Агнешкото в Пазарджик стигна 30 лева

Пенсионерите обикновено търсят алтернативи
23 апр 2024 18:12, Нели Христова
44
Агнешкото в Пазарджик стигна 30 лева
Снимка: БГНЕС

По традиция за Великден и Гергьовден на трапезата ни присъства агнешко месо. Дни преди двата празника проверяваме колко струва агнешкото. Екип на БНТ влезе в произволно избран месарски магазин в Пазарджик.

Тук цената на килограм агнешка плешка е 28 лв., на бутчето - 29 лв. Според наблюденията на Ангелина Тошева, която от 16 години работи в месарски магазин, хората освен за цените, питат и за произхода на месото.

"От днес имаме вече българско прясно агнешко. Но цената наистина е доста скъпичка, но всеки гледа да си отдели парички и да си купи за Великден и за празниците да си хапне", казва Тошева.

Пенсионерите обикновено търсят алтернативи на храните, които слагаме на традиционната великденска трапеза. Фанка Минова обаче, въпреки цената, предпочита да си купи агнешко:

"И дроб сърма, и агнешко, макар и малко, но по традиция трябва да има. - Как ви се струва цената тази година? - Ами как ми се струва, като всички други цени. За мен е висока цената, защото съм пенсионер, но за хората, които имат високи доходи предполагам, че не е чак толкова висока."

Ако изберете да сложите на масата си агнешко месо, ето какво съветват ветеринарните инспектори за качеството му.

"Клиентите трябва да обръщат внимание на това дали месото е свежо, да няма ослизяване, да е розово и това са признаци, които показват, че месото е прясно и правилно съхранявано", каза д-р Велка Некезова - главен инспектор в ОДБХ - Пазарджик.

А за да сте сигурни, че месото е от българска ферма, търсете такова със син печат. Той гарантира родно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Страната
Пиян се обърна с трактор самоделка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още има заблудени, копнеещи за бай Тошо, съсипителят на България
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а във велико търново на промоция падна на 30лв
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
11 породи овце в България - всичките местни видове, формирани в продължение на хиляди години - изчезват, алармира пред БТА проф. доктор по селскостопанските науки Десимир Неделчев. България е била на първо място в Европа по брой овце на глава от населението, а в момента е на едно от последните места, алармира проф. Неделчев.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
37 български производител отдавна няма, заради платени *** като теб. Кой ще се занимава като утре плъзне "съвсем случайно" африканска чума и дойдат и в екарисажа.
31
1
 
1
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 1 седмица
Те в тоя град са богаташи
30
5
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Ами ирландско ще е, какво да е? Ако е от български производител "бизнесмен" ще ви го продава по 150 лева килото, защото нали всичко произведено в България е най-качествено и вкусно на света :))) И като го питате що му е такава цената, ще ви каже че много разходи има, плаща големи заплати на работниците си, тока е скъп и не е взел нито държавна субсидия, нито се е докопал до някакви пари, отпускани от ЕС за земеделците :))))))
29
0
 
12
 
! Отговори
Кирчо преди 1 седмица
Да си го ядат , ще ям паржола на 7лв.....
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-добре си вземете агне,заколете си го,оправете,по евтино ще излезе и ще си сигурен че е прясно!
27
1
 
6
 
! Отговори
РендетУ преди 1 седмица
Хич, не им пука! Квото продадът - продадът, останалото у Фризеръ до следващия Велик ден! И тъй могат да си я карат поне още 20-на години?
26
0
 
2
 
! Отговори
доналд преди 1 седмица
Както се казва за мен е по-важно да отида събота на църква след 22 години отсъствие. Не, няма да е както в 90те и не вярвам да срещна съседи или познати след толкова време, но знае ли човек. Много хора от тогава се споминаха, много емигрираха, много не живеят вече в квартала.... всичко тече и всичко се променя !!!!
25
7
 
12
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 1 седмица
Преди четвърт век СДС-Чумата унищожи де що можа,включително и животновъдството."Кой не скача е червен".Наскачахте ли се?Помните ли,че по Байтошово време кило агнешко струваше 1,50лв. ?
24
3
 
6
 
! Отговори
Хуан Нгуен преди 1 седмица
Да пробват с котешко и кучешко......
23
3
 
11
 
! Отговори
11 преди 1 седмица
Да си го ядат и да им приседне!
22
1
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 1 седмица
За Германия ли говориш ?
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да си го ядът алчните кожодери
20
3
 
4
 
! Отговори
Малко е преди 1 седмица
Аз в мойто гаражче го давам на 32.98 ама то и канарчето малко дърпа откъм мене и минава даже 35лева килото
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво му е на ирландското агнешко? Отглеждат овце от хилядолетия. И го правят според нормите на ЕС (все още). Българсквото е много по-зле. За сръбско, македонско или турско да не говорим. Но за прясно, разбира се, не за размразено от "неприкосновения резерв" и вкарано в разни "вериги" от Австралия, Нова Зеландия или Аржентина (примерно).
18
4
 
4
 
! Отговори
до Седний преди 1 седмица
Седней мене ме интересува колко е агнешкото под палмите у аборигеня. Аре снимай и кажи да знам откъде да купя? Ха-ха не се здухвай но всеки път като чета статия за храна се сещам за овчетоти СИРЕНЕ под палмока Хаха
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВИЕНСКИЯ ШНИЦЕЛ Е СУПЕЕЕР....ПАРИ ЗА МОШЕНИЦИ--НЕ ДАВАМ!
16
6
 
2
 
! Отговори
Георги преди 1 седмица
Хубавото на високите цени, е че разбиват старите монополи и създава нови пазари и нови производители ! Вече го виждам. Все повече млади хора започват да се занимават със земеделие, започват да се търсят алтернативи за премахване на монопола от големите вериги. Малките квартали магазинчета отново набират популярност. Високите цени карат хората да купуват само най-необходимото, а него го има и в кварталния магазин. Всяко нещастие отваря равносилни нови възможности.