Дърво падна върху 27-годишен мъж, той загина

Инцидентът е станал при дърводобив край село Осина
Обновена: 24 юни 2024 13:32 | 24 юни 2024 13:29, Елка Василева
9
Дърво падна върху 27-годишен мъж, той загина
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в района на сатовчанското село Осина, съобщиха от МВР в Благоевград.

Инцидентът е станал вчера около обед. При дърводобивна дейност за собствени нужди в местността Тузлата, землище на село Осина, след рязане на иглолистно дърво с моторен трион то е паднало и е ударило в горната част  тялото 27-годишен мъж, който е загинал. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград и Инспекцията по труда, и е образувано досъдебно производство.

Директорът на Инспекция по труда – Благоевград Славянка Симитчийска каза, че през вчерашния ден екип е отишъл на мястото на инцидента и е започнала проверка. В момента се разследва дали загиналият мъж е добивал дърва сам, тъй като на място е имало работници на фирма, която е с разрешително за дърводобив. Починалият мъж няма трудов договор, но предстои да се установи дали е работил за себе си или за фирмата, чиито работници са били на място, посочи Симитчийска. Тя допълни, че се извършва проверка и на дърводобивната фирма, с която ще се установи каква е причината работници на фирмата да са на обект в почивен ден.

В гората често се случват такъв вид инциденти, може би всяка година има по един, за съжаление с фатален край, каза още директорът на Инспекция по труда – Благоевград. По думите ѝ основната причина за фатални инциденти е грубо нарушаване на правилата за безопасност.
(Кореспондент на БТА в Благоевград Десислава Велкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Страната
Прецедент: Затворник-анестезиолог в дупнишката болница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
дървото е виновно
8
0
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 3 дни
Еднажди секах една малка топола, малка малка 8 метра, мислех че е 5. Стовари се върху стъпалото ми щото го резах като див индшец как реже, против всите правила. Нищо ми немаще ама болеше.
7
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 дни
Какъв трудов договор в село Осина? В София още има фирми,които си позволяват заплата в плик и осигуровки на МРЗ.Какво да говорим за дълбоката провинция? Институциите се размърдват,само когато се случи подобен тежък инцидент.През останалото време кафенце,обяд,телефон и работния ден приключил.
6
1
 
1
 
! Отговори
Шах преди 3 дни
Клуб 27 не приема дървари.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Изглежда ми невероятно някой да реже дърво и да не види на къде ще падне. Повече ми прилича че е паднало докато други са го рязали и той да не го е видял от разстояние.
4
0
 
3
 
! Отговори
Tенгри кан преди 3 дни
Дървото е издрънкало памака в главата;))) И мен *** е удряло, *** оцелях;))) За да падне връз теб, требе си го резал тъй, щото да падне в посоката дет си, а требе се реже тъй, щото да падне в обратната посока
3
1
 
17
 
! Отговори
Васил преди 3 дни
Спрете изсичането на нашите гори!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дървото е наказало уббиеца си. Дамо по-често да успяват да отмъстят за сечта
1
1
 
16
 
! Отговори
Зевс преди 3 дни
Понякога природата го връща на дървената мафия, но за съжаление прекалено рядко.