Пазарски неволи: Мухлясъл козунак, сладки с изтекъл срок, салам с... метал

В платформата на Helpbook ни писаха за магазин в Благоевград
21 юни 2024 18:00, Анисия Иванова
25
Пазарски неволи: Мухлясъл козунак, сладки с изтекъл срок, салам с... метал
Снимка: Helpbook

Многобройни са постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info относно нарушения от всякакво естество от страна на търговски обекти. Писаха ни от Благоевград по повод новоизграден хранителен магазин. Ето какво разказва нашият потребител:

"Магазинът от няколко месеца има нов собственик, който го превърна в свърталище на множество невъзпитани и "опасни" за обществото хора. Бяха поставени маси със столове, телевизор и вендинг машина, в която безцеремонно се зарежда алкохол (бира) и непълнолетни лица имат достъп до нея денонощно и неконтролируемо.

Тълпите, които се събират пред магазина, са в нетрезво състояние, пикаят наоколо (посред бял ден) и представляват опасност за момичетата и жените наоколо.

Цените и качеството на стоките в магазина също са без контрол. Но най-важното в случая е, че не е редно алкохол да се продава от вендинг автомат, както и спокойствието на гражданите да бива нарушавано от множеството викове, неконтролируемото държание на пияни мъже и използването на тревните площи за градска тоалетна!

Надявам се случаят да бъде проверен и да се предприемат съответните мерки", пише в сигнала.

В търговска верига във Варна били забелязани бутилки с отлепени бандероли и недобре завити капачки. Също така редовно има объркване с поставянето на етикети, заради което потребителите са поставени в заблуждение, тъй като едва на касата разбират, че цената на артикулите е съвсем различна. (Целият сигнал - тук)

В Пловдив пък бил закупен козунак, който се оказал мухлясал при консумацията му, въпреки че още бил в срок на годност.

В софийски хранителен магазин пък редовно продават сладкарски изделия с отдавна изтекъл срок на годност.

Наша потребителка споделя на какво се натъкнала в известна марка салам: "Докато правех сандвич на мъжа ми, забелязах метално парче в едно от резанчетата. Това е недопустимо! Ако го бях дала на него или на детето ми?", пита тя в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Страната
Измамник с опит да източи 100 хил. лв. от сметката на община Дупница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Публична тайна е че 99% от храните в магазините не стават за ядене. На практика абсолютно всичко което е преработено, консервирано и пакетирано по някакъв начин е отрова или фалшификат. Зеленчуците и плодовете масово са бъкани с нитрати и пестициди. В месото има хормони, антибиотици. В някой случаи има и консерванти въпреки че го водят прясно или "охладено" то не е. Всичко е измама. Дори и да искаш да се храниш здравословно това вече е почти невъзможно. Трябва сам да си правиш храната
21
0
 
0
 
! Отговори
До Наблюдател 6 преди 5 дни
Ако кликнете на линковете може да се види понякога кои са продуктите. Храни с отдавна изтекъл срок на годност Промаркет Полигона, "линцер на BG Line 3800221033774" със срок на годност 05.06.2024г. ; козунак от фирма "GRAND COMMERCE" с мъхъл със срок на годност 07.07.2024 ; салам Бургас на фирма 'Кен' с метален обект.
20
0
 
7
 
! Отговори
Атмаджа преди 5 дни
Осъдете ги!Нека платят солена глоба и да запечатат магазина.
19
0
 
1
 
! Отговори
Емили Тритонетката преди 6 дни
Нама страшно ,ще ги изядеме и тези *** ,ние сме български Юнаци.
18
4
 
5
 
! Отговори
Български вкус преди 6 дни
Преди може би половин година купих едро смляна лютеница Олинеза, произведена в Костинброд, в която открих дълъг около 5 см червей. Изхвърлих бурканчето и се зарекох никога повече да не купувам лютеница от този производител. Явно забравих за случката и по невнимания купих пак от същата лютеница, която и този път беше гарнирана с червей. Този път го измих и разгледах с лупа - гледката беше гнусна и покъртителна. Така че освен с буболечки ще ни изхранват и с дъждовни червеи! Купувайте българското!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Жалкото е че всички знаем всичко, но после кошницата препълнена със захарни изделия, полуфабрикати, газирани напитки,кайма, салами...
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кармин - Е120. Вие ядете смачкани буболечки нон стоп, тръгнали да се оплакват от мухъл. Отворете си очите и разберете какво ви продават за ядене великите саламени фирми, чиито собственици станаха милионери от амсалаци като вас. Да ви е сладко!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ходих да повръщам като го видях тоя Христо Грозев. Стига с тия платени доносници пенсии! Аман.
14
0
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 дни
Как може да сте толкова неграмотни бе? МухлясАл се пише. Национална медия сте. Срамота.
13
0
 
9
 
! Отговори
ГАД преди 6 дни
Счупени 2 зъба имам от метален клипс в сушеница орехите ...
12
4
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 дни
Еее, нищо му няма като мине през огън и е супер. Радев само такова избрани яде човека.Дава му сили за коремното хи хи хи и в тоалетна не ходи. Само цветя излизат от него...ха ха ха ха зюмбюли
11
3
 
5
 
! Отговори
Русия преди 6 дни
Банани банани банани банани банани банани банани банани банани банани бананиПосле що сми първи по смъртност ф света
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Този "салам" като го нагрееш на 200 градуса става на български цъ р вул. Обаче в България липсва контрол и се храним с глутамат и после костите не се разлагат. Няма държава, няма човек! Има само скелети.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бирата не се води за алкохол спрямо действащото законодателство. Иначе ще трябва оцет да купуваш с лична карта. Обиконовено е около 4 и нещо % алкохол бирата. Винен оцет е около 10 %. Айде да спрат разни психясали да се занимават с глупости. Да пият оцет като толкова знаят.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Глутамат във всички продукти внос. Разузнаването мълчи и пъ рди. Българина се храни с бокл уци, но ДС тата следят как се краде от въглищни централи. Пародия на държава. Как се храни Българина никой не следи- БДС липсва!!!
7
0
 
13
 
! Отговори
до наблюдател преди 6 дни
"""""Пишете кои са магазините и кои са производителите."""" --------- Не пишат името на производителя щото ги е страх "Производителя" да не ги осъди!!! Без Майтап, в Бг и това е възможно!!!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Метала в салама се плаща допълнително!
5
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 дни
Пишете кои са магазините и кои са производителите. Като не го правите, продължавайте да ядете мухлясали продукти и метални топчета.
4
1
 
14
 
! Отговори
Рендето преди 6 дни
Салама е с метални добавки, щото човешкия организм има нужда от Желязо! -)))))
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Я си мери статиите и приказките...