Рекордни приходи от туристически данък в Созопол

Българите преоткрили родното море
28 авг 2021 18:05, Анисия Иванова
26
Рекордни приходи от туристически данък в Созопол
Снимка: БГНЕС

Рекордни приходи от туристически данък отчитат в община Созопол. При 100 000 лева събрани за месеците юли и август миналата година, сега приходите са двойно повече.

Сред туристите, посетили общината, най-много са българите.

Като успешен определят туристическия сезон в Созопол ресторантьори и търговци.

"Българите преоткриха нашето Черноморие заради тази пандемия и заради мерките. Доволни сме", споделят те, но признават, че очакват локдаун през септември.

С 30 на 100 повече са туристите пристигнали с автомобили тази година, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев пред БНР.

"Заобикаляща среда. Виждаме колко много хора и автомобили има в града. Приходите от паркингите също ще бъдат по-високи от миналогодишните", каза още той.

В Созопол засилени проверки за спазването на мерките за безопасност извършват съвместни екипи на Регионалната здравна инспекция в Бургас и Агенцията по храните. От понеделник пред Амфитеатъра в града ще има временен ваксинационен пункт, който ще остане там до края на фестивала „Аполония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризъмът е в беда и му трябва спешна помощ! Пълно освобождаване от данъци! Субсидии! Ваучери!
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съсипаха я тази държава!
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе!!!На Лазур 1ст. Не са отчели!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става въпрос за туристическия данък, не за другите данъци. Туристическият данък се събира от местата за настаняване на всеки турист и е около 50 стотинки за нощувка. Това показва, колко туристи са спали в Созопол. Но, този данък го внасят хотелите за регистрираните нощувки. Тия, които не са регистрирани като къщи за гости не внасят нищо. А отделно хотелите крият нощувки, че върху тях пък плащат отделно патентен данък.
21
1
 
8
 
! Отговори
от Варна преди 2 години
Прочетох коментарите с интерес. Най-много ми хареса на човека с касовите бонове в Ахтопол. Не знам какво е очаквал там? Ние сме спали в едни уж затворени от ХЕИ бунгала и сутринта вътре имаше смок. Спали сме в стая в къща за една, две нощи и са ни изяждали бълхите. Пренесоха се в колата. Като се прибрахме, дъщерята ни донесе чисти дрехи на кварталска автомивка. Там съм виждал клиент да иска по-ниска цена за ракия в барче. Не е за слаби стомаси
20
4
 
1
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 2 години
Скъпо ти е на морето.С памперс е най-евтино.
19
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе вие не прочетохте ли,че става въпрос за приходи ОТ ДАНЪЦИ?..Приходите на крайморските "хотелиери" са МИЛИОНИ!..Обаче какво ще отчетат на края на годината,един Господ знае..Защото:..-Вчера:..-"Сезона много слаб,помагайте,че загиваме!"..Днеска:..-"Рекордни приходи"...Е,каква е тая шизофрения,налегнала ЦЯЛАТА нация?!..ПЪЛНАЛУДНИЦА!...Всеки си приказва каквото му скимне, без изобщо да му пука..
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До къде стигнахме.. най-богатите черноморски общини да се хвалят, че събрали цели 100 000лв. за два летни месеца.. събирали и от паркинги.. Закривай!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тази навалица това лято, където нямаше свободни легла и парко място, само 200 000 лева ли са събрали?? Къде са останалите пари адажаба..
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Созопол - плаж "Хармани" (както и почти всеки друг плаж) : няма нито един душ,чешма,тоалетна,или каквото е да било елементарно условие за плажуващи ,или случайно разхождащи се .Виж търговията с всякакви долно качествени дивотии върви.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A намаленото ДДС кой ще компенсира
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пари са направили от паркинг и сянка по плажаА само плачат
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога драги управляващи от СОФИЯ,ще видим пари за морето ? Инфраструктурата, паркинги с осветление, пешеходни алеи, велоалеи, подредени заведения на пясъка в един стил, цветя и приятно, тоалетни ?Кога ще се преведе морската част на България в ред ?само се хвалете с парите от нея ? Пътищата на всякъде са зле, дупки, криви , .... до кога ?
12
2
 
23
 
! Отговори
Не мерси преди 2 години
Повече на Созопол и като цяло на бг черноморието никога! Вместо да предложат условия,отношение,качество и да върнат българина като турист те процедират по старата добре позната схема - турист година храни.. е не мерси. Мърсотия, кич, чалга дъни от всякъде...селяндурщина на макс.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще реват за помощи!
10
2
 
4
 
! Отговори
Мижи да те лАжем !! преди 2 години
До До 8 Продължавай и вярвай, че ще напълниш хазната с пари от изпечените мошеници.
9
5
 
6
 
! Отговори
Слънчака бетонклоака преди 2 години
а селски тарикат *** пак прецакан!
8
2
 
21
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Аз затова плащам винаги всичко с карта, за да им е гадно на чорбаджиите, че трябва да отчитат приходи, просто ми е писнало от селски терикати.
7
2
 
28
 
! Отговори
GGGG преди 2 години
Аз за 10 дена в Ахтопол нито една касова бележка не видях. Всичко е в сивата икономика. Даже в големите заведения пускат някакви измислени бележки на кухненски принтери без каквато и да е фискализация. А за цените да не говорим.
6
4
 
36
 
! Отговори
123 преди 2 години
Специално в Созопол се постараха догодина да няма много туристи. Изведнъж местните решиха, че не е Созопол, а френската ривиера и цените не кореспондираха с реалността. Но има една поговорка - това което сам си направиш, никой не може да ти го направи. Рано Ви е бирата да е по 5-6 лв., колата 3-3,5, а мусаката 12+.