Четири пъти повече руски туристи въпреки войната

Полети между двете страни няма
26 юли 2022 10:02, Александър Попов
137
Четири пъти повече руски туристи въпреки войната
Снимка: БГНЕС

Броят на руските туристи продължава да расте, въпреки тежките условия, предизвикани от започналата на 24 февруари война на Русия срещу Украйна, предаде БГНЕС.

„Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо за януари-май 2022 г. са отчетени 33 584 посещения на руски туристи с нощувка в място за настаняване, собствен имот и др. Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г. е 3,9 пъти“, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма заявяват, че временно са прекратени всички планирани информационни дейности и рекламната кампанията на България като туристическо направление на руския пазар. Българското аташе по туризма не участва в никакви официални туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската служба към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани в нормален режим без ограничения.

„Въпреки липсата на преки полети между Русия и България, руските граждани, включително туристите, пътуват до българските морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение да затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, заявява министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се правят опити за засилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, сред които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, заявяват от Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: руски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
3
 
! Отговори
Ха сега де преди 1 година
А бе за руски туристи не знам, ама украински регистрационни номера, с лопата да ги ринеш.*** ...
97
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А АКО ТРЪГНАТ ДА ГИ СПАСЯВАТ ОТ НАЦИСТКАТА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА...КОЙ ГИ ПУСКА РУСНАЦИТЕ В ЕВРОПА, ЩО БЕ ХОРА ГИ ПУСКАТ ЗАД ГРАНИЦА...
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Летят през Турция с турските авиолинии с прекачване в Истнабул да речем.
95
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Тиквата ще си напълни джоба от рекета на собствените си хотелиери, на които снижи ДДС. Разликата в ДДС _ в шкафчето на Тиквата.
94
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ммутрофанова и компания имат многооо работа.
93
4
 
13
 
! Отговори
ПАК ПАРИ ЩЕ САКАТ преди 1 година
Хотелиер ще реват пак да нулеви данъци и държавни помощи за бизнеса.
92
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умрели са руските туристи да идват тук на скъпотията. то даже българите вече не ходят по тези забравени от Бога места.
91
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дошли са шпиони. Ако са тръгнали да летуват, със сигурност щяха да останат в Турция.
90
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо не остават в Турция, където е много по_евтино и по_ топло, направо остават без прикачване, ами са се набутали в БГ??Има нещо ненормално в цялата история.
89
1
 
21
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Интересното е,че има завишен брой украински туристи по-черноморието ни!Повечето идват с туристически ваучери през агенции!Тогава се пита в задачата ония,които се тълкуват като бежанци какви са всъщност
88
5
 
11
 
! Отговори
въпреки войната? преди 1 година
или може би точно -поради войната?
87
7
 
6
 
! Отговори
Изгониха преди 1 година
седемдесет души от руското посолство за шпионаж, водени на отчет и познати на т. нар. български спецслужби, без да отчетат, че броят на нелегалите( професионален термин) за които нямат никакви данни ще се вдигне десетократно .
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една *** от Бургас (егоистична фенка на морето, която се прави на топ първа софиянка) обвиняваше бг моряците за замърсеното море..
85
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една селска еманципирана пръчка от Пазарджик и един селянин от софийско село се правят на кореняци софиянци..
84
8
 
17
 
! Отговори
освободител преди 1 година
умирам за буркан бг домати, дънки рила и гуменки
83
12
 
12
 
! Отговори
Явно трябва да се преди 1 година
забрани със закон да се почива на море, да се забрани летуването, джетовете, плуването и подводните гмуркания, които разрушително вредят на водата и морските обитатели. Плажовете след ентусиазирани "летовници" заприличаха на сметища и бунища.
82
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 99 от славянин Тук са десетки хиляди, връщай се в начлното училище да разбереш разликата между хиляди и десетки хиляди. И какво правят тия десетки хиляди в България, а не в Сочи и Крим? Нали тук е "сметище"? Защо не отидат да почиват в рая на Фюрера, а предпочитат "сметището"?
81
4
 
7
 
! Отговори
Абе гледам преди 1 година
как роднините на мъжа ми (брат, братовчед и братовчедка) все си позволяват разни почивчици в Европа, разни междуконтинентални летни почивчици, другите му братовчед и братовчедка по майчина линия също много ларж го дават, абе грабят от живота сякаш е за последно..Де да бяха такива сериозни към работа както мъжа ми, цена нямаше да имат... Но едва ли. Само мъжа ми и аз сме сериозни и отговорни будали...
80
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 95 от славянин "И защо мислиш, че не ходят по хубавите плажове в Крим и Сочи!?" Щото са тука. Тва е очевидно. :))))
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 94 "С кво са зависими от теб бе ха ха ха ха ха" С това, че трябва да дойдат у нас, ако искат да почиват и да са далеч от "рая" на Фюрера ти. :))))