БДЖ пуска влак с немски вагони, София - Бургас ще се минава за 6 ч.

Той ще се движи всеки ден до края на летния сезон
Обновена: 21 юни 2024 08:42 | 21 юни 2024 08:18, Анисия Иванова
46
БДЖ пуска влак с немски вагони, София - Бургас ще се минава за 6 ч.
Снимка: БДЖ

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще присъства на представянето на модернизираните немски вагони на БДЖ, съобщиха от ведомството.

Събитието ще се състои на Централна гара – София от 12:15 часа и на него ще участва и посланикът на Германия Ирене Мария Планк.

От Министерството на транспорта и съобщенията допълват, че Георги Гвоздейков ще пътува с първата композиция от пет вагона от София до Бургас в събота – 22 юни. Влакът, който заминава в 6:15 часа, трябва да пристигне в Бургас в 12:10 часа.

На 18 юни от БДЖ обявиха, че новият влак от София за Бургас ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Той ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Бързият влак № 3683 ще заминава от Централна гара София в 06:15 ч. и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление бързият влак № 3684 ще тръгва от Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч.

Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: влакБДЖнови вагони
Още от Страната
Страхотна жега: Измериха 40,1 градуса в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Щом се гордеем с това..голям срам.
41
0
 
3
 
! Отговори
Hannover-Burgdorf преди 6 дни
А знаете ли в Германия с немски вагони за колко време се минават 350 км? За по-малко от 2 часа!!! На това му се казва "На свинче звънче"...
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя немски влак можели да върви помислите релси или че лети у въздуха )))
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Скоро ромовете че акат пак в тях,скоро патувах ,от активен се качиха ,поне 40 Рома,кондукторите се видяха в чудо да ги таксуват ,никой не бе си взел билит от Сливен )))
38
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 дни
Валенсия Мадрид са 350 км . 1 час и 15 Мин ....София Бургас скороста е 1 км на минута излиза или 60км/час....замайваща скорост за ХХl век
37
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 6 дни
Няма да се учудя и ако със самолет от София до Бургас са 4 часа....то такава огромна държава...
36
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 6 дни
До бай Дончо,ами за без пари толкова,като почнете да плащате може да се помисли за нещо друго
35
0
 
3
 
! Отговори
Изключително глупав преди 6 дни
час на тръгване от СФ! С нощен влак, през сезона хората нямаше да си нарушават нощта, щяха да дремнат във влака (по-бързо минава времето), нямаше да е горещо навън, щяха да пристигнат в БС сутринта, да починат малко, да закусят, да си хванат автобусите до другите дестинации, да пристигнат там до обяд, да починат, обядват, да се настанят и да са на плажа следобед!
34
1
 
4
 
! Отговори
kirasirrav преди 6 дни
Оше преди доста години един жепеец ми казваше - ние имаме локомотиви които да развият висока скорост ( мисля че каза 120 км/ч и повече ) ами проблема е в релсите, чисто и просто нашите са такива че не позволяват големи скорости. А сега май е по зле.
33
0
 
6
 
! Отговори
Експрес Чайка преди 6 дни
вземаше разстоянието за 4 1/2-макс 5 часа! Имаше 1 класа, вагон-ресторант, колички с напитки и закуски. А, и се пушеше... Това не е по вкуса на всеки, но за някои от нас беше предимство. Е, не беше климатизиран, но тогава нямаше и чак такива жеги. Ще видим и тези климатици колко и изобщо ДАЛИ ще работят. И защо ще тръгва в 6:15 от СФ? Така и така ще ставаш но нощите; по-добре нощен.
32
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
По времето на социализма експрес "Чайка" изминаваше разстоянието за същото време.
31
1
 
6
 
! Отговори
vs преди 6 дни
А, и БДЖ са за Гинес! Откакто съществува се краде, и още има за крадене!
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 27 А бе ти добре ли си? Говорим за 180 км/ч средна скорост. 140 км/ч си е в ограничението и е позволено. Затова казвам на оня че ако лети със 180 км/ч за да измине разстоянието за 2 часа трябва да му се вземе книжката. Кое не разбра бе?
29
0
 
5
 
! Отговори
vs преди 6 дни
Японците като разбрали, че влака от Силистра до София пътува 12 часа, казали: "тия имат огромна държава"!
28
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 6 дни
Какви са пак тези сензации, че те и досегашните ни вагони са втора употреба от Германия.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 25, от табела до табела с темпомат 140 км/ч се минава за 2 часа и 30 минути. Спрете да си измисляте, че не сте забавни вече!
26
1
 
5
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 6 дни
6 часа!?!?!?!? БДЖ вие сте кре тени!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
до 17 София- Бургас за 2 часа с автомобил? Тоест средна скорост 180 км/ч по Тракия. На теб директно трябва да си вземат книжката за една година.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
така го взимаше влака през 60 те години в българия- честити евроатлантически ценности
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
такова падение за 30 години- свестен народ не би го допуснал и всички тия дето са го направили щяха да висят на стълбовете пред народното събрание- каква гадост- немски вагони втора употреба- те немогат да се здоближат то т огавнащигте български вагони и влакове - сами си го направихме никой не ни е виновен