Стоичков откри "Градината на света" в Пазарджик

По-късно и Карл Люис ще резне лентата на свой кът
23 сеп 2023 18:05, Александър Попов
18
Стоичков откри "Градината на света" в Пазарджик
Снимка: Градината на света

Христо Стоичков, кметът Тодор Попов и зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова официално откриха "Градината на света" на церемония в Пазарджик. Заедно с тях бяха олимпийските шампионки по плуване - Таня Богомилова, и по карате - Ивет Горанова.

Идеята за градина с дървесни и растителни видове от цял свят е на ръководството на Община Пазарджик и се реализира с подкрепата на посланици, консули и други дипломати в България.

В края на 2022 година проектът получи благословията на папа Франциск, след като кметът на Община Пазарджик Тодор Попов го запозна с инициативата и му подари златен житен клас – символ на Градината на света.

Стотици жители и гости на града присъстваха на събитието.

Великият лекоатлет Карл Люис ще открие своя специален кът в “Градината на света” по-късно днес отново в компанията на кмета Тодор Попов и Христо Стоичков. 9-кратният олимпийски шампион имаше технически проблем с един от трите си полета на път към България, което го забави с няколко часа.

Самият Стоичков преряза лентата на специалния свой кът, който е под формата на №8 и е засаден с избрани от него растителни видове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
По 1-ва реже салам преди 7 месеца
По 2-ра хвали гол. магазинПо 3-та те кани във казиноПо 4-та показва и внучката
11
0
 
6
 
! Отговори
авраам преди 7 месеца
закъсая- само реклами
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голямо име за едно нищо. Градина на света - хахаха. От цял свят ще докарват хора и ще им плащат транспорт и престой и заплащане да ви посадят един домат посред есен? Алоууу. Грандоманска глуппотевина . С трзи пари да бяха залесили един хълм
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой от вас скоро ходил ли е до Пазарджик? Не знам каква градина на света е но според мен там е по скоро черна дупка и няма спасение.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
грандоманията няма почивен ден в тази държава!пари на вятъра!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква градина септември месец се открива, бе? Това след месец два ще е кал до шия. В края на есента кой прави градина? Кметът им е завършил право. Мисли си, че доматите растат по рафтовете в магазина. Ландшафтна архитектура се учи 5 години. Дай да *** лентички и после кал след нас. Нали се снимаха вече. Всяка баба в Пазарджик си мисли, че тия са луди. По едно дръвче да бяха посадили - ами пак щеше да оцелее. "Екзотични видове" и едни кафеникави други екзотични днес нощес ще си ги откопаят.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като видя продавачите на наркотици по телевизията.Геро ,Рачков ,Иван и Андрей ,Александър Сано,Азис и прочие.Въобще не искам да ги гледам.Сменям канала и нито искам да ги слушам нито да ги гледам .
5
2
 
15
 
! Отговори
Позор преди 7 месеца
Тоя дето продава хазарт по всички телевизии от сутрин до вечер.Сега е тръгнал да се прави на общественик .Позор
4
1
 
14
 
! Отговори
Ф преди 7 месеца
Вижте с какви глупости се занимават и харчат безконтролно народни пари.
3
0
 
5
 
! Отговори
Горкия дебил преди 7 месеца
Дълго ли я е търсил ? Или му отнело само месец-два ?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тоя намаза лютеницата.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този е във всяка реклама и на всяка манджа миродия. Опротивява натрапването на Стоичков във всяко събитие. Лично ние заради него сменяме канала. Свършиха ли хората, че навсякъде го ръсят?