Отхвърлиха искането за отсрочка на териториалните планове

Драгомир Стойнев настоява за ново решение
29 сеп 2023 17:19, Росен Стойчев
9
Отхвърлиха искането за отсрочка на териториалните планове
Снимка: БГНЕС

С 4 гласа "за", 5 "против" и 8 "въздържал се" парламентарната комисия по енергетика отхвърли предложения проект на решение да бъде отправено към ЕК искане за едномесечна отсрочка за представяне на териториалните планове за справедлив преход.

Още по темата
В проекта за решение се даваше срок до 15 октомври за приключване на преговорите на правителството с ЕК за промени в Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика.

Драгомир Стойнев от БСП призова да бъде дадена отсрочка, за да се намери правилното решение:

"И сега сме в момент, в който всичко правим на юруш. Заради милиард и половина-два, ние сме готови да съсипем един сектор, който беше гордостта на българската индустрия. Молбата ми е, ако го гласуваме това решение, ние ще успокоим гражданите. Ако трябва да се огледа за един месец, наистина да се допълни, да се направят така плановете, че наистина да се даде перспектива"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: правителствоплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
До АнонименГлупости, ще спечелим 1 милард и безграничното евала на ЕС придружено с похвала за отстояването на демократичните евроатлантически ценности А ток може да си докараме от Украйна, за без пари ,Зеленски ни обеща ,като и жито Ние само трябва да му дадем някакви си ракети, дефектни при това и с изтекъл срок на годност
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Енергетиците нали се споразумяха като бяха в София. :))
7
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Енергетиците да се запасят със студена вода за пиене - ПП-ДБ трябва да си приберат в "оная" фирма трите милиарда лева от еврофондовете.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
B пак гласувайте за Пп-та, Герб, Дпс-та, тяхната си върви на гърба на народа
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо избиват народа и го оставят в мизерия без препитание и без ток? Това е ужасно грубо и неевропейско нацистко поведение. Предприемете необходимите отбранителни действия и застреляйте тези нацистки главорези. Защо седите да ви убиват Гьобелс Денков и Хайнрих Химлер Тагаренко?
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
честито от износител стваме вностел на ток, тока ще ни е нсай скъпия за пторебители в ЕС, дано най накрая им светне на българите ,че трябва да грабват сопите
3
13
 
2
 
! Отговори
СТИГА ЛИГАВЩИНИ.... преди 7 месеца
....ЕВРОПА ИСКА СЕРИОЗНА РАБОТА И РЕФОРМИ!!!!ЗАРАДИ ТАЯ ЧЕВЕНА ***, ВЕЧНО СМЕ НА ОПАШКАТА В ЕС И ВЕЧНО СЕ ВЛАЧИМЕ ПО КОРЕМ С ПРОСТОТИЙТЕ СИ!АМАН ОТ СОЦ-ВЪШКАРИТЕ НА БСП И КОПЕЙКАДЖЙТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!
2
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отсрочката е направена от Радев миналата година. В резултат на това сме загубили вече 100 милиона евро. Дайте сега да загубим всичките пари.
1
3
 
16
 
! Отговори
Пепедебе преди 7 месеца
Не може,посолството не дава,а и нашите фирми чакат пари!