Димитров: Туризмът трябва да реши въпроса с кадрите

Това може да стане за няколко години
22 май 2023 11:18, Росен Стойчев
16
Димитров: Туризмът трябва да реши въпроса с кадрите
Снимка: БГНЕС

Оптимизъм в началото на летния туристически сезон. От бранша очакват успешно лято, прогнозите са за от 5 до 7% ръст на туристите в сравнение с 2019 година, която беше отчетена като рекордна за сектора, съобщи БНТ.

Според министъра на туризма диференцираният ДДС за сектора от 9% трябва да се запази за постоянно.

Още по темата


"Туристите се върнаха, базата ни е прекрасна. Чисто, красиво, висококатегорийни хотели. Следващата тема е обслужването и аз много се надявам хотелиерите да наблегнат на това. Проблемът с кадрите няма как да бъде решен за една-две седмици, година-две. Трябва една дългосрочна стратегия и се надявам следващият редовен кабинет да наблегне на това", заяви министърът на туризма Илин Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Хе Хе преди 11 месеца
Мръсно смръдливо и вмирисано. А бетонните коптори да ги наричаш нови е тотал щета. Всичко посолено с денонощна чалга. И това имало висока категория от смешни звезди дето никой на запад и една звезда няма да даде. На тези еталона за качество е останал отпреди 30 години и си стои там.
9
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 11 месеца
Преди мутрите казваха "ще имаш да вземаш (заплатата). Напоследък казват "ще ти платя когато реша". Толкоз за проблемите...кадрите...
8
0
 
1
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 11 месеца
Цената е вече 2лв. Евтиното беше по байтошово време.
7
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 11 месеца
Така е, за два месеца сезон да избиваш година не става. Трябва да се амбицират и да се мисли за друга работа през останалите 10 месеца. ДЕн година храни отдавна отмина.Аз работя година за да почивам две седмици.
6
0
 
7
 
! Отговори
БАХАХАХАХХ преди 11 месеца
"Чисто, красиво..." ??? Къде?
5
0
 
14
 
! Отговори
Няма как преди 11 месеца
Нямате продукт. Сезонът тук е два месеца, в които се опитвате да излъжете макс брой туристи, да измамите макс брой работещи и да изнудите държавата за макс пари. Няма как да има нито туристи, нито работещи. Закривайте и събаряйте мутренските коптори и се връщайте на село, откъдето дойдохте да копаете нивите.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма как туризмът да реши национален проблем, създаван целенасочено вече 35 години от самите управници, които съсипаха държавата и изгониха кадрите, обучавани в специализирани училища тук. Проблемът е национален, защото кадри липсват във всички отрасли. Май само ИТ-секторът вече има достатъчно.
3
0
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Джони уокър:))
2
1
 
18
 
! Отговори
Момо преди 11 месеца
Мярката с намаленото ДДС беше временна и трябва да отпадне.
1
1
 
19
 
! Отговори
КАДРИ ИМА преди 11 месеца
ТУРИЗЪМ НЯМА