20% скок на междуградските превози?

Причината - скок на цените на горивата и новите ТОЛ такси
27 юни 2022 12:33, Петя Славова
11
20% скок на междуградските превози?
Снимка: БГНЕС

С около 20% може да поскъпнат междуградските превози, предупреждават от автобусните превозвачи. Причините за поскъпването от бранша обясняват със скока в цените на горивата и влизането в сила на новите стойности на ТОЛ таксите от 1 юли.

Още по темата

Според председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова освен в цената на билета, увеличение се очаква и в тази на стоките и услугите, защото без намеса на държавата инфлацията ще скочи още. По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно. Все още няма окончателно решение на бранша дали ще предприемат нови протести, предава БНТ.

"Подозирам, че по-голямата част от колегите ще завишат цените на стоките и услугите от 1-ви юли. Но по отношение на автобусния транспорт това няма как да стане толкова бързо. Вие знаете, че ние имаме сключени договори с общините . Предстои те да бъдат ревизирани.

Най -вероятно някъде ще се наложи тези договори да бъдат прекратени, за да може да се увеличи цената, защото закона за обществените поръчки не позволява друг механизъм . За това сме алармирали от години ПРЕСЕЧКА така че може би от 1-ви август най-късно ще бъдат завишени и цените по линиите", заяви Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
И кой е на власт сега? Вчера падна. Днес не се яви при Президента. Тупка топката. КОРУПЦИЯТА МИ Е ПО- ДОБРА ОТ КОРУПЦИЯТА ТИ!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Аз прочетох " 200% скок на междуградските превози"!.... ? Хммм.
9
1
 
3
 
! Отговори
. преди 1 година
Аз пък ще си пътувам с влакчето до морето! Не за друго а защото там където отивам има зона за паркиране.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Спокое как бе, нали уж като падна правителството цените щяха да паднат? Нали и ББ обеща да намали инфлацията, не само при нас, ами и в целия свят!
7
2
 
9
 
! Отговори
Споко преди 1 година
ЩЕ ИМА ОЩЕ. БЕНЗИНЪТ ЩЕ ГОНИ 6 ЛВ.
6
8
 
10
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 1 година
Нормалните хора ползват спиделено пътуване. Кой нормален ходи с рейс???
5
0
 
5
 
! Отговори
xexe преди 1 година
това поскъпване да не го изчислиха на 50 местен автобус пътуващ с 10 човека? Тол таксите са не повече от 50 стотинки на пътник.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в България се надува инфлацията до невиждани размери. Спрете се. В другите държави инфлацията я ограничиха между 5-8%, а в България е над 40%. Винаги когато БКП/БСП са в управлението и най вече другарят Гечев има кризи, висока инфлация, хиперинфлация, спекулация и изкуствено надуване на цените за да могат да крадат.
3
0
 
17
 
! Отговори
Снощи преди 1 година
Дадох път на автобус на Юнион Ивкони за Дупница,при излизането му от автогара "Овча купел".Имаше не повече от 5-6 пътника.С повишение на цените на билетите няма да стане.
2
0
 
14
 
! Отговори
Малко са.. преди 1 година
...20%. Искам да се вдигнат поне 100 пъти. Тоест ако сета билета София - Бургас с автобус е 25 лева, искам да стане поне 250 лева посоката, с намалението. Тогава вече си отглеждат един кадър, взимам му един бидон вода и си пътувам с него две седмици София - Бургас. В Бургас го пускам на поляната да пасе и го къпя в морето, вода ще търсъ от морската градина някъде безплатно с 500 мл. шишенце баси.
1
0
 
23
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Не оправят ЖП. транспорта защото 80% от автобусните фирми са на дпс , и съответно ще фалират . На запад почти няма автобуси за междуградски транспорт !