Европа призова България да даде евтини жилища на младите

Нова програма
Обновена: 16 окт 2023 13:55 | 16 окт 2023 13:51, Росен Стойчев
111
Европа призова България да даде евтини жилища на младите
Снимка: БГНЕС

Предлагат държавата да осигури евтини жилища за младите. Това е една от мерките, посочена от ЕК.

Според Росица Стелиянова, директор Програми и проекти към АИКБ и бивш зам.-министър на труда, това е част от пакет от мерки, насочени към родители и младежи.

"Целта е да се осигурят жилища на млади хора, но не в отдалечени региони. Напротив - в по-големите градове, където младите могат да намерят работа. В момента в България има мерки за младите, които не са добре разгърнати.

Още по темата
Една от тях е при преместване от едно място в друго да се предоставят 300-400 лева месечно за заплащане на наем, такси за детска градина и интернет. Също и около 600 лв. да пренасяне на покъщнината. За да има устойчива заетост, трябва да има таван на наемите и на кредитирането за младежи", заяви тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: имотипрограма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 7 месеца
Защо преувеличаваш и преекспонираш несъвършенствата на соц. система ? Всяка обществена система си има кусури. И всеки, който е видял добро от старата система сси продължава да си спомня добрините и . А днешната "демократична " капиталистическа система упорито се стреми да установи класово общество на основата на безогледни иизмами и кражби за натрупване на капитал и господарски манталитет. Феодализъм от най-долно и примитивно ниво. Някои ще намерят и нещо хуббаво, особено новобогатите без труд.
41
1
 
4
 
! Отговори
Към номер 24 преди 7 месеца
Не зная откъде ти е информацията,но аз като се дипломират,вместо като млад инженер,ми предложиха да работя в к онсервената фабрика като много ми се работело.Една година бях без работа,семейна,вече бременна,ме назначиха на работа на място,което било с свободно 3 години,но го печели за нои човек,който беше още студент.
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Евтини жилища имаше при соца, а сега има банани и тоалетна хартия - пазарна икономика.
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди месец ходих да гледам една гарсониера панелка в Сухата река (София)..78евраци ама от тия големите, и казвам на паразита(брокерката) имам само 65,ще тегля още 10 т.е. Макс 75 мога да дам, а тя ми вика ще говоря.След 5дни ми вика имаме сделка,а твоята комисионна влиза ли?Не! Още 2.8евра за мен.Викам сори ама за панелка от 1967ма,излязла отдавна от гаранция 78евра няма да дам.Гарсониера на 56г. после да се чудя как да я продам.Абе лудница е,а ЕС вместо съвети, поне хотела на укрите да платят!
38
1
 
0
 
! Отговори
... преди 7 месеца
чакай ти.. ако пишеше нещо австрия белгия ала бала да се замислиш за секунда
37
1
 
15
 
! Отговори
Км преди 7 месеца
В демографско отношение държавата е заминала.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
33г демокрация управление с комунистически фашисти
35
5
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 7 месеца
А пък сина ми работи тука за 10 хиляди.Които са много повече от 12000 в Германия. Между другото той беше канен да работи и в Германия и в Англия но прецени че у нас ще е най - добре и ще се чувства най-добре тук. Е да , за да печелиш добри пари трябва да си специалист където и да е по света
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Повечето млади са тотал щета. Дайте им бързи кредити само и не ги търсете за работа :D
33
6
 
1
 
! Отговори
Как ще пуснем ефтини преди 7 месеца
жилища за младите като новите строежи се съроят за руските богаташи ?
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Младите поне имат опцията Терминал 2. А по-възрастните какво да правят?
31
2
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 7 месеца
И откъдя накъдя бря ? Язе сум работил и съм купил. 3 апартамента нъ пазарни цени . Сагъ решението за ефтино мой дъ бъде ми ги земът и дъ ги дадат на Асан ,чи имал 6 таанета? Ааа сопа жа играй.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо България все трябва да я призовават и бутат от Европа, от Щатите...да спре корупцията, да бъде по- правова, по-социална държава? Това ме навежда на мисълта, че досега сме живели в геноцид, докато политиците и овластените от тях са се облагодетелствали безгранично!
29
2
 
13
 
! Отговори
До 21 преди 7 месеца
Глупости говориш. Ако имаше вълна тя беше години след бай ти Тошо. Когато беше обявена,,,демокрацията" . Всъщност обикаляне на света е най- нормалното нещо за всеки търсещ човек. А в момента има обратна вълна . Много от хората които се нарадваха на екзотика се връщат разбрали , че всъщност България е райско място., но трябва да се поработи за да се живее райски
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мой приятел замина за Германия преди 7 години със семейството си, там живеят, и е главен счетоводител. Взима 12 хиляди евро заплата, жена му също работи, тя е медицинска сестра там, взима почти същите пари. Добре са си. В България мноооого трудно се блъска
27
0
 
2
 
! Отговори
САТАНА преди 7 месеца
Крадлация както преди с лихвоточките но модерно
26
0
 
17
 
! Отговори
Хари преди 7 месеца
Те щото в Европа без пари ги дават!Глупости
25
3
 
10
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Саборете *** квартали и им постойте жилища,с договор кой не пази се изселва в БЕЛЕНЕ !! То с тая мръсотия няма оправия !! Погледнете по бул.К.Величков и Двореца на културата каква смрад е ...тва е СОФИЯ...село в БЪлгария с най скъпи имоти,апартаменти!!!
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А хората на средна възраст и по-възрастните вълци ги яли, а?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За 300-400 лева в кой от големите градове ще си намерят жилище младите двойки?