Нов трус край Пловдив, този път от 3,4 по Рихтер

В сряда силно земетресение разлюля региона
Обновена: 9 юни 2023 15:45 | 9 юни 2023 15:45, Нели Христова
15
Нов трус край Пловдив, този път от 3,4 по Рихтер
Снимка: БГНЕС

Ново земетресение край Пловдив. То е с магнитуд 3,4 по Рихтер и е регистрирано в 15:14 ч. Това стана ясно от данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Трусът е регистриран на 4 км от Асеновград и на 16 км от Пловдив.

В сряда трус с магнитуд от 4,8 по Рихтер разтресе Пловдив в 15,26 часа.

Земетресението продължи секунди, размина се без пострадали и сериозни поражения. В Спешна помощ не е имало обаждания от паникьосани хора.

Силният трус беше усетен и в Русе - на 209 км от епицентъра, както и във Велинград, Велико Търново, Пазарджик, Враца, Перник, Шумен, Комотини, Серес. Трусът е почувстван леко и в Атина, както и в Румъния. Силно са го усетили в Стара Загора, а софиянци по високите етажи съобщиха, че са доловили разклащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
До Дядо Стефчо преди 10 месеца
Да знаеш, че земята ти е силно земетръсна и да продължаваш да живееш на нея е глупост. Трубва да се развиват Видинско и Бургаско - най-стабилните у нас зони.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Пловдив обучават азовци.Господ не може да търпи да гледа пречупени кръстове!Такива ще подпалят държавата...те са си като скинарите от едно време.
13
2
 
2
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
До 4 и като са застраховаш какво бе умник ?Нито една компания няма да има финанси при мощно земетресение да покрие всички щети!Ще пиеш една студена вода
12
4
 
1
 
! Отговори
Няма ли преди 10 месеца
Най-после в тия котила на престъпността и особено онуй на жълтите павета една девятка по Рихтер с последвана температура само нула по...Келвин.И за капак отгоре един Тунгузуц.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Усетих го, седях си на стола и той подскочи, точно както подскочи пода при първото земетресение. Слав а Богу, не с такава сила и продължителност! И се чува някакъв гръм...не мисля че е свързано само със сеизмична активност, макар че не си падам по теории на конспирациите.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо е тази паника? Ами нищо не се усети. Защо е всичкото истеризиране в медиите някой пръъднал, друг се нассрал, колко болни от новите, трус от 3,4 трус ли или поклащане? Няма ли по-важни неща за отразяване? Или сте на елементарно ниво?
9
6
 
1
 
! Отговори
Alex преди 10 месеца
Аре бре кога ша е 9 по степен
8
1
 
4
 
! Отговори
В началото преди 10 месеца
До трийсетте години на 20-век в България са станали множество мощни трусове, като при Кресненско - разложкия разлом е станало най- силното в цяла Европа. Засега сме леко облагодетелствани поради тези разтоварвания на земното напрежение, но това не бива да ни успокоява особено, защото от тогава е минал близо век. Никой не може да прогнозира с точност кога и къде ще удари пак! Факт е, че най-застроените и населени градове като София, Пловдив, Варна и Благоевград се намират в най-активните разломи!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те по едно и също време се случват всеки ден. Спрете таймера .
6
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 10 месеца
На колко годинки си на три? Най силното земетресение в континентална Европа е в България. Трябва да четеш книги.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали уж не бяхме силно земетръсна страна? Аз когато растях не помня нито 1 земетресение да е имало.
4
2
 
9
 
! Отговори
До три преди 10 месеца
От триенето между земните пластове се чува този тътен. Колосална енергия се освобождава в този момент и при разместването се чува тътен, бучене, гръм. Понякога се вижда и сияние ако е нощ. Дано Господ е милостив, че трусовете в световен мащаб ще стават все повече и по-разрушителни! Който има възможност да си застрахова имота. Колите всички ги застраховаме, а по-важното - жилищата, никой не се сеща.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тез гръмове преди труса откъде идват, първо гръм и после разтриса?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1 може когато да пръснали отгоре да се е намокрила почвата затова
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
рептилите копат нови тунели и пластовете се наместват:)