Арестуваните на Острова не са професионални шпиони

Това обяви Искрен Иванов
28 сеп 2023 12:38, Росен Стойчев
38
Арестуваните на Острова не са професионални шпиони
Снимка: БГНЕС

Българите, обвинени от Великобритания в шпионаж, не са били професионални шпиони. Това коментира в студиото на Нова  Искрен Иванов.

„Те са се занимавали с дейности извън политиката и без значимо положение. Не са имали достъп до вземане на решения, които са от жизненоважно значение за британското правителство”, посочи Иванов.

Според него много често такъв тип вербовчици търсят информация от обикновени хора.

Още по темата
„Ключовото тук е, че са били част от българската общност във Великобритания, както и част от изборните комисии. Това е дало възможност на тези, които са ги вербували, да влияят на изборния процес. Ако погледнем електоралната карта на България, ще видим, че вотът в чужбина е много значим”, добави още Искрен Иванов.

По думите му страната ни е в пълно информационно затъмнение за обвиненията срещу лицата. „Става въпроса за информатори, които са подавали информация за настроенията в българската общност. България трябва да се интересува и възползва от случая. За нашите служби би било полезно да знаят с кого са общували тези хора, можем ли в България да очакваме подобни явления и под каква форма”, подчерта още Искрен Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: българиИскрен Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
таварищ паПутин-хаха преди 7 месеца
Българите, обвинени от Великобритания в шпионаж, не са били професионални шпиони а любители...но за това пък МИ-5 са пълни АМАТьОРИ-самодейци !!!
34
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
Ха-ха-ха...пълна шпионоидиотия на МИ 5...явно колегата Джеймс Бонд е за пенсия.
33
0
 
5
 
! Отговори
L. преди 8 месеца
Т.е. задържаните са "подавали" информация, която може да се получи във всяка кръчма в най-неангажиращ разговор? Ама и на англетата им хвърлят здраво журналистически димки.
32
0
 
3
 
! Отговори
СПЕЦОВЕ ПО ВСИЧКО преди 8 месеца
....."ЗА ПАРИ""----има даже такова състезание по ТВ.....КОЕ МУ Е ЛОШОТО...хахахааа
31
5
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 8 месеца
"ШПИОНЧЕТА---ЛЮБИТЕЛИ"--на издръжката на Блатная московия, защото парите не стигат!!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като как са повлияли на изборните резултати след като все "нашите" са на власт ?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мене друго ми прави впечатление - кой тоз всичколог и откъде са пръкна ?
28
0
 
9
 
! Отговори
джо преди 8 месеца
Анонимен ти как си го представяш??? Свещенниците са ходили по казармите да агитират и да вербуват личния състав или са издавали индулгенции на хората за предоставена информация. Трябва да сме на ясно, просто има едно посолство от там като дадат команда нашите ще се счупят от кръста да изпулняват. Даже от бързане пълнят гащите ч щото навсякъде се омириса.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То не било компютри, ами било компоти.
26
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 месеца
То шпионажът не е работа за българи-много организация иска. Виж кражби и разни далавери-там сме добри. Англичаните, като няма какво друго да измислят, са се хванали за тия(средни мошеници) и са ги преквалифицирали като "шпиони". Това се търси в момента, дето се вика.
25
2
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 месеца
Подавали са " информация за настроенията в българската общност", искат да кажат, че да извършвали социологически проучвания. Това в демократична англия се нарича шпионаж.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересен казус се заформя. Двамата свещеници от руската църква вместо да ги арестуват ги експулсираха, а те не са с дипломатически статут у нас. В такъв случай версиите, ако е имало доказателства за шпионаж, защо не са ги арестували? Или другата вероятност е след намесата на БКП прокурора Атанасов променил се на демократ да е пресякъл разкриването на още лица свързани с тях от шпионската мрежа на КГБ
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разбирам да заемаха некакви значими постове, че да предават некаква информация, те некакви абсолютни бачкери, дето никой не ги брой за нищо :))) Все пак наглетата са известни със слабите си служби, те отдавна са във филма :)))
22
2
 
4
 
! Отговори
хаха преди 8 месеца
Ако аматьорът шпион получвава пари за такава работа - става професионалист. Пък и ако ще да е некадърен. За последното най-много да се е минал работодатела.
21
3
 
18
 
! Отговори
До Искрен Иванов преди 8 месеца
Иванов даваш ли си сметка за невинността на тези хора? Дали българската дипломация не работи? И защо трябва да лежат невинни в 5 английски затвора? Защо защо защо......Или защото трябва да обвиняваме само Русия? Англия Америка и ЕС са невинни????
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който не подкрепя могилизацията на укропитека, на цената на съсипване на евро икономиката, е руски шпионин. Който е за мир и просперитет - руски шпионин. Който не подкрепя укро нацистите - е нацист. И т.н. същия банален шлагер
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това ме кара да се замисля защо в Англия шпионите ги съдят, а в България ги гонят за 5 години.
18
2
 
11
 
! Отговори
джо преди 8 месеца
Аман от чекисти тука.Всеки много разбира,особенно Анонимника. Гледайте сериите за Джеймс Бонд и си правете извода за англетата..... цялата дандания няма нищо общо със шпионажа, просто вестниците няма за какво да пишат... то не бяха скрипал , то не бяха спортистите, то само простотии....
17
11
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Дали са професионалисти или.....не..ШПИОНИ СА.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Човекът очевидно не е добре, но мечтата му е да го дават по телевизора