Собственици на каравани: Никой не може да ни изгони!

Институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани
12 апр 2024 23:20, Красимир Ангелов
98

Девет институции започнаха проверки по морето за незаконно разположени каравани в държавни горски територии и върху дюни. Те целят вече разположените кемпери да бъдат премахнати още преди започване на активния сезон. Днес изтича гратисният период, в който собствениците на каравани можеха да ги премахнат доброволно.

Проверките за незаконно поставените каравани започнаха от залива Вромос край Черноморец. Стигна се до напрежение.

"Идваме си тук от 10 години. Не знам какъв е проблемът", каза един от собствениците на каравана пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Никой не може да ме изгони, ей къде е моята каравана. Ако ще 100 полицаи да дойдат", коментира друг собственик.

"Ще им изпратим протоколи да ги приканим още веднъж да ги преместят от държавните имоти. По информация на горските в тази част на залива Вромос са над 100", коментира зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов.

Част от караваните са със свалени регистрационни номера и са оставени да зимуват в залива, за да се пази място за лятото.

От екоинспекцията трябва да установят по специализираните карти с помощта на GPS колко от караваните са поставени върху дюни.

Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
8
 
19
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Караваните хубаво, ама хотелите по брега и дюните ще премахнете ли преди сезона?Какво излиза значи? Караваните по дюните, а за хотелите няма дюни. Както се казваше в един велик филм "За котки и кучета може, за прасета не може".
60
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като нямат номера караваните са държавни.
59
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ман,г,Ал.ите може да "строят" и трайно да се установавят незаконно на държавна земя, но за българи явно не може?! Да бяха изринали техните катуни да имат очи сега и за тази акция, но тях ги оставха.... чиста проба дискриминация.
58
5
 
23
 
! Отговори
Мандо преди 1 месец
С фадромата и директно за скрап. Селяка си забал кенефарника в гората и ходи га си иска. Щом са фенове на каравани отзадна теглича с платени застраховки и данъци
57
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само цска
56
3
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
*** как няма да наглеят, ония Васо Гюров щеше депутат да става и техен представител. И той нагло живееше в незаконен катун, но пък щеше да кове законите в България. Просто България
55
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи може хотели върху дюни,може хотели по средата на пясъка до морето,ноооо каравани на пусти места не може.Това са престъпниците,хи -хи....
54
3
 
19
 
! Отговори
Собствениците на преди 1 месец
Каравани - никой не може да ни изгони! Господ - ха-ха-ха.!.
53
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокора завъртя няколко милиарда за две седмици със всевъзможни схеми те с някакви катунджии се занимават.
52
2
 
43
 
! Отговори
Моля? преди 1 месец
Едно е да отидеш и да спиш някъде за една две нощи, това е диво къмпингуване. Съвсем различно е да се инсталираш някъде с години за постоянно. Това е нагло, незаконно и неморално. Днес аз ще си харесам улицата пред гаража на един от тия кампингари и ще си оставя караваната там за постоянно. Ще кажете : ама какво ви пречат като са на брега на морето и всеки може да си сложи караваната някъде, диви места бол. Ще кажа, че и други ще ги последват безнаказано и тогава ще газим в *** и на брега
51
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеят на караваната е да може да си я разположиш където искаш.
50
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извод - да събарят хотелите и да правят повече къмпинги. Недоразвит бранш в България. А за тези глоба разбира се. Трябва и ред да има все пак.
49
2
 
32
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Нямаш разрешение, на държавна земя си, не плащаш законни данъци и такси - айде марш. Няма какво да ги дондурка полицията. Друг е въпросът, че аз бих предпочел каравана пред бетон, палати и хотели накацали по брега уж легално.
48
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати държавата... Всичката я наредиха, та тръгнали хората от полята да гонят. Застрои се всичко, държавата те гони... Убиват дивото къмпингуване у БГ-то. :(
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички нормални хора искаме да има ред.Проблемът е обаче, че - за кокошка няма прошка, за милиони няма закони, както се пееше в една песен.Да ги махнат тези разбира се. Но да почнат да събарят и незаконно построените хотели.Например на самата плажна ивица в Слънчев бряг, в частта към Несебър има хотел построен директно върху плажната ивица.
46
2
 
23
 
! Отговори
вай, вай, ваййййй... преди 1 месец
Па и нагли, на всичкото отгоре.......
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Катунари!
44
4
 
13
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 месец
Може, може.......като ви зачаткат с няколко ДШК-та, ще изхвърчите като лястовички!
43
2
 
24
 
! Отговори
Леля чичо преди 1 месец
Юли и Август нощувките в тея каравани вървят по 200-300 лв , за 45 дена запълняемост изкарват по 10К , отиди ги бутни тея бизнесмени
42
5
 
38
 
! Отговори
По тази логика преди 1 месец
Аз утре ще се настаня с моята каравана в центъра на София, в някой парк, ще си направя външна тоалетна, ще инсталирам барбекюто и ще викна още двама трима приятели. Я полицията да отидат и да разкарат тия катунджии! Тая държава все от някъде трябва да бъде сложена в ред!