Над 350 полицаи от страната ще ни пазят по морето това лято

Ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния и Чехия
18 май 2023 16:31, Анисия Иванова
14
Над 350 полицаи от страната ще ни пазят по морето това лято
Снимка: БГНЕС

Командироване на над 350 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) от вътрешността на страната в черноморските курорти, отваряне на трафика от юг към Бургас, както и осигуряване на преводачи за някои от черноморските общини. Това са част от действията, които местните органи на реда предприемат с оглед осигуряването на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите през сезона. Те бяха представени от Калоян Калоянов, директор на Областна дирекция на МВР Бургас на Форума "БГ Туризъм - Лято 2023".

Калоянов обяви, че от днес двете платна на контролно-пропускателния пункт при областта Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде ограничена. Така служителите на МВР, които ще продължат да присъстват там, ще осъществяват контрол кой и с каква цел преминава.

За поредна година ще бъдат командировани служители на МВР от вътрешността на страната. "За целия сезон те ще са общо 355 човека, като стартираме от 19 юни с Община Несебър. Малко по-късно и в останалите общини също ще има командировани служители", заяви той, цитиран от БТА.

Командированите служители ще са по различни направления на дейност. Основно са униформени служители, които пристигат с техника.

За поредна година ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се преговори и за евентуални съвместни дейности през летния сезон със служители на полицията от Германия, както и от Великобритания.

Осигурени са и преводачи, като за Община Несебър те са пет на брой, а езиците, които владеят са английски, немски и руски. В останалите общините служителите на МВР водят разговори с представители на туроператорски фирми и различни сдружения, за да ползват техните услуги, когато се наложи, допълни Калоян Калоянов.

"Ще положим усилия за това да има един много спокоен туристически сезон, който по наши очаквания ще е по-активен от предходните няколко години", заяви директорът на Областната дирекция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Тра лала преди 11 месеца
Спасителки, брях яко каки, батковци за водни пищаци по прозрачни бански, волейболче, танци манци, коктейлчета целувки, милувки, яко море имат българите.... айде и умната че служба неостана....
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак ше чоплят семки под някоя сянка. Поне в дискотеките хората ще са полуголи.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А ли нали до скоро говореха пее София са нужни полицаи сега вече има ли
8
0
 
3
 
! Отговори
кака Пунда преди 11 месеца
Лелеее,тичкам виднагъ за към мурету. Голем сеир че биде. Ама кой че им поеме храната,пиенето,спането прането на полицаите....Пък и нощно време,ше им се прииска нещо по така - нали и те са хора....
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По морето лятото има остра нужда от ескорти, тревица, захарчица и стълби. Тези ненавиждащи и мразещи корупцията стожери, особено тази която не ги засяга пряко,ги виждам с поне петнадесет бона на ден кешовица. Е ,ще отчитат и някой левец на началниците,но няма как, иначе ще се четат по вестниците.
6
0
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 11 месеца
Честито на командированите.Убеден съм че ще има бакшиши
5
0
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 11 месеца
А кого ще пазят Семерджиев, Панамерата, кой?
4
0
 
6
 
! Отговори
Руси преди 11 месеца
Супер ! Къде точно ,да знам да мана да си взема бяло от родната полиция?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А кой ще ни пази от полицаите
2
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
това е добре ...Не стана ясно обаче кой ще ни пази от алчните хотелиери и арендатори на плажове ?!..ЗА МАЙТАПА ще припомня една карикатура от в. "Стършел" с надпис:..-"Лед на скара,топла дрога ( в оригинала - "топла бира"),в ресторанта щомсервират,мога да ви кажа точно:-Летниясезон започна"../ако автора на тая карикатура е жив,нека не предяви претенции към змен!..Все пак обявих източника,когото цитирам !
1
0
 
4
 
! Отговори
Пенчо Пидераса преди 11 месеца
мечтая няколко яки мъже от мевере да ме разсъблекат това лято