Трета седмица без вода в Ракитово

Продължава ремонтът
25 юли 2023 18:24, Росен Стойчев
7

В разгара на опасните горещини в Ракитово продължава да няма вода. Бедственото положение е удължено. Трета седмица повече от 1000 домакинства в Ракитово са без вода, съобщи Bulgaria ON AIR.

Семейството на Мария от кв. "Запад" търси алтернативи.

"Паниците ги слагаме на вода, но друга вода откъде да вземем да ги изплакнем? Всичко е свързано с вода. Каквото да пипнеш в къщата - иска вода", добави баба Данка.

Борис споделя, че с едната кола ходи за вода за пиене, а с бус - за вода за къпане и за миене.

Още по темата

Ракитово е без вода от 9 юли, когато подаването за домакинствата беше спряно заради авария по довеждащия водопровод. Усилията на екипите да отстранят повредите в компрометираните участъци са съпроводени от нови проблеми по старите тръбопроводи.

За подмяна на водопровода са необходими между 20 и 22 милиона лева. Средства, с които общината не разполага и за които ще търси съдействие от държавата. Обявеното частичното бедствено положение ще остане в сила още месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: водаракитово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Xxx преди 10 месеца
Това в Руска пропаганда,всички знаем,че в евроатлантическа България,няма как да няма вода,защото тя емодврна държава с честни политици!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Ццццц преди 10 месеца
А 2010-та си спомням вода "Ракитово" продаваха в магазина до нас...
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за 33 години давате ли си сметка колко водопровода са направени- а най-големите са дадени на концесия на чужди фирми - и ви развиват теориите за руските агенти
1
2
 
6
 
! Отговори
Маке от Северот преди 10 месеца
Клета татария...в 21век вода да немат...