Киселова: Да не превърнем главния прокурор в котенце

Експертът обясни промените в основния закон
11 окт 2023 15:15, Росен Стойчев
15
Киселова: Да не превърнем главния прокурор в котенце
Снимка: БГНЕС

"Народното събрание не успя да събере достатъчно подкрепа и поради тази причина не одобри. Ако използваме думата "отхвърли", няма как да има следващ етап", заяви пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право, относно заявката на управляващо мнозинство да променя Конституцията.

"Проблемът в този законопроект е, че бяха включени повече въпроси, отколкото бяха първоначално заявени", коментира Наталия Киселова. Така според нея се получава ситуация всеки да критикува нещо конкретно, а да изглежда, че се критикува целия проект.

Хубаво е "вместо на конституционно ниво да се заковават определи правомощия на прокуратурата, да се прегледа много по-съществено Законът за съдебната власт", смята тя.

Още по темата
"Нормално е да се цели съдии да избират съдии и да се възприеме тази препоръка за самоуправлението. Въпросът обаче с прокурорите е да няма такава доминация, при която косвено Народното събрание да влияе върху кадровото развитие на прокурорите. И по отношение на главния прокурор – дали е достатъчно да бъде само административен ръководител, или с оглед на функцията по спазване на законността да има и други правомощия. Това са вече фини настройки. Но ако кажем, че ограничаваме главния прокурор, хубаво би било да се прецени каква да е дозата. За да не стане пък от маша - котенце."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: правоНаталия Киселова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Той независим е маша, а зависим ще е оръдие.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Четата на заврения зет Пепеляшко от Драгалевци това иска и затова се бори.
11
2
 
6
 
! Отговори
!!!!! преди 7 месеца
НУЖНО Е РАДЕФ ДА СТАНЕ ФИГУРАНТ -КОТЕНЦЕ!!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
To geтo koтeнцe, aми и napaneтчe...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До пияница мистик - кажи за площада с котките
8
3
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 7 месеца
"Абе вие сте котенца, котенца сте бе...не сте лъвове...", "Боят изгражда, не разгражда", "Не че не съм удрял, тупвал съм по няколко шамара. И досега някой като ми каже "така и така" и му шибна 2 шамара и той се опрай. Щот съм честен и откровен човек и винаги съм държал за дисциплината" - Камен Донев (не Гълъб) :))))))))))))))))
7
3
 
4
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 7 месеца
Изобщо няма нужда от фигурата на гл.прокурор. 1. Или се сдобива с много власт или 2. Е само адм. Ръководител. И в двата случая може и без главен прокурор, каквато е и практиката в повечето страни от света.
6
2
 
4
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 7 месеца
гаварит Шороз
5
1
 
7
 
! Отговори
:-) преди 7 месеца
Това научна терминология ли е, какъвто академика такива учени и другите на фондациите...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След като за пореден път костовистите се добраха до парите на държавата ще видите как до последно ще ви баламосват с конституцията.Нищо няма да пипат, те са пипнали властта и парите, а останалото е парлама.Знаете ли как се кефят на Пеевски в НС когато мачка копейката.Те са досущ ка то Георги Господинов, ръсят неща които не ги разбират само и единствено за пари!
3
2
 
6
 
! Отговори
Тъпо същество преди 7 месеца
и тва е.!!!
2
3
 
10
 
! Отговори
Една тъпа преди 7 месеца
Киселова извинявай ти за фактор някъкъв ли се взе?Коя сте и откъде се взехте...?Малко медиййно внимание не ви правят участник във каквато и да било ситуация...!Пък и каква сте вие ,че да ияете...Хаа ха. Прости жени много на този свят...Ей...
1
2
 
8
 
! Отговори
Иво Андонов преди 7 месеца
Това на Здравко Киселов - Косъма майкaта ли е?