Прокуратурата в Пловдив започва проверки за манипулирани избори

Това става по сигнал на Деница Чингарова
10 май 2023 14:35, Росен Стойчев
22
Прокуратурата в Пловдив започва проверки за манипулирани избори
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и започна проверка след изненадващо изявление вчера на председателя на общинската избирателна комисия в града през 2015 година Деница Чингарова. В пост в социалните мрежи тя твърди, че е била принудена да фалшифицира вота в полза на тогавашния кандидат на ГЕРБ Иван Тотев.

Още по темата
По думите на Деница Чингарова вече е била потърсена от главния секретар на МВР, за да се срещне с него и да го запознае с всички подробности по случая.

Бившата председателка на ОИК в Пловдив Деница Чингарова и днес общува с медиите само по телефона. Тя твърди, че сега е назрял момента обществото и гражданите на Пловдив да разберат истината за изборите през 2015 г. Чингарова отново посочи, че заплахите срещу семейството ѝ са реални и че срещу нея продължават активни мероприятия, съобщава БНТ.

От ВМРО заявиха на брифинг, че на местните избори през 2015 г. в Пловдив е сторено най-голямото зло - открадната е демокрацията. Съпредседателят на партията Александър Сиди настоя Деница Чингарова да бъде третирана като защитен свидетел и да ѝ бъде назначена денонощна охрана.

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО-БНД: "Всички тези факти говорят, че госпожа Чингарова най-сетне е получила някакво просветление на съвестта си. Много се надявам от нея да даде отговори как точно се е случила тази манипулация."

Настоящият председател на изборната комисия в Пловдив обаче заяви, че изборни нарушения през 2015 г. трудно биха били доказани.

"Прокуратурата прави проверка, но прокуратурата ще направи проверка единствено по твърденията за принуда, дали действително е упражнявана принуда, т.е. в рамките на тези административни производства по Изборния кодекс и по изборния процес, както се казва мачът е свирен."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Пловдивсигналвот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не мислите, че последните избори не бяха манипулирани. ГЕРБ и ДПС купиха всичко каквото можеше да се купи и заплашиха много със загуба на работа или по друг начин. ГЕРБ не трябваше да са първи.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са секта и мафия. Гешев да става защитен свидетел и да си каже всичко за Шефа. Шефа ще отстрани всички бивши приятели, ако почувства заплаха.
15
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Хайде сега В София последните избори, включително на районните кметове. Този на Сердика не е избран от избирателите! За кмета на Варна имам съмнения, но нямам преки свидетели и доказателства за фалишфицире на избора на Портних. За това е важно да изрежем тези "ракови образования" от местната власт за да спрат да имат лостове за тероризиране на цялата държава.
14
2
 
10
 
! Отговори
някой да признае преди 1 година
На всички е ясно, че ГЕРБ фалшифицират изборите. Показали са го много пъти. С фалшиви протоколи, фалшиви бюлетини, мъртви души и т.н. Също така ГЕРБ си купуват гласовете на онези от махалите. Както каза един бивш техен член - направо се хвърля целият чувал с бюлетини и се заменя с нов. Те затова толкова напъваха за хартиена бюлетина заедно с ДПС и БСП. Защото електората им е неграмотен, а и така по-лесно могат да купуват, фалшифицират и манипулират. В допълнение с корпоративния им вот и готово.
13
3
 
9
 
! Отговори
Хайде сега преди 1 година
И от други градове,защото е обществена тайна,че ГЕРБ фалшифицират изборите навсякъде.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обадила се хайдукат Чалгарова след като давността ще обезмисли всичко. Нищо друго освен пушилка и опит да изчисти нечистата си съвест.
11
0
 
7
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Тази съвестна председателна на ОИК къде беше 8 години? Може и да е принуждавана, може и да лъже в момента. Сега е лесно да кажеш преди 8 лета бях принудена.Не ми се струва сериозно всичко това.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По полека, да не би Каскета да осъди някой гербаджия
9
3
 
3
 
! Отговори
мдааа... преди 1 година
Звездите и говорят на Деница Чингарова......факти и доказателства няма !!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпойцата да вземе да каже схемата, а не да дава интервюта по телефона щото и се иска, ама не и давали, а уж и обещали.....
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде бе! БСП не си знаят протоколите....нито ВМРО не си ги броят протоколите от платените им застъпници???? И как ги откраднаха, ТОВА ДА НЕ СА МАШИНКИТЕ??? Тези протоколи се броят и от БСП и от ВМРО и от още 10 партии и ТЕЗИ същите протоколи още са си на сайта на ЦИК!!!
6
0
 
9
 
! Отговори
Опааа.... преди 1 година
...не е ли малко късничко за изповеди...?
5
0
 
7
 
! Отговори
2015 г. ...?????? преди 1 година
Ха-ха-ха...сетила се да се изповяда когато е изтекла давността...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвеста ми говори....след 8 години, да даааааа!
3
1
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Сетили се кога да действат. Коня е в реката от 100 години. Занимавайте се с нещо належащо постигайте резултати. Аз и народа ви плащаме заплатите ***** такива.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите ще се изядат. Няма усвояване (крадене), няма го сикаджията арестант с жипката и глад голям настана.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие добре ли сте, аз не помня какво съм ял вчера, пък проверки за 2015г, съвременна работа нямат ли си, че да проверяват постове във фейсбук