ВиК-Бургас оттегля вариантите за по-ниска цена на водата

Като мотив е посочен големият период за проверка
22 авг 2023 14:16, Анисия Иванова
2
ВиК-Бургас оттегля вариантите за по-ниска цена на водата
Снимка: БГНЕС

"Водоснабдяване и канализация" ЕАД Бургас е оттеглило предложените варианти, с които трябваше да бъдат постигнати корекции в цената на водата в областта. Това съобщиха от Областната администрация в Бургас с пост в социалната мрежа "Facebook".

Писмото от дружеството е получено на 18 август. Като мотив за оттеглянето на седемте варианта местното ВиК дружество посочва големия период от момента на представянето на тези конкретните предложения и текущата им неактуалност.

"С оглед на нормативната база след оттеглянето на предложенията към момента не е налице предпоставка за корекция на текущата цена. Областният управител ще стартира в най-кратко време разговори с новото ръководство на водопреносното дружество", посочиха от пресслужбата на областния управител на област Бургас Пламен Янев.

Седемте точки, част от редактирания бизнес план на дружеството, бяха договорени миналата година след среща на местната ВиК Асоциация в чиито състав влизат всички кметове на общини в Бургаско и бившия областен управител проф. Мария Нейкова. На дружеството бе дадено време за разработване на варианти, с които да се постигне по-ниска цена за кубик вода, но и до момента въпросните предложения не са обстойно разгледани на местно ниво от представители на общинските администрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: водаценаВиК-Бургас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
бургазлия преди 8 месеца
Където мине ВИК в Бургас за ремонти става по зле и от бомбардировките в Украйна !!
1
6
 
3
 
! Отговори
Еврогейец преди 8 месеца
Минимум 6лв трябва да е кубика вода в Бургас, кой ще плаща в Комука водата,нали вие?