Няма да спират токът на Белодробната болница във Варна

Лечебното заведение е с много натрупани задължения
22 юни 2022 14:18, Петя Славова
11
Няма да спират токът на Белодробната болница във Варна
Снимка: Кадър, БНТ

 Токът в Белодробната болница във Варна няма да бъде спрян, обеща ресорният заместник-кмет Коста Базитов на заседанието на общинската комисията по здравеопазване.

Съветниците обсъдиха натрупаните задължения и заплахата от режим на тока в лечебното заведение.

"Токът на този етап не е средство, под въздействието на което трябва да се взимат решения. Те трябва да дойдат от Министерството на здравеопазването", коментира пред БНТ Базитов.

Той припомни, че от 2015 г. има решение на Общинския съвет и то не е за закриване на лечебното заведение, а за преместване на дейността към някоя друга болница.

Още по темата

 "Оттогава с всички министри съм имал среща с изключение на последния, който от 2 месеца отказва среща. Използваме всякакви контакти да се свържем с нея и да говорим за предприемане на действия, но отговор няма", допълни заместник-кметът.

По думите му всяка година общината отделя средства за финансиране на бившия Тубдиспансер, но с растящите цени вече няма да е в състояние да покрива разходите.

"Тази година задълженията са за 600 000 лв., но догодина ще бъдат 1 млн. лева на базата на увеличението на цените на тока, водата, потреблението, издръжката. Не е възможно една община да издържа болница със социално-значимо заболяване от световен мащаб", каза още Коста Базитов.

Членовете на комисията също се обединиха около позицията, че не общината, а държавата е тази, която трябва да реши съдбата на Белодробната болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ужасно сте неграмотниииии!!! Срам ме е вече, че въобще отварям това подобие на новинарски сайт! Инапе сте много бързи в триенето на коментари, нещастни жалки неграмотници! Аре, чао!
9
0
 
8
 
! Отговори
sherlock преди 1 година
токът(???!!!)
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравеопазването е комунистическа отживелица... Стига глупости, спирайте им тока!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остана и да го спрат! Егати пропадналата държава!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли комисия в Народното събрание за грамотността в медиите. Ссмият Псрламент и вдичми държавми индъитуции имат мужда от сериозни курсове по бг ез три пъти седмично + рефивни тестове. Сбе ужас е тая напаст от непотизъм и неграмотни връзкари. Населението изпростява с всеки изминал ден.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До1 То щото при идола ти от банкя бяхме много дръпнали напред, най- бедни и най- корумпирани в Европа
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4Тъкмо щях да пиша същото, неграмот..ници, иначе сме великите журналисти...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а пък на мен днеска ми спраха тока за неплатени задължения 40лв. за един месец щото било закъсняно с 5 дена!!!удоволствието по пускането ми струваше разправии по телефона и такса 4лв.а сега си представете например 100000 потребители закъсняли по 5 дена... колко парички накуп.супер европейски компании. като в оня стар виц *ало ВиК ли е? -не енергото. -и на вас да ви... *
2
0
 
16
 
! Отговори
Матура преди 1 година
"Няма да спират токЪТ "там у вас у ловешко дето на всяка дума слагате окончание ЪТ!Казва се и се пише "Няма да спират тоКА!
1
4
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Жалкия фигурант и шaйкaта му гр индъри върнаха България с 25 години назад!!!