмет Джолан и не на последно място - всички чуждоземни НПО-та и Посланици, които МИЛЕЯТ за Бг. Да не забравяме и старите к**ви БСП, Царя , Костов и т нт
29
4
 
7
 
! Отговори
НОЩ-връщайте парите! преди 2 години
Моля за информация, колко пари взеха безполезните oлигофрени от НОЩ. Не е лошо да ги върнат - от тъпите им мерки нямаше никаква полза, освен това, че съсипаха икономиката и взеха милиарди нови заеми.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви мерки бе, кой спазва нещо, бутане и митинги навсякъде? В ресторантите нищо не спазват, само тъпите зелени коридори останаха, а като отидеш в 12.00 часа да пазаруваш тълпа от старци, кой с ***, кой с торба на колела висене по опашки и пазаруване като за последно. Българинът не го плаши нищо дори над 100 починали дневно, важно е ядене и пиене да има, и щракане с пръсти!
27
9
 
3
 
! Отговори
ww преди 2 години
Стига вече с тия мерки. Кога е имало грип през лятото! Децата в клас!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДБ и ИТН стадоРешението е взето от МС в оставка. Т.е. е изцяло отговорност на ГЕРБ, каквито и игрички за клепане на другарчето да се играят. До новото правителство отговорността е на Баце и компания. Можеха да приемат правила за преходния период, да оставят щаба да работи и т.н.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората умиргат по 100-200-300 на ден па вииииийЙЙЙЙЙ!!!!
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕДЛАГАМ МЕРКИТЕ ДА ГИ ЗАТЕГНЕМ ЗА ГЕРБЕРИТЕ. ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА БЕЗ МЕРКИ.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дечицата? Еййй! Няма да я оставиме тая работа тъй!
22
13
 
9
 
! Отговори
ДБ и ИТН стадо преди 2 години
Тия безхаберници пак ще подпалят държавата, кой ще носи отговорност оня от росенец дето се плицикаше под балкона на доган ли? и чалгаря?
21
4
 
1
 
! Отговори
Ние първо влизаме преди 2 години
после питаме....
20
3
 
9
 
! Отговори
?Аресва ли ви пътА? преди 2 години
Сега като инспектора на републиката подаде оставка, няма да има кой да инспектира пътА.Счупихте държавата, бе ей!
19
4
 
3
 
! Отговори
Разхлаби малко преди 2 години
че влизам.